מתכון ללחמניות ממולאות בשר

מתכון ללחמניות ממולאות בשר
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
16 מנות
כשרות:
בשרי

לחמניות ממולאות בשר, הידועות גם בשם באוזי במטבח הסיני, הן מנה מענגת ומנחמת. הלחמניות הללו רכות, אווריריות וממולאות במילוי בשר עסיסי וטעים, עשוי בדרך כלל מבשר טחון / בשר חזיר או עוף.

ניתן לאכול אותן בכל ארוחה והם טובים במיוחד כחטיף לדרך. 

הבצק מוחמץ בשמרים, נותן מרקם רך וקליל, כאשר מלית הבשר מלוחה ומשביעה. לחמניות ממולאות בשר מספקות ארוחה מאוזנת באריזה אחת, ומציעות מקור טוב לחלבון מהבשר, פחמימות מהבצק ומגוון ויטמינים ומינרלים בהתאם לשאר מרכיבי המילוי.

רכיבים - איך מכינים לחמניות ממולאות בשר

  • · - לבצק -
  • · 2 1/4 כפיות (1 חבילה) שמרים יבשים פעילים
  • · 1 כוס מים חמימים
  • · 1 כף סוכר
  • · 3 כוסות קמח לכל מטרה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · - למילוי -
  • · 1 קילו בשר חזיר, עוף או בקר טחון
  • · 1 כוס כרוב קצוץ דק
  • · 1/2 כוס גזר קצוץ דק
  • · 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף רוטב סויה
  • · 1 כפית שמן שומשום
  • · 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • · 1/2 כפית מלח

הוראות - איך מכינים לחמניות ממולאות בשר

  1. בקערה גדולה ממיסים את הסוכר במים חמימים. מפזרים את השמרים מלמעלה ומניחים להם לשבת כ-10 דקות, או עד שהם הופכים לקצף.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח לתערובת השמרים. מערבבים עד שהבצק מתחיל להתאחד, ואז ללוש אותו על משטח מקומח קלות במשך כ-10 דקות, או עד שהוא חלק ואלסטי.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת נקייה ומתפיחים במקום חמים כ-1-2 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. בינתיים מכינים את המילוי. בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הכרוב, הגזר, הבצל הירוק, השום, רוטב הסויה, שמן השומשום, הפלפל השחור והמלח. מערבבים היטב.
  5. לאחר שהבצק תפח, מחוררים אותו ומחלקים אותו לכ-16 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, ואז משטחים אותו לדיסק.
  6. מניחים כף ממילוי הבשר במרכז כל דיסק. אספו את קצוות הדיסק וצבטו אותם יחד כדי לאטום את הלחמנייה. מניחים את הלחמנייה על פיסת נייר פרגמנט, עם צד התפר כלפי מטה.
  7. נותנים ללחמניות לנוח כ-15 דקות. במהלך הזמן הזה, מביאים מים לרתיחה בסיר אדים.
  8. מאדים את הלחמניות כ-15-20 דקות, או עד שהן תפוחות והמלית מוכנה.
  9. חוזרים על התהליך עם יתרת הבצק והמלית. הקפידו להשאיר מספיק רווח בין כל לחמנייה בסיר הקיטור, שכן הם יתרחבו בזמן הבישול.
  10. מגישים את הלחמניות ממולאות הבשר חמות, עם תוספת של רוטב סויה או כל רוטב טבילה לבחירתכם.

יתרונות תזונתיים של לחמניות עם בשר

  1. בשר רזה: בשר חזיר או בקר טחון רזה הוא מקור טוב לחלבון איכותי וחומרי תזונה חיוניים כמו ברזל, אבץ וויטמין B12. אלה חשובים למערכת חיסונית בריאה, היווצרות תאי דם אדומים ותפקוד המוח.
  2. כרוב וגזר: ירקות אלה מוסיפים סיבים, המסייעים לעיכול, ומגוון של ויטמינים ומינרלים. כרוב עשיר בויטמין C ו-K, בעוד שגזר הוא מקור מצוין לויטמין A.
  3. שום ובצל ירוק: מלבד הוספת טעם, מרכיבים אלו מספקים תרכובות מועילות אשר נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב ולשיפור התפקוד החיסוני.
  4. קמח מלא: לגרסה בריאה עוד יותר, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום קמח לבן לבצק. קמח חיטה מלא מכיל יותר סיבים תזונתיים ומכיל יותר ויטמינים ומינרלים.

זכור, בעוד הלחמניות האלה מזינות יותר מהרבה מזונות חטיפים, עדיין יש ליהנות מהם כחלק מתזונה מאוזנת. בנוסף, יש לשים לב: ניתן לשמור את הלחמניות הממולאות בבשר הללו במקרר לכמה ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר כדי לחמם מחדש.

בתאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

מתכון לסלט חמוסטה כורדי
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון למרק חמוסטה כורדי עם טעמים משוגעים

דילוג לתוכן