מתכון לכדורי בשר עם אורז

מתכון לכדורי בשר עם אורז
0/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

כדורי בשר עם אורז היא מנה מנחמת ומשביעה עם שורשים במסורות קולינריות שונות ברחבי העולם. מתכון זה נחשב לעתים קרובות למרכיב עיקרי בהרבה משקי בית, ומציע שילוב של טעמים ומרקמים שהופכים אותו לאהוב נצחי. בין אם אתם מחפשים ארוחת שובע מהירה או ארוחת ערב משפחתית מנחמת, כדורי בשר עם אורז היא המנה המושלמת!

  • כמות: כ- 4 מנות
  • זמן הכנה: כ- 45 דקות (לא כולל זמן בישול)
  • רמת קושי: בינוני

כמה סיבות לנסות כדורי בשר עם אורז:

  1. אוכל מנחם משביע: תיהנו מהתחושה מחממת הלב של מנת נוחות קלאסית.
  2. ארוחה מאוזנת: כדורי בשר מספקים חלבון בעוד האורז מציע פחמימות, היוצרות ארוחה מאוזנת ומלאה.
  3. רב-תכליתי: התאמה אישית לפי בחירתך של בשר טחון ותבלינים לפי טעמך.
  4. ידידותי לתקציב: מתכון חסכוני שמותח מרכיבים מבלי להתפשר על הטעם.
  5. ידידותי לילדים: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לבחירה ידידותית למשפחה.
  6. מהיר וקל: מוכן תוך כ-45 דקות, מה שהופך אותה לארוחת שבוע נוחה.
  7. עשיר בחומרים מזינים: עמוס בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
  8. מושלם להכנת ארוחה: אידיאלי להכנה מראש ולחימום מחדש לארוחות עתידיות.
  9. גיוון תרבותי: וריאציות של קציצות עם אורז קיימות במטבחים רבים, מה שמאפשר חקר קולינרי.
  10. ניתנת להתאמה: מלווה ברטבים שונים, תוספות או ירקות בהתאם להעדפותיך.

כדורי בשר עם אורז – רכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס אורז ארוך
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ביצה 1
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כוסות מרק בקר או ירקות
  • פחית אחת (400 גרם) עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה לכדורי בשר עם אורז:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הבשר הטחון, בצל קצוץ דק, שום טחון, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה טרייה קצוצה, אורגנו מיובש, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים בצורה אחידה.
  2. מעצבים מהתערובת כדורי בשר בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בצד.
  3. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים. מסננים ומניחים בצד.
  4. במחבת גדולה או במחבת מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
  5. מוסיפים את הכדורי בשר לשמן החם ומבשלים אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות. אתה לא צריך לבשל אותם במלואם בשלב זה; הם יסיימו את הבישול במרק.
  6. לאחר שהכדורי בשר משחימים, מוציאים אותם מהמחבת ומניחים בצד.
  7. באותה מחבת מוסיפים את האורז ומקפיצים אותו כ-2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף.
  8. מחזירים את הכדורי בשר למחבת, מוסיפים את קוביות העגבניות (עם המיץ שלהן), ויוצקים את מרק הבקר או הירקות.
  9. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת במכסה ונותנים לה להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהאורז מבושל, הכדורי בשר רכים והנוזל מעט הצטצמם.
  10. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך, בתוספת מלח ופלפל.
  11. מגישים את הכדורי בשר עם אורז חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה.

טיפים לשיפור:

  • התאם אישית את הכדורי בשר עם התבלינים המועדפים עליך, כגון פפריקה, כמון או צ׳ילי גרוס.
  • התנסו עם בשרים טחונים שונים כמו עוף, הודו או כבש לטעמים ייחודיים.
  • מפזרים בזיליקום טרי קצוץ או פטרוזיליה לפרץ טעמים.

יתרונות תזונתיים:

  • חלבון איכותי מבשר טחון.
  • פחמימות וסיבים מאורז.
  • ויטמינים ומינרלים מבצל, שום ועשבי תיבול.
  • הידרציה מהמרק והעגבניות.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן