אוכל זה החיים

מתכון איך להכין טאקו מקסיקני צמחוני מדהים

מתכון לטאקו מקסיקני צמחוני
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

יצירת הטאקו הצמחוני האולטימטיבי היא כמו אריגת שטיח של טעמים ומרקמים החוגגים את שפע האדמה. המתכון הזה מפגיש את העושר הלבבי של השעועית, הקראנץ' העדין של ירקות טריים, והבעיטה התוססת של תבלינים, כולם שוכנים בתוך טורטיות רכות.

זהו הומאז' צבעוני, מזין וטעים לרבגוניות של המטבח הצמחוני, המציע פינוק נטול רגשות אשם שאינו חוסך בטעם. מושלם לארוחת צהריים קלה, לארוחת ערב נינוחה או למפגש חגיגי, הטאקו הצמחוני הזה מבטיח לשמח צמחונים ואוכלי בשר כאחד, ומוכיחים שאכילה מהצומח יכולה להיות משביעה ומרגשת כאחד.

איך להכין טאקו צמחוני – הרכיבים

  • 8 טורטיות קמח קטנות, בקוטר של כ-15 ס"מ
  • פחית 400 גרם שעועית שחורה, שטופה ומרוקנת
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, פרוס דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חריף גדול (כל צבע), פרוס לרצועות דקות
  • 200 גרם תירס (טרי או קפוא)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי, להתאים לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 אבוקדו בשל, מעוך
  • מיץ מ-1 ליים
  • 100 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • כוסברה טרייה, קצוצה, לקישוט
  • תוספות אופציונליות: גבינה מגוררת (או גבינה טבעונית), שמנת חמוצה (או אלטרנטיבה טבעונית), ג'לפניוס פרוס, חסה מגוררת

איך מכינים טאקו צמחוני?

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס והשום הטחון, מטגנים עד שהבצל שקוף ומתרכך, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את הפלפל הפרוס למחבת, מבשלים עד שהוא מתחיל להתרכך, כ-3 דקות.
  3. מערבבים פנימה את השעועית השחורה והתירס, מבשלים עד שהם מתחממים, כ-2 דקות.
  4. מערבבים פנימה את השעועית השחורה והתירס, מבשלים עד שהם מתחממים, כ-2 דקות.
  5. מחממים את הטורטיות מקמח במחבת יבשה או ישירות על להבת גז כ-15 שניות מכל צד, עד שהן רכות וגמישות.
  6. בקערה קטנה, מערבבים את האבוקדו המעוך עם מיץ ליים, מלח ופלפל שחור כדי ליצור גוואקמולי פשוט.
  7. מרכיבים את הטאקו על ידי מריחת כף מהגוואקמולי על כל טורטייה.
  8. מעל הגוואקמולי את תערובת השעועית והירקות.
  9. הוסיפו חצאי עגבניות שרי וכל תוספות אופציונליות שאתם אוהבים כמו גבינה מגוררת, שמנת חמוצה, חלפניוס פרוס או חסה מגוררת.
  10. מקשטים כל טאקו בכוסברה טרייה.
  11. מגישים מיד, ומציעים בצד פלחי ליים נוספים לסחיטה מעל הטאקו.

הטאקו הצמחוני הללו הם חגיגה לחושים, מציעים פרץ של טעמים ושלל מרקמים שהופכים כל ביס למרגש ומשביע. בין אם אתה צמחוני מחויב או פשוט מחפש לשלב יותר ארוחות על בסיס צמחי בתזונה שלך, טאקו אלה מספקים דרך טעימה וקלה לעשות זאת, מה שמוכיח שאכילה בריאה יכולה להיות גם טעימה להפליא.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן