גלו מחדש את הטעם של פעם: לחם דוחן משובח וקל להכנה

לחם דוחן
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

לחם דוחן הוא חלופה מענגת ללחם חיטה מסורתי, המציע טעם אגוזי ומרקם דחוס אך עדין. זה מושלם עבור אלה המחפשים לשלב יותר דגנים מלאים בתזונה שלהם. המתכון הזה מניב כיכר שהיא גם בריאה וגם טעימה, מושלמת לכריכים או ליהנות עם הממרח האהוב עליך.

איך מכינים לחם דוחן – המרכיבים:

  • 300 גרם קמח דוחן
  • 200 גרם קמח מלא
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח נוסף לניקוי אבק

מרכיבים חלופיים:

לחם דוחן הוא רב תכליתי וניתן להתאים אותו לפי העדפות ומגבלות תזונתיות. בין אם אתה טבעוני, ללא גלוטן, או פשוט מחפש כיכר מזינה, ניתן להתאים את המתכון הזה לצרכים שלך:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את הדבש בסירופ מייפל או נקטר אגבה.
  • לגרסה ללא גלוטן, החליפו קמח מלא בתערובת קמח ללא גלוטן.

 איך מכינים לחם דוחן – צעד אחר צעד

  1. בקערה קטנה ממיסים דבש במים חמימים. מפזרים שמרים על המים ומניחים להם לשבת 5-10 דקות עד שהוא הופך לקצף.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים קמח דוחן, קמח מלא ומלח.
  3. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים פנימה את תערובת השמרים ושמן הזית.
  4. מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק.
  5. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים 8-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  6. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד להכפלת נפחו.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). מחוררים את הבצק ומעצבים ממנו כיכר.
  8. מניחים את הכיכר על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים אותה במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  9. אופים את הלחם במשך 30-35 דקות או עד שהוא חום זהוב ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
  10. מניחים ללחם להתקרר על רשת לפני החיתוך וההגשה.

לאחר הכנת הבצק מניחים לו לתפוח עד להכפלת נפחו. שלב זה חיוני להשגת מרקם קליל ואוורירי בלחם המוגמר. לאחר האפייה, הניחו ללחם להתקרר לחלוטין לפני החיתוך כדי להבטיח פרוסות מסודרות ולשמור על הלחות שלו.

מתכון זה מניב כיכר אחת, המשרת כ-8-10 אנשים. תיהנו ממנו טרי או קלוי עם התוספות האהובות עליכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן