מתכון לקרסה – לחם מרוקאי ממולא בשר

מתכון לקרסה - לחם ממולא מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

קרסה או כרסה זהו לחם מרוקאי מסורתי שלרוב ממולא בבשר או ירקות מתובלים. המתכון הזה ללחם מרוקאי ממולא בבשר כולל שילוב של בשר טחון, תבלינים ארומטיים ועשבי תיבול טריים, הכל עטוף בבצק לחם מעט לעיס, חום-זהוב.

התוצאה היא ארוחה טעימה, משביעה ומזינה שניתן ליהנות ממנה לארוחת בוקר, צהריים או ערב. מתכון זה מניב 6 מנות ולוקח כשעה ו-30 דקות להכנה ולבישול.

איך מכינים לחם מרוקאי ממולא בשר - רכיבים

  • · - לבצק הלחם -
  • · 500 גרם קמח לכל מטרה
  • · 250 גרם סולת דקה
  • · 2 כפיות מלח
  • · 2 כפיות סוכר
  • · 1 כף שמרים יבשים
  • · 1 כף שמן צמחי
  • · 300 מ"ל מים חמימים (בערך)
  • · - למילוי הבשר -
  • · 500 גרם בשר טחון (בקר, כבש או שילוב)
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • · 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית פפריקה טחונה
  • · 1/2 כפית כורכום טחון
  • · 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • · 1/4 כפית קינמון טחון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 2 כפות שמן צמחי לבישול

הכנת לחם מרוקאי ממולא בשר - הוראות הכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסולת, המלח, הסוכר והשמרים היבשים.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים החמים ומערבבים עד שנוצר בצק חלק.
  3. ללוש את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא הופך אלסטי, ואז לצפות בכף שמן צמחי.
  4. מכסים את הבצק במטלית נקייה ונותנים לו לנוח 30 דקות לתפיחה.
  5. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן צמחי על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד 2 דקות.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו לחתיכות קטנות יותר.
  7. מערבבים פנימה את הכוסברה, הפטרוזיליה, הכמון, הפפריקה, הכורכום, הג'ינג'ר, הקינמון, המלח והפלפל. מבשלים 5-7 דקות, עד שהבשר מבושל לגמרי והתבלינים נטמעים היטב. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר מעט.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (392 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור ואז משטחים אותו לדיסק בקוטר של כ-15 ס"מ (6 אינץ').
  10. מניחים כף נדיבה ממלית הבשר במרכז כל דיסקית בצק. מקפלים את שולי הבצק על המילוי, צובטים כדי לאטום אותם ויוצרים לחם עגול ושטוח.
  11. מעבירים את הלחמים הממולאים לתבנית האפייה המוכנה. אופים 20-25 דקות, עד שהלחם מזהיב ומבושל.
  12. מוציאים מהתנור ונותנים ללחמים להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים ללחם מרוקאי ממולא בשר (קרסה)

  • הלחם המרוקאי הממולא בבשר הוא מקור טוב לחלבון, הודות לבשר הטחון המשמש במילוי. 
  • שילוב התבלינים לא רק מוסיף טעם אלא גם מספק יתרונות בריאותיים שונים. 
  • לדוגמה, כורכום וג'ינג'ר ידועים בתכונות האנטי דלקתיות שלהם, בעוד שקינמון נקשר לשיפור בקרת הסוכר בדם. 
  • בנוסף, השימוש בעשבי תיבול טריים כמו כוסברה ופטרוזיליה תורם לערך התזונתי הכולל של המנה, ומספק ויטמינים ומינרלים חיוניים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן