מתכון מרק אפונה יבשה מרוקאי [טעים בקטע קיצוני]

מרק אפונה יבשה מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון מרק אפונה יבשה מרוקאי? יאללה, בכיף. פנקו את עצמכם בטעמים העשירים של מרוקו עם המתכון המסורתי של מרק אפונה יבש, מנה מנחמת ודשנה מושלמת לכל עונה. מרק זה משלב את התבלינים הארומטיים של מרוקו עם מרכיבים בריאים, ומציע חוויה קולינרית מענגת. זמן ההכנה למתכון זה הוא כשעה ו-15 דקות, כולל תקופות בישול ומנוחה כאחד, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחה מזינה שאינה דורשת כל היום להכין.

עכשיו, בואו נאסוף את המרכיבים למרק המעולה הזה.

איך מכינים מתכון למרק אפונה יבשה מרוקאי – המרכיבים:

לפני הצלילה לתהליך הבישול, ודא שהמרכיבים הבאים מוכנים:

  • 300 גרם אפונה יבשה, מושרים ללילה ומסננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1.5 ליטר מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פלחי כוסברה ולימון טריים, לקישוט

למי שמחפש גרסאות חלופיות:

גרסה טבעונית: מתכון זה הוא מטבעו ידידותי לטבעוני, כך שאין צורך בשינויים.
גרסה ללא גלוטן: ודא שמרק הירקות שלך ללא גלוטן.
אוהבי בשר: הוסיפו קוביות טלה או בקר לאחר הקפצת הבצל לגרסה עשירה בחלבון.

איך מכינים מתכון למרק אפונה יבשה מרוקאית – השלבים:

בצע את השלבים הפשוטים הבאים כדי ליצור את מרק האפונה המרוקאי היבש המלוח שלך:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  2. מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומבשלים עוד 5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. מערבבים פנימה את הכמון, הכוסברה, הכורכום והפפריקה, מבשלים במשך דקה עד שהם ריחניים.
  4. מוסיפים את האפונה הספוגה ומרק הירקות. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך שעה אחת או עד שהאפונה רכה.
  5. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אתה יכול לערבב את המרק למרקם חלק יותר או להשאיר אותו שמנמן, בהתאם להעדפתך.
  6. מגישים חם, מעוטר בכוסברה טרייה ופריסה של לימון בצד.

יתרונות תזונתיים של מרק אפונה יבשה מרוקאית:

המרק הזה הוא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם שלך, אלא גם מציע יתרונות בריאותיים רבים.

  • אפונה יבשה היא מקור פנטסטי לחלבון וסיבים צמחיים, מסייעת לעיכול ומקדמת תחושת מלאות.
  • התבלינים, העשירים בנוגדי חמצון, מספקים יתרונות אנטי דלקתיים, בעוד שהירקות תורמים ויטמינים ומינרלים חיוניים, מה שהופך את המרק הזה לבחירה בריאה לרווחתך הכללית.

שדרוגים אפשריים

כדי להעלות את המנה הזו עוד יותר, שקול להוסיף כמה מהליוויים או השינויים המענגים האלה:

  • מערבבים מעט תרד קצוץ או קייל במהלך 10 הדקות האחרונות של הבישול לקבלת מנה נוספת של ירקות.
  • למעלה עם כף יוגורט או פיזור של גבינת פטה לתוספת שמנת וטעם.
  • לבעיטה פיקנטית, הוסיפו קורט פלפל קאיין או זילוף של משחת חריסה.

תיהנו מהמסע הקולינרי שלכם עם מרק האפונה היבש המרוקאי הזה, מנה שמבטיחה לחמם את נשמתכם ולפתות את בלוטות הטעם שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

דילוג לתוכן