מתכון לדג מושט מרוקאי

מתכון לדג מושט מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון לדג מושט (אמנון) בסגנון מרוקאי

דג אמנון / מושט מתובל מרוקאי הוא מנה תוססת ומלאת טעם החוגגת את התבלינים הייחודיים והארומטיים של המטבח המרוקאי. 

עם המרקם העדין, המתקלף והטעם העדין, האמנון משמש כבד המושלם לתערובת התבלינים הנועזת והריחנית שמגדירה את המנה הזו.

השילוב של תבלינים, כמו כמון, פפריקה, כוסברה וקינמון, יוצר סימפוניה של טעמים שמעבירה את בלוטות הטעם שלך לשווקים ההומים ולרחובות התוססים של מרוקו.

בנוסף לטעמה המענג, מנה זו מציעה גם יתרונות תזונתיים רבים. אמנון הוא מקור רזה לחלבון דל קלוריות ושומן, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אלה המחפשים ארוחה בריאה ומשביעה.

מגוון התבלינים לא רק מעניק טעם מדהים אלא גם מספק מגוון של יתרונות בריאותיים, שכן רבים מהם בעלי תכונות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות ומסייעות לעיכול.

מתכון אמנון מרוקאי זה פשוט להכנה, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או לארוחה פנטסטית כדי להרשים את האורחים שלך.

ניתן להתאים אותו בקלות לאוכלי כשרות או להעדפות תזונתיות אחרות.

מתכון לדג אמנון מרוקאי – כדאת לדעת:

  • קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • מנות: 4

איך מכינים דג מושט מרוקאי – הרכיבים

  • 4 פילה אמנון (כ-150 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה טחונה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה, לקישוט
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה, לקישוט
  • 1 לימון חתוך לקוביות להגשה

הוראות הכנה – איך להכין דג מושט בסגנון מרוקאי

  1. מערבבים בקערה קטנה את הכמון הטחון, הפפריקה, הכוסברה, הקינמון, פלפל הקאיין (אם משתמשים), המלח והפלפל השחור. מערבבים היטב ליצירת תערובת תבלינים.
  2. מייבשים את פילה האמנון במגבות נייר ומשפשפים כל פילה בתערובת התבלינים, ומבטיחים שהם מצופים באופן שווה משני הצדדים.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון גדולה על אש בינונית. לאחר שהשמן חם ומנצנץ, מוסיפים את השום הטחון ומבשלים במשך 30 שניות, או עד לריח.
  4. מניחים בזהירות את פילה האמנון המתובל למחבת ומבשלים במשך 4-5 דקות מכל צד, או עד שהדג מתקלף בקלות עם מזלג ומגיע לטמפרטורה פנימית של 62 מעלות צלזיוס (145 מעלות פרנהייט).
  5. מעבירים את פילה האמנון המבושל לצלחת הגשה ומקשטים בכוסברה קצוצה ופטרוזיליה. מגישים מיד עם חתיכות לימון לסחיטה מעל הדג.

חלופה כשרה

יש לוודא שהאמנון וכל שאר המרכיבים עומדים בתקני כשרות, בד"ץ או מהדרין.

יתרונות תזונתיים של דג מושט מרוקאי

  • דג אמנון (או דג מושט) הוא מקור חלבון דל קלוריות, דל קלוריות התומך בצמיחה ותחזוקה של השרירים, כמו גם בבריאות הכללית.
  • שמן זית עשיר בשומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
  • תערובת התבלינים המרוקאית מכילה מגוון תבלינים בעלי תכונות מקדמות בריאות, כגון יתרונות נוגדי חמצון, אנטי דלקתיים ותועלת עיכול.
  • שום נקשר ליתרונות בריאותיים שונים, כולל שיפור בריאות הלב, לחץ דם מופחת ותכונות אנטי דלקתיות.
  • כוסברה ופטרוזיליה עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, שיכולים לעזור לחיזוק המערכת החיסונית, להילחם בדלקות ולקדם בריאות כללית.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לחם בריוש צרפתי
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לחם בריוש צרפתי מהמם שתתמכרו אליו

מתכון סלמון על האש בנייר כסף
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלמון על האש בנייר כסף (טעים אש תרתי משמע!)

מתכון - איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל
5/5
זמן הכנה:
130 דק׳

מתכון – איך לבשל תורמוס כמו מקצוען על חלל

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון סלט מלפפונים עם חמאת בוטנים

מתכון שרימפס ושמנת - אחד המענגים שתאכלו אי פעם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שרימפס ושמנת – אחד המענגים שתאכלו אי פעם

מתכון רוטב בוטנים - איך להכין רוטב בוטנים מדהים?
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון רוטב בוטנים אסייתי לסלט, מוקפץ או סתם שדרוג לכל מנה שתרצו

דילוג לתוכן