מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאים

מתכון לסלט פלפלים קלויים מרוקאים
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

איך מכינים סלט פלפלים קלויים מרוקאים?

המטבח המרוקאי ידוע בטעמיו הנועזים והריחניים, כמו גם סלט הפלפלים הקלויים הזה.
הסלט הצבעוני והטעים הזה הוא מרכיב עיקרי במטבח המרוקאי, מוגש לרוב כתוספת טעימה ומרעננת או כמנה ראשונה.

עם פלפלים אדומים קלויים, עגבניות מתוקות, בצל חריף ועשבי תיבול ותבלינים ריחניים, הסלט הזה הוא ייצוג מושלם של הטעמים והמרקמים המורכבים שכל כך נערצים בבישול המרוקאי.

קליית הפלפלים מעניקה להם טעם מעט חרוך שמוסיף עישון למנה. התבלינים ועשבי התיבול המשמשים ברוטב, כמו כמון, פפריקה ופטרוזיליה טרייה, מביאים לסלט אלמנט חם וארומטי.

בין אם אתם מארחים אורחים או סתם מחפשים דרך חדשה ליהנות מהירקות שלכם, סלט פלפלים קלויים מרוקאים זה בטוח ישמח את החושים שלכם.

רכיבים להכנת סלט פלפלים קלויים מרוקאים

  • 3 פלפלים אדומים, קלויים וקצוצים
  • 1 ליטר עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 בצל אדום, פרוס דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

הוראות – איך להכין סלט פלפלים קלויים מרוקאים

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את הפלפלים לשניים ומסירים את הגרעינים והגבעולים. מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית.
  3. צולים את הפלפלים 25-30 דקות או עד שהקליפה משחירה והפלפלים רכים. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר.
  4. מקלפים את הקליפה מהפלפלים וחותכים אותם לחתיכות קטנות.
  5. בקערה גדולה מערבבים את הפלפלים הקצוצים, עגבניות השרי והבצל הפרוס.
  6. בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את השום הטחון, שמן זית, מיץ הלימון, הכמון, הפפריקה המעושנת, המלח והפלפל.
  7. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב לציפוי.
  8. מכסים ומקררים את הסלט למשך שעתיים לפחות או עד לילה שלם כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
  9. רגע לפני ההגשה, מקשטים את הסלט בכמות נדיבה של פטרוזיליה טרייה.

יתרונות תזונתיים לסלט פלפלים קלויים מרוקאי

סלט פלפלים קלוי מרוקאי זה לא רק טעים, אלא הוא גם עמוס ביתרונות תזונתיים:

  1. פלפלים אדומים, במיוחד, הם מקור מצוין לויטמין C, המסייע בחיזוק המערכת החיסונית, מקדם עור בריא ונלחם בדלקות.
  2. עגבניות עשירות גם בנוגדי חמצון וליקופן, אשר נקשר לסיכון נמוך יותר למחלות לב וסרטן.
  3. בצל מכיל תרכובות מועילות המסייעות בהפחתת דלקת והגנה מפני מחלות כרוניות.
  4. לשום יש תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות, ופטרוזיליה טרייה היא מקור מצוין לויטמין K, שעוזר לתמוך בבריאות העצם.

בסך הכל, הסלט הזה מלא בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותו לתוספת בריאה ומלאת טעם לכל ארוחה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון סלט כרוב עם רוטב חמאת בוטנים מדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט כרוב עם רוטב חמאת בוטנים מדהים

קציצות ברוטב עגבניות 10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות 10 דקות – כיף כמה שזה מהיר וקל

מתכון לעוגה בחושה עם קמח שקדים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגה בחושה עם קמח שקדים

מתכון פאי אגסים
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון פאי אגסים רצחני (חלבי, עם אופציה לטבעוני) – אסור לפספס!

מתכון לחזה עוף מוקפץ עם ירקות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לחזה עוף מוקפץ עם ירקות

מתכון ללינגוויני סלמון - טעים כמו במסעדה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון ללינגוויני סלמון – טעים כמו במסעדה

דילוג לתוכן