מתכון עוף מרוקאי לשבת

עוף מרוקאי לשבת
0/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המנה המרוקאית המסורתית הזו מושלמת לארוחת שבת. הוא עשיר וטעים, ותהליך הבישול האיטי מבטיח שהעוף רך ועסיסי. מתכון זה משרת 4-6 אנשים ולוקח כשעתיים להכנה. מתכון זה מדורג כדרגת קושי בינונית.

הכנת אוכל מרוקאי לשבת - רכיבים

  • · 1 עוף שלם חתוך ל-8 חתיכות
  • · 2 בצלים, קצוצים
  • · 4 שיני שום, קצוצות
  • · 2 עגבניות, קצוצות
  • · 2 גזרים, פרוסים
  • · 2 קישואים, פרוסים
  • · 1 פלפל אדום, פרוס
  • · 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • · 1 כפית אבקת כמון
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית כורכום
  • · 1/2 כפית קינמון
  • · 1/2 כפית פלפל שחור
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1/4 כוס שמן זית
  • · 1/4 כוס מים
  • · 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • · אופציונלי: זיתים ולימונים משומרים לקישוט

אוכל מרוקאי לשבת - הוראות הכנה

  1. במחבת גדולה או בסיר טאג'ין מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  2. מוסיפים את נתחי העוף ומשחימים אותם משני הצדדים כ-5 דקות. מוציאים את העוף ומניחים אותו בצד.
  3. מוסיפים את הבצלים והשום הקצוצים לאותה מחבת ומבשלים 3-5 דקות, עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעגבניות רכות ועיסתיות.
  5. מוסיפים למחבת את הגזר הפרוס, הקישואים והפלפל האדום ומבשלים 5-7 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  6. מוסיפים למחבת את אבקת הג'ינג'ר, אבקת הכמון, הפפריקה, הכורכום, הקינמון, הפלפל השחור והמלח ומערבבים עד שהירקות מצופים בתבלינים.
  7. מחזירים את העוף למחבת, יחד עם 1/4 כוס מים. מכסים את המחבת במכסה או בנייר כסף, ונותנים לעוף ולירקות להתבשל על אש נמוכה כשעה.
  8. בודקים את העוף מדי פעם ומוסיפים עוד מים במידת הצורך. העוף מוכן כשהוא מבושל והמיצים צלולים.
  9. מפזרים כוסברה טרייה על העוף והירקות.
  10. אופציונלי: מקשטים בזיתים ולימונים משומרים.

אוכל מרוקאי לשבת – יתרונות תזונתיים

  1. מנה זו עשירה בחלבון מהעוף ומכילה מגוון ירקות, כולל גזר, קישואים ופלפל אדום, המספקים מגוון ויטמינים ומינרלים.
  2. התבלינים המשמשים במתכון זה, כולל ג'ינג'ר, כמון, פפריקה וכורכום, ידועים בתכונות האנטי דלקתיות והנוגדות חמצון שלהם.
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

מתכון לסופלה שוקולד חם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לסופלה שוקולד חם – הקינוח החורפי האולטימטיבי

מגולגלות פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למגולגלות פיסטוק נימוחות ומדהימות

כיסונים מאודים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכיסונים מאודים רכים וממכרים בטירוף

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

ריבת צימוקים ואגוזים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לריבת צימוקים ואגוזים בטעם גן עדן

חלה ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחלה ללא ביצים אוורירית ומתוקה לכבוד שבת מלכה

דילוג לתוכן