מתכון לפלפל ממולא בסגנון מרוקאי

פלפל ממולא בסגנון מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המטבח המרוקאי הוא עשיר בטעמים, צבעים וניחוחות, ומנה אחת שתופסת את המהות של המטבח התוסס הזה היא פלפלים ממולאים בסגנון מרוקאי. המנה המענגת הזו מציגה את האהבה המרוקאית לתבלינים, עשבי תיבול ארומטיים ואמנות הבישול.

לפלפלים ממולאים יש היסטוריה ארוכה במטבח הצפון אפריקאי והמזרח תיכוני, כאשר כל אזור מוסיף טוויסט ייחודי משלו. במרוקו, הכל עוסק בתערובת ההרמונית של טעמים מתוקים, מלוחים וחריפים, מה שהופך את המנה הזו לתענוג חושי אמיתי.

10 סיבות למה כדאי לכם  לנסות פלפלים ממולאים בסגנון מרוקאי

  1. טעם אקזוטי: חוו את הטעמים העשירים והאקזוטיים של מרוקו במטבח שלכם.
  2. צבעים מרהיבים: הפלפלים הם פינוק ויזואלי, עם הגוונים הבהירים שלהם.
  3. מרכיבים בריאים: מנה זו עשירה במרכיבים בריאים, היא בחירה מזינה.
  4. אפשרות להתאים את המתכון לצמחוניים:  ניתן בקלות להפוך את המתכון למתכון צמחוני ואפילו טבעוני
  5. הרפתקאות תבלינים: המטבח המרוקאי ידוע בשילובי התבלינים הייחודיים שלו, המציעים הרפתקת טעם.
  6. קל להתאמה אישית: התאימו את רמת החריפות והמרכיבים כך שיתאימו לטעם שלכם.
  7. מנה מרשימה: מנה זו בהחלט תרשים את האורחים שלכם.
  8. עשיר בחומרים מזינים: המנה מלאה בוויטמינים ונוגדי חמצון מהירקות.
  9. חקר תרבות: קבלו טעימה מהמורשת הקולינרית העשירה של מרוקו מבלי לצאת מהבית.
  10. הכנת ארוחה: הכינו מנות נוספות למועד מאוחר יותר; זו מנה נהדרת להכנה מראש.

החומרים (ל-4 מנות)

  • · 4 פלפלים אדומים או ירוקים גדולים
  • · 1 כוס אורז ארוך (רצוי יסמין או בסמטי)
  • · 450 גרם בשר בקר או טלה טחון (תחליף בבשר טחון על בסיס צמחי לגרסה צמחונית)
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית קינמון טחון
  • · 1/2 כפית פפריקה
  • · 1/4 כפית פלפל קאיין (להתאים לפי הטעם)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • · 1/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • · 1/4 כוס משמשים מיובשים או צימוקים קצוצים (למתיקות)
  • · 1/4 כוס שקדים פרוסים (לקישוט)
  • · 1 קופסת עגבניות חתוכות לקוביות
  • · 1 כוס מרק ירקות או בשר בקר
  • · 1 לימון, מיץ וקליפה

הוראות הכנת פלפל ממולא בסגנון מרוקאי

  1. מכינים את הפלפלים: חותכים את החלק העליון מהפלפלים ומסירים את הגרעינים והקרומים.
  2. שוטפים אותם היטב ומניחים אותם בצד.
  3. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  4. מוסיפים בצל ושום קצוצים, מטגנים עד לשקיפות.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון (או תחליף צמחי) ומבשלים עד להשחמה.
  6. מערבבים פנימה כמון, כוסברה, קינמון, פפריקה, פלפל קאיין, מלח ופלפל.
  7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, כוסברה, משמשים מיובשים או צימוקים, וקוביות עגבניות.
  8. מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות עד שהטעמים מתמזגים.
  9. מכינים את האורז: מבשלים את האורז לפי הוראות האריזה עד שהוא לא מבושל מעט.
  10. מסננים את האורז ומוסיפים אותו לתערובת הבשר. לשלב ביסודיות.
  11. יוצקים פנימה את מיץ הלימון והגרידת, ומערבבים להטמעה.
  12. ממלאים את הפלפלים: ממלאים בזהירות כל פלפל בתערובת הבשר והאורז.
  13. מניחים את הפלפלים הממולאים זקופים בתבנית עמוקה חסינת תנור.
  14. מבשלים את הפלפלים: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. יוצקים את ציר הירקות או הבקר על הפלפלים הממולאים.
  15. מכסים את הכלי בנייר כסף ואופים 30-35 דקות, או עד שהפלפלים רכים.
  16. מקשטים בשקדים קצוצים ועשבי תיבול קצוצים נוספים.
  17. מגישים חם ותיהנו מהטעמים המרוקאים!

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בחלבון מהבשר או תחליף צמחי.
  • עשיר בויטמינים ונוגדי חמצון מהפלפלים והעגבניות.
  • מקור טוב לסיבים מהאורז והירקות.
  • שומנים בריאים משמן זית ושקדים.
  • תערובת מאוזנת של פחמימות וחלבונים.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, השתמשו בבשר בעל תעודת כשרות והקפידו על עמידה בתקני הכשרות של כל המרכיבים.
  • כדי להפוך אותו לטבעוני, החליפו את הבשר הטחון בחלופות צמחיות כמו עדשים או חומוס.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • לתוספת טעם, שקול להשתמש בלימונים משומרים, מרכיב מרוקאי קלאסי.
  • אפשר גם להוסיף קורט של חוטי זעפרן לאורז למגע אותנטי.
  • מגישים עם תוספת של רוטב חריסה מרוקאי לבעיטה נוספת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן