אוכל זה החיים

מרק עגבניות מרוקאי

מרק עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

מרק עגבניות מרוקאי הוא מאכל טעים וריחני שמקורו בצפון אפריקה, שם נחגגות המסורות הקולינריות העשירות של מרוקו במשך מאות שנים. מרק זה משלב את הטעמים הנועזים של המטבח המרוקאי עם החום המנחם של מרק עגבניות דשן. זוהי מנה רב-תכליתית המתאימה לצמחונים וניתן להתאים אותה בקלות להעדפות תזונתיות שונות.

כמות: 4-6

זמן הכנה: כ- 60 דקות

רמת קושי: קל – בינוני

להלן כמה סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את מרק העגבניות המרוקאי המעולה הזה:

  1. פיוז'ן בטעם: מרק זה ממזג את התבלינים המלוחים של מרוקו עם הנוחות המוכרת של מרק עגבניות, וכתוצאה מכך פרופיל טעמים ייחודי ומענג.
  2. צבעים מרהיבים: הצבע האדום התוסס של המרק מושך ויזואלית ויגרום לשולחן שלך להיראות יפה.
  3. ידידותי לצמחונים: זוהי מנה צמחונית שלא חוסכת בטעם, מה שהופך אותה למושלמת לארוחות ללא בשר.
  4. עשיר בחומרים מזינים: עמוס בעגבניות, ירקות ותבלינים, המרק הזה מציע מגוון רחב של חומרים מזינים ויתרונות בריאותיים.
  5. קל להכנה: הוא אמנם מתהדר בטעמים מורכבים, אבל המתכון קל להפתיע להכנה.
  6. ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאים את רמת התבלינים והמרכיבים לפי טעמכם.
  7. משביע: המרק הזה יכול להיות ארוחה דשנה בפני עצמה, או מנה ראשונה מנחמת לפני משתה מרוקאי.
  8. חוויה תרבותית: הכנת המרק הזה מאפשרת לכם לחקור את המטבח המרוקאי במטבח שלכם.
  9. אפשרות בריאה: היא דלת קלוריות ומציעה יתרונות בריאותיים שונים בשל המרכיבים המשמשים.
  10. מגוון: מגישים אותו חם כמנה ראשונה או צונן כגספצ'ו מרענן ביום חם.

מרק עגבניות מרוקאי – רכיבים:

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות, קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה טחונה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • עלה דפנה אחד
  • 1 ליטר מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוסברה טרייה או פטרוזיליה לקישוט
  • פלחי לימון להגשה

הוראות הכנה למרק עגבניות מרוקאי:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הגזר והסלרי. מטגנים עד שהירקות רכים והבצל נעשה שקוף, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את השום הטחון, הכמון, הכוסברה, הפפריקה, הקינמון, הג'ינג'ר ופלפל הקאיין. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות כדי לשחרר את טעמי התבלינים.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, עלה הדפנה ומרק הירקות. מתבלים במלח ופלפל. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לזה להתבשל כ-20-25 דקות עד שהירקות רכים.
  4. מוציאים את עלה הדפנה ומשתמשים בבלנדר טבילה לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק. אם אין לכם בלנדר טבילה, אפשר להעביר את המרק לבלנדר רגיל בקבוצות ואז להחזיר לסיר.
  5. טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם אתה מעדיף מרקם חלק יותר, אתה יכול לסנן את המרק דרך מסננת רשת דקה.
  6. מגישים חם, מעוטר בכוסברה טרייה או פטרוזיליה, ובצד פלחי לימון. הלימון מוסיף בעיטת חריפה למנה.

יתרונות תזונתיים:

  • מרק זה עשיר בנוגדי חמצון כמו ליקופן מעגבניות, שיכול לסייע בהגנה מפני מחלות מסוימות.
  • לתבלינים, במיוחד ג'ינג'ר וקינמון, יכולים להיות יתרונות אנטי דלקתיים ועיכוליים.
  • עגבניות מהוות מקור טוב לויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.
  • זוהי מנה דלת קלוריות ודלת שומן, מה שהופך אותה מתאימה למי שצופה במשקל שלהן.
  • מרק הירקות מוסיף חומרים מזינים נוספים ומהווה דרך מצוינת להגדיל את צריכת הירקות היומית שלך.

הצעות אלטרנטיביות:

  • אתה יכול להתאים אישית את המרק הזה על ידי הוספת חומוס, עדשים או קוביות פלפלים לתוספת מרקם וחלבון.
  • אם אתם מעדיפים גרסה עדינה יותר, הפחיתו את כמות פלפל הקאיין או השמיטו אותו לחלוטין.

טיפים:

  • עגבניות טריות ובשלות חיוניות לטעם הטוב ביותר. אם הן לא בעונה, אפשר להשתמש בעגבניות משומרות, אבל וודאו שהן איכותיות.
  • טועמים ומתקנים תיבול תוך כדי; המטבח המרוקאי מאזן לרוב טעמים מתוקים, מתובלים ומלוחים.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים, או להקפיא לאחסון לטווח ארוך יותר.

מרק עגבניות מרוקאי הוא שילוב פנטסטי של טעמים ודרך נפלאה לחקור את העולם התוסס של המטבח המרוקאי בנוחות של המטבח שלך. מה

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים

מתכון לדג בטמפורה עם סודה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

המתכון המושלם לדג בטמפורה עם סודה: כשפוגשים את הקריספיות האולטימטיבית

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי

דילוג לתוכן