אוכל זה החיים

מתכון לקציצות הודו מרוקאיות

מתכון לקציצות הודו מרוקאיות - אוכל זה החיים
4.2857142857143/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

איך מכינים קציצות הודו מרוקאיות

קציצות בשר הודו מרוקאי הן מנה טעימה וארומטית בהשראת המטבח התוסס של מרוקו.

קציצות אלה עשויות עם הודו טחון ותערובת של תבלינים ועשבי תיבול היוצרים פרופיל טעמים ייחודי ואקזוטי. שילוב התבלינים, כמו כמון, כוסברה וקינמון, מוסיף חמימות ועומק למנה. הקציצות נימוחות ועסיסיות, מה שהופך אותן לחלופה טעימה ובריאה לקציצות בקר.
הן מוגשות עם קוסקוס או כחלק מארוחה בהשראה מרוקאית, קציצות הודו אלה בטוח ירשימו.

מצרכים להכנת קציצות הודו מרוקאיות

  • 500 גרם הודו טחון
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • זר כוסברה טרייה
  • 21 כפית כמון
  • 21 כפית כוסברה יבשה
  • 21 כפית קינמון טחון
  • 41 כפית פפריקה טחונה
  • פלפל קאיין קטן
  • 4 כפות פרורי לחם
  • 1 ביצה
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 21 כפית מלח
  • 21 כפית פלפל

איך להכין קציצות הודו מרוקאיות

  1. מערבבים בקערת מיקסר את הודו הטחון, בצל קצוץ דק, שום טחון, כוסברה טרייה (קצוצה), כמון טחון, כוסברה טחונה, קינמון טחון, פפריקה טחונה, פלפל קאיין (אם רוצים), פירורי לחם, ביצה טרופה, מיץ לימון , מלח ופלפל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. הימנע מערבוב יתר כדי לשמור על מרקם עדין.
  2. לוקחים חלק מתערובת הקציצות ומגלגלים אותה בין כפות הידיים ליצירת קציצה בקוטר של כ-3 ס"מ . חזור על התהליך עד לשימוש בכל התערובת.
  3. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מניחים את הקציצות במחבת, ומקפידים לא להעמיס אותן. מבשלים בקבוצות במידת הצורך. מבשלים את הקציצות כ-10-12 דקות, הופכים אותן מדי פעם, עד שהן שחומות מכל הצדדים ומבושלות.
  4. מעבירים את הקציצות המבושלות לצלחת הגשה. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה.
  5. מגישים את קציצות ההודו המרוקאיות כמתאבן עם רוטב טבילה, או כמנה עיקרית עם קוסקוס, אורז או לחם שטוח.

יתרונות תזונתיים:

  • חלבון רזה: הודו הוא מקור רזה לחלבון, החיוני לצמיחת השרירים ולשיקום.
  • דל שומן: הודו טחון הוא נמוך יותר בשומן בהשוואה לבשרים אחרים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה יותר.
  • ויטמינים מקבוצת B: טורקיה מכילה ויטמיני B, כולל ניאצין וויטמין B6, החשובים לייצור אנרגיה ולתפקוד המוח.

מקורות המנה בעולם:

קציצות אלו נצרכות בדרך כלל במטבחים שונים ברחבי העולם, כולל צפון אמריקה, אירופה וחלקים מאסיה. המטבח המרוקאי, הידוע בטעמיו והתבלינים העשירים, משלב בתוכו מגוון מרכיבים וטכניקות.

5 סיבות לנסות קציצות טורקיה מרוקאיות:

  • טעם אקזוטי: התערובת של תבלינים ועשבי תיבול מרוקאים מעניקה לקציצות אלה טעם ייחודי וארומטי שיעביר אותך לרחובות התוססים של מרוקו.
  • אפשרות בריאה יותר: קציצות אלו רזות יותר מבשר בקר , מה שהופך את הקציצות הללו לבחירה בריאה יותר מבלי להתפשר על הטעם.
  •  ניתן להגיש קציצות הודו מרוקאי בכריכים, או כמנה עיקרית עם קוסקוס או אורז.
  • ידידותי למשפחה: האופי העדין של הקציצות הללו הופך אותן למושכות הן לילדים והן למבוגרים, מה שהופך אותה למנה נהדרת לכל המשפחה.
  • קל להכנה: מתכון זה פשוט ואינו דורש שום טכניקות מורכבות, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים ביתיים בכל רמות המיומנות.

חלופה כשרה:

החליפו את הודו הטחון בעוף טחון או בשר בקר רזה תוך שמירה על שאר המרכיבים והתבלינים. התאם את זמן הבישול בהתאם.
חלופה צמחונית: החליפו את הבשר בחלבון מהצומח, כמו חומוס או עדשים, כדי ליצור קציצות צמחוניות בעלות טעם. מתאימים את התבלינים וזמן הבישול בהתאם.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול:

  • השריית פירורי הלחם: אם פירורי הלחם יבשים, השרו אותם בחלב או במרק ירקות לכמה דקות לפני שמוסיפים אותם לתערובת הקציצות. זה עוזר לשמור את הקציצות לחות ונימוחות.
  • זמן מנוחה: מניחים לתערובת הקציצות לנוח במקרר כ-30 דקות לפני העיצוב והבישול. זה עוזר לטעמים להתמזג יחד ומקל על הטיפול בתערובת.
  • בדיקת התיבול: לפני שמעצבים את כל הקציצות מבשלים חלק קטן מהתערובת וטועמים. התאם את התיבול לפי הצורך כדי להתאים להעדפתך.
  • אפשרות לאפייה בתנור: אם אתם מעדיפים שיטת בישול בריאה יותר, תוכלו לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס  למשך כ-20-25 דקות או עד שהן מוכנות.
  • הקפאה: ניתן להכין כמות גדולה יותר של קציצות ולהקפיא אותן לשימוש מאוחר יותר. מניחים את הקציצות המבושלות על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים עד שהן מוצקות, ולאחר מכן מעבירים אותן לכלי המתאים למקפיא. מפשירים במקרר לפני חימום חוזר.

בתיאבון

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 7 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן