אוכל זה החיים

מתכון חמין חיטה מרוקאי משדורג שחובה להכין כל שבת

חמין חיטה מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
140 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
בשרי

חמין חיטה מרוקאי, וריאציה מענגת של תבשיל השבת המסורתי בבישול איטי, מביאה את השטיח העשיר של הטעמים המרוקאיים למנה מנחמת ודשנה. גרסה זו משתמשת בחיטה כבסיס שלה, המושרה בתבלינים ארומטיים האופייניים למטבח המרוקאי, לצד בשרים וירקות עדינים.

זוהי מנה המגלמת את רוח הסבלנות והציפייה, שכן מרכיביה מתמזגים לאט לאט במשך הלילה או לאורך היום, ויוצרים שכבות של טעם עמוקות ומשביעות כאחד. מושלם לאירועים מיוחדים או למשתה סוף שבוע, חמין החיטה המרוקאית היא עדות לחמימות ולנדיבות של הכנסת אורחים מרוקאית, ומציעה ארוחה מזינה שנועדה לחלוק עם יקיריהם.

 

זמן נחוץ

  • זמן הכנה: 20 דקות (לא כולל השריית החיטה ללילה)
  • זמן בישול: שעתיים בסיר לחץ
  • זמן כולל: כשעתיים ו-20 דקות

איך להכין חמין חיטה מרוקאי – הרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר או טלה חתוך לקוביות גדולות
  • 200 גרם חיטה (גם פריקי יכול לעבוד)
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות של 2 ס"מ
  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לחתיכות גדולות
  • 5-6 ביצים
  • אופציונלי: 100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים גס
  • אופציונלי: 100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים גס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 ליטר מים או מרק בקר
  • 2 כפות שמן זית
  • כוסברה טרייה ופטרוזיליה, קצוצות, לקישוט

איך מכינים חמין חיטה מרוקאי שלב אחר שלב

  1. מסננים ושוטפים את גרגרי החיטה המושרים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר הלחץ על אש בינונית. מוסיפים את נתחי הבקר או הטלה ומשחימים מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
  3. לאותו סיר מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם הופכים שקופים.
  4. מחזירים את הבשר לסיר הלחץ. מוסיפים את הגזר, הבטטה, המשמשים המיובשים, השזיפים מיובשים, הקינמון, הג'ינג'ר, הכורכום, הכמון, הציפורן, המלח והפלפל.
  5. מוסיפים את גרגרי החיטה ויוצקים פנימה את המים או מרק הבקר עד שכל המרכיבים מכוסים היטב.
  6. אבטח את מכסה סיר הלחץ, וודא שהוא אטום כהלכה. מבשלים בלחץ גבוה במשך שעתיים.
  7. לאחר זמן הבישול, הניחו ללחץ להשתחרר באופן טבעי לפני פתיחת המכסה.
  8. בודקים את התיבול ומתקנים במידת הצורך.
  9. מגישים את החמין מעוטר בכוסברה טרייה ופטרוזיליה.

החמין המרוקאי הזה הוא חגיגה של טעמים ומרקמים, המציע טוויסט ייחודי בתבשיל השבת המסורתי עם שילוב של פירות יבשים מתוקים ותבלינים ארומטיים.

חמין חיטה מרוקאי זו מנה שממלאת את הבית בניחוח מזמין, מבטיחה ארוחה מנחמת כמו טעימה. תיהנו מהתבשיל הלבבי והטעים הזה כדרך לאסוף חברים ובני משפחה סביב השולחן, לחלוק בשמחה ובעושר של מסורות קולינריות מרוקאיות.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן