מרק שעועית מש

מתכון למרק שעועית מש
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מרק שעועית מש הוא מרכיב עיקרי במטבחים אסייתיים שונים, במיוחד בהודו, סין ודרום מזרח אסיה. מעדן זה, הידוע בפשטותו ובתכונות ההזנה שלו, הוא לעתים קרובות חלק מדיאטות גמילה וטיפולים איורוודיים. ברפואה הסינית המסורתית, מרק שעועית מאמינים הוא בעל תכונות מקררות, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית לימי הקיץ החמים. בין אם אתם מכירים את שעועית המש או שהם מרכיב חדש עבורכם, המרק הזה הוא מנה שחובה לנסות.

10 סיבות לנסות מרק שעועית מש

  1. מעצמה תזונתית: עשיר בחלבון, סיבים וויטמינים.
  2. סיוע בעיכול: קל יותר על הבטן בהשוואה לקטניות אחרות.
  3. צדדיות: ניתן לטעם במגוון תבלינים וארומטים.
  4. מהיר להכנה: במיוחד אם יש לך סיר לחץ.
  5. איכויות ניקוי רעלים: מאמינים כי הם מנקים את הגוף ברפואה המסורתית.
  6. חסכוני: שעועית מש היא בדרך כלל די משתלמת.
  7. טבעוני וללא גלוטן: מתאים באופן טבעי להגבלות תזונתיות שונות.
  8. ידידותי לילדים: עדין וקל לעיכול.
  9. דל קלוריות: מצוין עבור תוכניות לניהול משקל.
  10. אוכל מנחם: חם, ממלא ומנחם.

עלי כוסברה טריים לקישוט

  • 1 כוס שעועית מש, מושרים למשך הלילה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 ס"מ, מגוררת
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 עגבנייה בינונית, קצוצה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • מלח לטעימה
  • 4-5 כוסות מים או מרק ירקות
  • 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • עלי כוסברה טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מסננים את שעועית המש הספוגה והכינו את כל שאר המרכיבים שלכם.
  2. בסיר גדול מחממים את השמן על אש בינונית.
  3. מוסיפים זרעי כמון ונותנים להם לרחוש כמה שניות.
  4. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  5. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר. מטגנים עד שהבצל שקוף.
  6. מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים עד שהן מתרככות.
  7. מוסיפים לסיר את שעועית המש.
  8. יוצקים פנימה את המים או מרק הירקות ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהשעועית רכה (כ-30 דקות).
  10. מוסיפים מלח לפי הטעם ומקשטים בעלי כוסברה טריים לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

  • מקור חלבון: שעועית מש עשירה בחלבון, מה שהופך אותה למצוינת לצמחונים וטבעונים.
  • סיבים: עשירים בסיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול.
  • עשיר בויטמינים: כגון ויטמין C וויטמינים מסוג B שונים.
  • מינרלים: כמויות טובות של ברזל, מגנזיום ואשלגן.
  • דל שומן: אחוז שומן כמעט זניח.
  • נוגדי חמצון: מכיל פלבנואידים, בעלי תכונות נוגדות חמצון.

חלופות מתכון:

  • כשרות: השתמשו בתבלינים ושמנים בעלי אישור כשרות.
  • גיוון תבלינים: לגרסה חריפה יותר, הוסיפו צ'ילי ירוק או אבקת צ'ילי אדום.
  • חיזוק חלבון: ניתן להוסיף טופו או עוף מבושל לתוספת חלבון.
  • דל נתרן: השתמשו בציר ירקות דל נתרן או פשוט השתמשו במים.

טיפים לשיפור:

  • השרייה: השריית שעועית המש למשך הלילה תפחית את זמן הבישול.
  • סיר לחץ: אם יש לך סיר לחץ, ניתן לבשל את שעועית המש בפחות זמן.
  • מרקם: למרקם קרמי יותר, ניתן למזג חלק מהמרק לאחר הבישול.
  • עשבי תיבול: ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים כמו נענע לפרופיל טעם שונה.

מרק שעועית מש לא רק מציע ארוחה חמימה ומנחמת אלא גם מביא עמו שפע של יתרונות בריאותיים. זוהי צורה קלה לעיכול של חלבון ומציעה מגוון של חומרים מזינים אחרים, מה שהופך אותה לבחירה בריאה עבור אנשים בכל הגילאים והעדפות התזונה. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מנה מזינה וקלה להכנה, תן למתכון של מרק שעועית מש זה להיות הבחירה המומלצת שלך.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן