מתכון לקנלוני פטריות – לשיפור מצב הרוח בימים קרירים

מתכון לקנלוני פטריות - לשיפור מצב הרוח בימים קרירים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
חלבי

ברוכים הבאים למטבח שלי, בו אנחנו עומדים לצאת למסע קולינרי עם טוויסט איטלקי קלאסי – קנלוני פטריות! מנה זו, שמקורה בלב המטבח האיטלקי, היא עדות לעושר ולרבגוניות של פטריות בשילוב עם החיבוק המנחם של הפסטה.

איך להכין קנלוני פטריות – רשימת רכיבים:

  • 250 גרם צינורות קנלוני (בערך 12 צינורות)
  • 400 גרם פטריות מעורבות (כגון פורטבלו ושיטאקי), קצוצות דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת (כ-700 גרם) רוטב מרינרה
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות להכנת קנלוני פטריות – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל- 190 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומניחים בצד.
  2. במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, מטגנים עד שהם מתרככים וריחניים, כ-3-4 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות למחבת, יחד עם קורט מלח ופלפל. מבשלים עד שהפטריות מזהיבות וכל הנוזל שהשתחרר התאדה, כ-8-10 דקות.
  4. מערבבים בקערת מיקסר את הפטריות המבושלות עם גבינת ריקוטה, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה קצוצה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מורחים כמות נדיבה של רוטב מרינרה בתחתית תבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה לשכבה אחידה.
  6. ממלאים בזהירות כל צינור קנלוני בתערובת הפטריות והגבינה בעזרת כף או שק זילוף. מניחים את הצינורות המלאים בתבנית האפייה, מקננים אותם בצפיפות.
  7. לאחר שכל צינורות הקנלוני ממולאים ומסדרים בתבנית האפייה, יוצקים מעל את יתרת רוטב המרינרה, ומוודאים שכל צינור מכוסה.
  8. מפזרים גבינת מוצרלה מגוררת על הרוטב, מכסה את כל פני השטח.
  9. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהרוטב מבעבע והגבינה נמסה ומזהיבה.
  10. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות כדי שהגבינה תשחים מעט.
  11. לאחר האפייה, הניחו לקנלוני הפטריות לנוח מספר דקות לפני ההגשה. מקשטים בפטרוזיליה טרייה, אם רוצים, ונהנים מהטעמים הלבביים של איטליה בכל ביס!

יתרונות תזונתיים

פטריות עמוסות בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים B ו-D, כמו גם מינרלים כמו סלניום ואשלגן. הם דלים בקלוריות ושומן אך עשירים בסיבים, מה שהופך אותם לבחירה מזינה לתזונה מאוזנת. גבינת ריקוטה מוסיפה מנה טובה של חלבון וסידן, בעוד שגבינת פרמזן מציעה תוספת של טעם מבלי להציף את המנה בקלוריות.

חלופות מתכון

לבעלי הגבלות תזונתיות, אתם יכולים בקלות להתאים את המתכון הזה לצרכים שלכם. 

  • לחלופה טבעונית – החליפו את גבינת הריקוטה בחלופה נטולת חלב כמו ריקוטה טופו או קרם קשיו. 
  • לחלופה נטולת גלוטן – החליפו את הקנלוני בקנלוני ללא גלוטן.
  • לחלופה דלת קלוריות – החליפו את הקנלוני ברצועות קישואים. 

טיפים לשיפור

  • מטגנים את הפטריות עד שהן מזהיבות ומקורמלות לתוספת טעם.
  • הוסיפו חופן של תרד קצוץ או קייל למילוי עבור תוספת תזונתית.
  • התנסו עם גבינות שונות כמו פונטינה או גבינת עיזים לטוויסט ייחודי.
  • אל תשכחו לתבל כל רכיב בנדיבות במלח ופלפל לבניית שכבות של טעם.

זהו זה! מנת קנלוני פטריות טעימה שבטוח תשמח את בלוטות הטעם שלכם ותספק את התשוקה שלכם לאוכל מנחם. בתיאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן