מתכון ניוקי פטריות

ניוקי פטריות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

ניוקי פטריות היא מנה מענגת המשלבת את טעמי האדמה של הפטריות עם מרקם הכרית של ניוקי ביתי.

המתכון הזה הוא נישואים מושלמים של נוחות ואלגנטיות, מה שהופך אותו למתאים גם לארוחות ערב ולאירועים מיוחדים. רוטב הפטריות העשיר והמלוח מצפה יפה את הניוקי ויוצר מנה משביעה וטעימה.

רכיבים להכנת ניוקי פטריות

  • – עבור הניוקי –
  • 500 גרם תפוחי אדמה, רצוי זנים עמילניים כמו רוסט או יוקון גולד
  • 150 גרם קמח לכל מטרה
  • ביצה 1 גדולה
  • מלח לטעימה
  • – לרוטב פטריות –
  • 400 גרם פטריות (כגון קרמיני, שיטאקי או כפתור), פרוסות
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 כוס מרק ירקות
  • ½ כוס שמנת כבדה (לא חובה)
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנת ניוקי פטריות

  1. – הכנת הניוקי –
  2. מתחילים בלהרתיח את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. זה בדרך כלל לוקח בערך 20-25 דקות. מסננים ונותנים להם להתקרר מעט.
  3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים, כי יהיה קל יותר לרסק אותם. השתמשו במועך תפוחי אדמה או במרסר כדי לרסק את תפוחי האדמה עד לקבלת מרקם חלק.
  4. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הפירה, הקמח, הביצה וקורט מלח. מערבבים היטב עד שהמרכיבים מתאחדים ליצירת בצק.
  5. מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים אותו בעדינות כמה דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  6. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים יותר. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך בקוטר של כ-2 ס"מ.
  7. חותכים את החבלים לחתיכות בגודל ביס, באורך של כ-2 ס"מ. אפשר להשאיר אותם כמו שהם או ליצור רכסים על ידי גלגולם על קרש ניוקי או על גב מזלג. מניחים את הניוקי על תבנית או מגש מקומחים קלות.
  8. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. זורקים בזהירות את הניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם עולים לפני השטח.
  9. זה בדרך כלל לוקח בערך 2-3 דקות. ברגע שהם צפים, הניחו להם להתבשל עוד 30 שניות לפני שמוציאים אותם עם כף מחוררת ומעבירים אותם לצלחת.
  10. – הכנת רוטב הפטריות –
  11. במחבת גדולה או במחבת, ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון והבצל הקצוץ, ומאדים עד שהם הופכים ריחניים ושקופים.
  12. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן מתרככות ומשחררות את הלחות שלהן. זה בדרך כלל לוקח בערך 5-7 דקות.
  13. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. נותנים לזה להתבשל כמה דקות עד שהמרק מצטמצם מעט.
  14. אם רוצים, מערבבים פנימה את השמנת הכבדה כדי ליצור רוטב שמנת יותר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. נותנים לרוטב להתבשל עוד 2-3 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
  15. מוסיפים את הניוקי המבושלים למחבת וזורקים אותם בעדינות לרוטב הפטריות עד שהם מצופים היטב.
  16. מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט.
  17. הגישו את ניוקי הפטריות חם ותהנו!

סיבות לנסות את המתכון לניוקי פטריות

  1. טעם עשיר וארצי: השילוב של פטריות וניוקי יוצר פרופיל טעמים עשיר ואדמתי שבטוח ישביע את בלוטות הטעם שלך.
  2. רב תכליתי: ניתן להגיש ניוקי פטריות כמנה עיקרית או כתוספת לצד בשרים על האש או ירקות צלויים.
  3. טוב תוצרת בית: הכנת ניוקי משלך מאפשרת לך להתאים אישית את המתכון לטעמך ולחוות את הסיפוק שביצירת מנת פסטה ביתית.
  4. יתרונות תזונתיים של פטריות: פטריות דלות בקלוריות ובשומן, והן מספקות ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שונים, מה שהופך אותן לתוספת מזינה לארוחה שלך.
  5. מצגת מרשימה: השילוב של ניוקי זהוב ופטריות מוקפצות יוצר מצגת מושכת עין ואלגנטית, מושלמת להרשים אורחים או אהובים.
  6. מנחם וממלא: ניוקי פטריות הוא מנה דשנה שיחמם אתכם ותשאיר אתכם מרוצים ומרוצים.
  7. מתאים לצמחונים: מתכון זה ידידותי לצמחוניים, ומספק אופציה טעימה למי שמקפיד על דיאטה ללא בשר.
  8. שינויים במתכון: אתה יכול להתאים אישית את המתכון בקלות על ידי הוספת ירקות אחרים, כגון תרד או פלפלים אדומים קלויים, כדי לשפר את הטעם ואת התוכן התזונתי.
  9. פוטנציאל שאריות: ניוקי פטריות מתחמם היטב, ומאפשר לכם ליהנות מהטעמים לארוחה נוספת.
  10. חווית בישול: לנסות את כוחך בהכנת ניוקי ביתי ולהשתלט על אומנות רוטב פטריות בטעם יכול להיות חוויה קולינרית מתגמלת ומהנה.

חלופות מתכון לניוקי פטריות

  • כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות ועמידה בחוקי התזונה.
  • טבעוני: החליפו את החמאה בשמן זית או בחמאה טבעונית, והחליפו את השמנת הכבדה בחלופה צמחית, כמו קרם קוקוס או קרם קשיו.

טיפים לשיפור המתכון לניוקי פטריות

  • כדי לשפר את טעמו של הניוקי, שקול להוסיף לבצק עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין.
  • התנסו עם זני פטריות שונים לקבלת טעמים ומרקמים ייחודיים.
  • לרוטב קל יותר, אתה יכול להשתמש במרק ירקות או פטריות במקום שמנת כבדה.
  • מגישים את ניוקי הפטריות עם פיזור גבינת פרמזן מגוררת או זילוף שמן כמהין לתוספת עושר.
  • הקפצה קצרה של הניוקי במחבת נפרדת לאחר הרתיחה מעניקה להם קרום זהוב ומוסיפה מרקם מענג למנה.
  • שאריות ניוקי פטריות אפשר לקרר ולחמם במחבת עם שפריץ מים או מרק כדי למנוע את התייבשותם.

יתרונות תזונתיים של מתכון ניוקי פטריות

  1. תפוחי אדמה: מקור טוב לויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.
  2. פטריות: דלות בקלוריות ובשומן, תוך מתן ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
  3. קמח לכל מטרה: מכיל חלבון, פחמימות וכמה ויטמינים ומינרלים חיוניים.
  4. תשואה: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן