אוכל זה החיים

מתכון לפשטידת פטריות ללא קמח וללא גבינה (טבעונית ומדהימה!)

מתכון לפשטידת פטריות ללא קמח וללא גבינות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
7 מנות
כשרות:
פרווה

פשטידת פטריות ללא קמח הוא מנה מענגת המציגה את הטעמים העשירים והאדמתיים של פטריות ללא שימוש במאפה מסורתי על בסיס קמח. בעוד שמקורותיה הספציפיים אינם מתועדים היטב, לפשטידות פטריות מלוחות יש היסטוריה ארוכה במסורות קולינריות שונות ברחבי העולם. גרסה זו מושלמת למי שמחפש אפשרות נטולת גלוטן שהיא גם טעימה וגם משביעה.

מתכון זה מתאים לאנשים עם מוגבלויות תזונתיות – גם לתזונה טבעונים וגם למי שרוצה להפחית או להימנע מגלוטן. כמובן שהוא גם מתאים לאוכלי-כל כי בלי קשר לזה מדובר במתכון מדהים והפשטידה מעלפת :-)

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות פשטידת פטריות ללא קמח

  1. תענוג ללא גלוטן: מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או מחלת צליאק.
  2. קסם פטריות: חגגו את הטעם הארצי והעשיר באומאמי של פטריות.
  3. נוחות מלוחה: חמה, לבבית ומנחמת – מנה מושלמת לכל אירוע.
  4. מתכון רב תכליתי: אידיאלי כמנה עיקרית, תוספת או מנה ראשונה.
  5. פשטות ללא קמח: אינו דורש מאפה מסורתי, מה שהופך אותו ללא גלוטן ופשוט להכנה.
  6. אפשרות דלת פחמימות: מתאימה לאלו שעוקבים אחר צריכת הפחמימות שלהם.
  7. תענוג על בסיס צמחי: ידידותי לטבעוני בעת שימוש בתחליפים על בסיס צמחי.
  8. יתרונות בריאותיים: פטריות הן מקור טוב לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.
  9. ידידותי לתקציב: מתכון זה משתמש ברכיבים נגישים במחירים נוחים.
  10. ניתן להתאמה אישית: הוספיו את עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליכם למגע אישי.

על מתכון זה:

  • כמות: 6 מנות 
  • זמן הכנה: 45 דקות 
  • דרגת קושי: בינונית

איך להכין פשטידת פטריות ללא קמח וגבינות? הרכיבים שנצטרך

  • 500 גרם פטריות טריות קצוצות דק
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב נטול חלב לבחירה)
  • 3 כפות שמרים תזונתיים (לטעם גבינה)
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 6 כפות מים (פועל כחומר מקשר)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית טימין מיובש (או עשבי תיבול לבחירתכם)
  • ספריי בישול או שמן זית נוסף לשימון

איך להכין פשטידת פטריות ללא קמח וגבינות – שלב אחר שלב

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את שמן הזית.
  2. מטגנים את הבצל והשום הקצוצים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות דק ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומשחימות, כ-10-12 דקות.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור וטימין מיובש. מערבבים היטב.
  5. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. בקערה קטנה מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים עם מים. נותנים לזה לשבת כמה דקות כדי להתעבות וליצור חומר קשירה.
  8. משמנים תבנית אפייה (בערך 20 ס"מ קוטר) בתרסיס בישול או שמן זית.
  9. מערבבים בקערת ערבוב את תערובת הפטריות המוקפצות, חלב שקדים לא ממותק, שמרים תזונתיים ותערובת זרעי הפשתן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. מעבירים את תערובת הפטריות לתבנית האפייה המשומנת ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והמלית מתייצבת.
  12. הניחו לפשטידת הפטריות להתקרר מספר דקות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים

  • ללא גלוטן: מתאים לבעלי רגישות לגלוטן.
  • דל בפחמימות: אפשרות ידידותית לקטו.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים: פטריות מספקות חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין D, ויטמינים מקבוצת B וסלניום.
  • ידידותי לטבעונים: על בסיס צמחי וללא מוצרי חלב.
  • עשיר בסיבים: מקדם בריאות מערכת העיכול.

חלופות מתכון

  • גרסה טבעונית: וושאו שאתם משתמשים בחלב על בסיס צמחי, כמו שקדים או סויה.
  • כשרות: וודאו שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש הם בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור המתכון ושיטת הבישול

  • התאימו אישית את הטעמים עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, כגון רוזמרין, טימין או פפריקה מעושנת.
  • שפרו את העושר על ידי הוספת פיזור גבינה ללא חלב מלמעלה לפני האפייה.
  • מגישים עם סלט בצד או כוס שמנת חמוצה ללא חלב לתוספת רעננות.
  • שיקלו להוסיף לקוביות פלפל חריף, תרד או ירקות אחרים לתוספת גיוון ותזונה.
  • לתוספת טעם, מטגנים את הפטריות עם שפריץ של יין לבן או חומץ בלסמי.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן