מתכון למרק עדשים כתומות ואורז

מתכון מרק עדשים כתומות ואורז
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון למרק עדשים כתומות ואורז הוא מתכון למרק טעים ומזין, ומושלם לארוחה מנחמת וממלאת. 

הוא עשוי מעדשים כתומות, שעמוסות בחלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים שונים, כמו גם אורז כמקור נוסף לפחמימות. 

המרק מתובל בכמון, כורכום וג'ינג'ר, אשר לא רק מוסיפים טעם נהדר אלא גם בעלי תכונות אנטי דלקתיות. הכנת מרק עדשים כתומות ואורז מתאים לתזונה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן.

איך מכינים מרק עדשים כתומות ואורז - רכיבים

  • · 1 כוס עדשים כתומות, שטופות ומרוקנות
  • · 1/2 כוס אורז לא מבושל
  • · 1 בצל, קצוץ
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • · 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כורכום טחון
  • · 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • · 4 כוסות מרק ירקות או מים
  • · 2 כפות שמן זית
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה לקישוט

איך להכין מרק עדשים כתומות ואורז - הוראות

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לריכוך וריח, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את העדשים, האורז, הכמון, הכורכום, הג'ינג'ר ומרק הירקות או המים.
  5. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים להתבשל, מכוסה, כ-30 דקות או עד שהעדשים והאורז רכים.
  6. השתמשו בבלנדר כדי לטחון את המרק עד שהוא חלק וקרמי. לחילופין, מעבירים את המרק בקבוצות לבלנדר ומטגנים עד לקבלת מחית חלקה ואז מחזירים לסיר.
  7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. יוצקים את המרק לקערות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה או כוסברה.

יתרונות תזונתיים של מרק עדשים כתומות ואורז

  • עדשים הן מקור נהדר לחלבון, סיבים, ברזל וחומצה חומצה.
  • אורז הוא מקור טוב לפחמימות ומספק אנרגיה לגוף.
  • לתבלינים המשמשים במתכון זה תכונות אנטי דלקתיות ויכולים לסייע בחיזוק המערכת החיסונית.
  • ירקות כמו גזר וסלרי עשירים בויטמינים ומינרלים ותורמים לתזונה בריאה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן