מתכון לעוגת שיש תפוזים

עוגת שיש תפוז
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת שיש תפוזים היא קינוח מענג המשלב טעמים של תפוזים חריפים עם מתיקות של עוגת שיש קלאסית. העוגה הזו ידועה במראה השיש היפה שלה, שנוצר על ידי ערבוב של שתי בלילה מנוגדות.

זהו פינוק פופולרי שממנו נהנים אנשים מכל הגילאים והוא מושלם לאירועים שונים, כולל ימי הולדת, מסיבות תה, או כפינוק מיוחד בסוף השבוע.

מקורה בעוגת השיש המסורתית, גרסה זו משלבת את טעם ההדרים המרענן של תפוזים, מה שהופך אותה לטוויסט ייחודי וטעים במתכון קלאסי.

מתכון לעוגת שיש תפוזים – כדאי לדעת:

  • מנות: כ-12 פרוסות של עוגת שיש תפוזים. 
  • זמן ההכנה הוא כ-25 דקות, וזמן האפייה הוא כ-40-45 דקות.
  • רמת קושי: קל

רכיבים להכנת עוגת שיש תפוזים

  • · - לעוגה -
  • · 250 גרם קמח לכל מטרה
  • · 200 גרם סוכר מגורען
  • · 200 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • · 4 ביצים גדולות
  • · 120 מ"ל חלב
  • · 2 כפות גרידת תפוז
  • · 60 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
  • · 2 כפיות אבקת אפיה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · - לתערובת השוקולד -
  • · 2 כפות אבקת קקאו לא ממותק
  • · 2 כפות מים חמים
  • · - לזיגוג הכתום -
  • · 150 גרם אבקת סוכר
  • · 2 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

איך מכינים עוגת שיש תפוזים? הוראות הכנה שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עגולה בגודל 22 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. אפשר להשתמש במיקסר חשמלי או לעשות זאת ביד בעזרת כף עץ.
  3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. הקפידו לגרד את דפנות הקערה כדי להבטיח ערבוב אחיד.
  4. טורפים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה והסוכר, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים, מערבבים היטב לאחר כל הוספה.
  6. מוסיפים לבלילה את גרידת התפוז ומיץ התפוזים הסחוט, ומערבבים עד להטמעה.
  7. בקערה קטנה מערבבים יחד את אבקת הקקאו ומים חמימים עד לקבלת תערובת חלקה, ויוצרים את תערובת מערבולת השוקולד.
  8. לוקחים כשליש מהבלילה ומעבירים לקערה נפרדת. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד עד לאיחוד מלא.
  9. יוצקים מחצית מהבלילה הרגילה לתבנית העוגה המוכנה. לאחר מכן, כף מחצית מבלילת השוקולד מעל. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה הרגילה ובלילת השוקולד.
  10. השתמשו בשיפוד או בסכין כדי ליצור אפקט משויש על ידי ערבוב עדין של הבלילה יחד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה; המטרה היא ליצור תבנית משוישת, לא לשלב את הבלילה במלואה.
  11. מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם מראש ואופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  12. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית כ-10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותה לרשת להתקררות מלאה.
  13. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את זיגוג התפוזים על ידי הקצפה של אבקת הסוכר ומיץ תפוזים סחוט טרי עד לקבלת תערובת חלקה.
  14. לאחר שהעוגה התקררה, מטפטפים מעל את זיגוג התפוזים, ומאפשרים לו לטפטף בצדדים.
  15. מגישים את עוגת השיש תפוזים כמו שהיא או עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.

כל הסיבות הטובות לנסות עוגת שיש תפוזים

  1. טעם הדרים מענג: טעם התפוז המשגע מוסיף טוויסט מרענן וחריף לעוגת השיש המסורתית, מה שהופך אותה לבחירה מושלמת עבור חובבי הדרים.
  2. מראה משויש יפהפה: אפקט השייש של העוגה יוצר מנה מושכת את העין שתרשים את האורחים שלכם.
  3. קינוח רב תכליתי: ניתן להגיש את העוגה הזו כפינוק או בליווי כוס תה או קפה, מה שהופך אותה למתאימה לאירועים שונים.
  4. מושלם לאירועים מיוחדים: בין אם אתם חוגגים יום הולדת, יום נישואין או כל אירוע מיוחד אחר, עוגת השיש הכתומה בטוח תשמח את הקהל.
  5. ידידותי למשפחה: שילוב הטעמים בעוגה הזו מושך ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותה לאפשרות קינוח נהדרת לכל המשפחה.
  6. פשוט ואלגנטי: למרות המראה המרשים שלה, העוגה הזו קלה להפתיע להכנה, ומאפשרת ליצור קינוח אלגנטי מבלי לבלות שעות במטבח.
  7. מרקם לח ונימוח: השילוב של גרידת תפוז ומיץ שומר על העוגה לחה ונימוחה, ומבטיח חווית אכילה מענגת.
  8. ניתן להתאמה אישית: תוכלו להוסיף את המגע האישי שלכם למתכון על ידי שילוב של זיגוגים, ציפויים או תוספות שונות כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם.
  9. ידידותית לשאריות: העוגה נשארת טרייה למספר ימים, כך שתוכלו ליהנות ממנה לאורך זמן או לחלוק אותה עם חברים ועמיתים לעבודה.

חלופות למתכון

  • אוכלי כשרות: השתמשו במרגרינה במקום בחמאה, אם הינכם עתידים להגיש את העוגה כקינוח לאחר ארוחה בשרית. וכמובן יש לוודא שכל המרכיבים כשרים.
  • טבעונים: החליפו את החמאה והביצים בטחינה/שמן/ רסק תפוחים או כל חלופה טבעונית
  • צמחונים: החליפו את החמאה במרגרינה/שמן

טיפים לשיפור המתכון ושיטות אפייה לעוגת שיש תפוזים

  1. ודאו שכל החומרים נמצאים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים. זה מאפשר ערבוב טוב יותר ומביא לבלילה חלקה יותר.
  2. אין לערבב יתר על המידה את הבלילה בעת יצירת אפקט השיש. המטרה היא לקבל מערבולות ברורות לעוגה מושכת חזותית.
  3. לפרץ נוסף של טעם תפוז אפשר להוסיף לבלילה כמה טיפות תמצית תפוזים.
  4. כדי להעצים את נראות המנה, אפשר לפדר את העוגה שהתקררה באבקת סוכר או מעליה גרידת תפוז.
  5. אם אתם מעדיפים זיגוג פחות מתוק, הפחיתו את כמות אבקת הסוכר.
  6. שומרים את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3-4 ימים או מקררים לטריות ממושכת.

תיהנו מהשילוב המענג של תפוז ושוקולד בעוגת השיש היפה הזו, ותתענגו על כל ביס במרקם הלח והרך שלה!

היתרונות התזונתיים של עוגת שיש תפוזים

  1. ויטמנים: תפוזים הם מקור מצוין לויטמין C, סיבים ונוגדי חמצון, המספקים מספר יתרונות בריאותיים.
  2. עשיר בחלבון: ביצים וחלב המשמשים במתכון מספקים מקור טוב לחלבון.
  3. ריבופלבין וויטמין B12: ביצים הן מקור טבעי של ריבופלבין וויטמין B12, החיוניים לתפקודי הגוף השונים.
  4. מקור טוב לאנרגיה: השילוב של חמאה וסוכר מספק מקור מהיר לאנרגיה לגוף.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן