אוכל זה החיים

מתכון לקליפות תפוזים בשוקולד – פינוק שלא רבים מכירים (וכדאי!)

מתכון לקליפות תפוזים בשוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

קליפות תפוזים מכוסות שוקולד מציעות תערובת מענגת של טעמים מתוקים, מרירים והדרים, עטופות בניחות יוקרתית של שוקולד. פינוק זה הוא לא רק עדות להרמוניה המושלמת בין שוקולד להדרים אלא גם דרך מצוינת להפחית פסולת על ידי ניצול קליפות התפוזים. הכנת קליפות מסוכרות טבולות בשוקולד היא תהליך פשוט אך מתגמל. הם משמשים כפינוק מתוחכם לכל אירוע, מתנה יפה, או פינוק אישי שבטוח ירשים. מתכון זה מדגיש את הטעמים העשירים והחריפים של קליפות תפוזים עם הטעם העמוק והמנחם של שוקולד, ויוצר איזון מרענן ומפנק.

הזמן הכולל הדרוש למתכון זה הוא כ-3 שעות, כולל זמן הכנה, בישול ועידוד.

איך להכין קליפות תפוז מצופות שוקולד? הרכיבים –

  • 3 תפוזים גדולים (נסו לבחור כאלה עם קליפה עבה)
  • 300 גרם סוכר מגורען, בתוספת תוספת לציפוי
  • 150 מ"ל מים
  • 200 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), שבור לחתיכות

שלבי הכנה לקליפות תפוזים בשוקולד

  1. שוטפים בזהירות את התפוזים, ואז חותכים את החלק העליון והתחתון מכל תפוז. מקטרים את העור לרבעים ומקלפים אותם בחלקים גדולים.
  2. חותכים את הקליפות לרצועות ברוחב של כ-0.5 ס"מ.
  3. מניחים את רצועות הקליפה בסיר גדול ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה, ואז מסננים. חזור על תהליך זה פעמיים כדי להסיר את המרירות מהקליפות.
  4. באותו סיר מערבבים 300 גרם סוכר ו-150 מ"ל מים. מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס, ואז מוסיפים את קליפות התפוזים המולבנות.
  5. מבשלים את הקליפות בסירופ כ-45-60 דקות, או עד שהן הופכות שקופות. מערבבים מדי פעם כדי להבטיח שהם מתבשלים בצורה אחידה.
  6. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הקליפות על רשת מעל תבנית עם נייר אפייה, לפזר אותן כדי שלא יידבקו זו לזו. הניחו להם להתייבש כשעה או עד שהם מעט דביקים.
  7. לאחר שהקליפות דביקות, מגלגלים אותן בסוכר מגורען עד לציפוי טוב. מנערים את עודפי הסוכר ומניחים להם להתייבש עוד שעה.
  8. ממיסים את השוקולד המריר בקערה חסינת חום הממוקמת על מחבת מים רותחים (להקפיד שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה). מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. טובלים כל קליפת תפוז מצופה בסוכר עד חצי הדרך בשוקולד המומס, ומנערים את העודפים.
  10. מניחים את הקליפות הטבולות בשוקולד על נייר אפייה ומשאירים אותן להתייצב בטמפרטורת החדר, כ-1-2 שעות.
  11. לאחר התייצבות, קליפות התפוזים המכוסות בשוקולד מוכנות להנאה. אחסנו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.

קליפות התפוזים המכוסות בשוקולד הן לא רק תענוג אלא חגיגה של טעמים ומרקמים, המשלבות את גרידת ההדרים עם עושר השוקולד בקונדיטוריה מענגת שבטוח תשתיק כל חיך.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן