מתכון אוסובוקו בתנור עם אורז

מתכון לאוסובוקו עם אורז
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

אם אתם מחפשים מתכון לאוסובוקו בתנור עם אורז אתם כל כך במקום הנכון!

אוסובוקו בתנור עם אורז הוא מנה איטלקית קלאסית הכוללת שוקי עגל רכים וצלויים מבושלים ברוטב עגבניות וירקות בטעם. באופן מסורתי, זה מבושל על הכיריים, אבל זה יכול להיעשות גם בתנור לגישה יותר מנותקת.

אז, איך להכין אוסובוקו בתנור עם אורז שיגרום לכולם ללקק את האצבעות?! קבלו!

אוסובוקו בתנור עם אורז - רכיבים

  • · 4 שוקי עגל (אוסו בוקו), כ-1 ק"ג בסך הכל
  • · מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • · 50 גרם קמח לכל מטרה
  • · 3 כפות שמן זית
  • · 1 בצל, קצוץ דק
  • · 2 גזרים קלופים וקצוצים דק
  • · 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כף רסק עגבניות
  • · 250 מ"ל יין לבן יבש
  • · 500 מ"ל מרק עוף או בקר
  • · 2 עלי דפנה
  • · 1 כפית תימין יבש
  • · 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל אחת) עגבניות קצוצות
  • · 1 לימון, גרידה בלבד
  • · פטרוזיליה טרייה קצוצה, להגשה
  • · - עבור האורז -
  • · 300 גרם אורז לבן
  • · 600 מ"ל מים
  • · מלח לטעימה

הוראות הכנה לאוסובוקו בתנור עם אורז

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מתבלים את שוקי העגל במלח ופלפל, ולאחר מכן מטפטפים אותם בקמח, מנערים מהם עודפים.
  3. בתנור גדול או סיר מתאים לתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את שוקי העגל ומבשלים עד להשחמה משני הצדדים, כ-5-6 דקות לכל צד. מעבירים את השוקיים לצלחת ומניחים בצד.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום ומבשלים עד לריכוך, כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים לאיחוד.
  6. יוצקים פנימה את היין הלבן ונותנים לו להתבשל עד שהוא מצטמצם בחצי.
  7. מוסיפים את מרק העוף או הבקר, עלי דפנה, טימין, עגבניות קצוצות וגרידת הלימון. מערבבים לאיחוד.
  8. מחזירים את שוקי העגל לסיר, מוודאים שהם שקועים ברוטב.
  9. מכסים את הסיר במכסה הדוק ומעבירים לתנור.
  10. אופים 2-2.5 שעות, עד שהבשר רך ונושר מהעצם.
  11. כ-20 דקות לפני סיום הכנת אוסובוקו, שוטפים את האורז ומשלבים אותו עם מים בסיר. מוסיפים מלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל עד שהמים נספגים והאורז רך, כ-15-20 דקות.
  12. להגשה, מזלפים את האורז על צלחות ומעלים את האוסובוקו והרוטב. מפזרים פטרוזיליה טרייה.

יתרונות תזונתיים של אוסובוקו בתנור עם אורז

  1. אוסובוקו  הוא מקור טוב לחלבון, ברזל וויטמין B12.
  2. תוספת של ירקות כמו גזר, סלרי ועגבניות מעלה את ערכו התזונתי ואת תכולת הסיבים.
  3. המנה גם דלה בשומן וניתן להכין אותה עם נתחי בשר רזים, מה שהופך אותה לארוחה בריאה ומשביעה.

בסך הכל, המתכון הזה לאוסובוקו אפוי בתנור עם אורז הוא ארוחה טעימה ודשנה שמושלמת לארוחת ערב נעימה עם משפחה או חברים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן