מתכון לאוזני המן פרווה

מתכון לאוזני המן פרווה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
15 מנות
כשרות:
פרווה

עוגיות אוזני המן הן פינוק מסורתי לחג הפורים. עם בצק עוגיות חמאתי האופף מגוון מילויים מתוקים, אוזני המן פרווה הם שילוב מענג של טעמים ומרקמים והזדמנות להינות מקינוח פרווה טעים.

מקורות המנה:

ניתן לאתר את מקורותיהן של עוגיות אוזני המן למאה ה-16 במזרח אירופה. השם "המנטאשן" נגזר מהמילים ביידיש "המן" ו"טאשן", כלומר כיסיו או אוזניו של המן. הכנת אוזני המן ואכילתם היא מסורת אהובה בתקופה משמחת זו של חג הפורים.

סיבות לנסות את המתכון לאוזני המן פרווה:

  • הצורה המשולשת הייחודית של אוזני המן הופכת אותם למושכים ויזואלית ולפרויקט אפייה מהנה לכל הגילאים.
  • ניתן למלא את אוזני המן במגוון מילויים מתוקים, מה שמאפשר לך להתאים אותם להעדפותיך. מטעמים קלאסיים כמו פרג, שוקולד ותמרים ועד טוויסטים מודרניים כמו נוטלה וקרמל מלוח, האפשרויות הן אינסופיות. במתכון זה נשתמש בגרסה פרווה.
  • מתאים למקפיא: בצק להכנת אוזני המן קופא היטב, מה שמאפשר להכין מנה גדולה וליהנות מהם מאוחר יותר, גם בתום פורים.

איך מכינים אוזני המן פרווה - הרכיבים הנדרשים

  • · 250 גרם קמח
  • · 120 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • · 100 גרם סוכר מגורען
  • · 2 ביצים
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1/4 כפית מלח
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 1 כוס מהמילוי המתוק המועדף עליך (למשל, מילוי פרג, ריבת משמש, מילוי שזיפים מיובשים, ממרח שוקולד וכו')
  • · ביצה טרופה

איך להכין אוזני המן פרווה - השלבים

  1. בקערה מערבבים יחד את החמאה פרווה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מעצבים מכל חלק דיסקית, עוטפים אותם בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות או עד שהבצק יציב.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. על משטח מקומח קלות מרדדים חלק אחד מהבצק לעובי של כ-1/4 ס"מ.
  7. בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס, קורצים עיגולים של בצק בקוטר של כ-7 ס"מ.
  8. מניחים כפית מהמלית שבחרת במרכז כל עיגול בצק.
  9. לעיצוב, מקפלים שלושה צדדים של עיגול הבצק לכיוון המרכז ויוצרים צורה משולשת. צובטים את הקצוות כדי לאטום את הפינות, משאירים פתח קטן במרכז כדי לחשוף את המילוי.
  10. חזור על שלבים 6 עד 9 עם שאר הבצק והמלית.
  11. מניחים את עוגיות אוזני המן המעוצבות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל אחת מהן.
  12. מברישים את החלק העליון של אוזני המן בבלילת הביצים הטרופות, מוודאים שהן מצופות באופן אחיד.
  13. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  14. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות, ואז מעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  15. אופציונלי: אבק את אוזני המן המקוררים באבקת סוכר למגע נוסף של מתיקות.

יתרונות תזונתיים

  • מקור טוב לפחמימות: הבצק מספק אנרגיה באמצעות פחמימות, החיוניים לתפקודי גוף שונים.
  • סיבים תזונתיים: אם משתמשים במילויים כמו פרג, תמרים או פירות, עוגיות אוזני המן יכולות לתרום לצריכת הסיבים היומית שלך, לסייע לעיכול ולקדם תחושת שובע.
  • ויטמינים ומינרלים: בהתאם למילוי המשמש, עוגיות אוזני המן יכולות להציע ויטמינים ומינרלים הנמצאים במרכיבים כגון פירות או אגוזים.

חלופות מתכון

  • כשרות פרווה. יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות.
  • אפשרות ללא גלוטן: החלף את הקמח הרגיל בתערובת קמח ללא גלוטן, בהתאם ליחסי ההחלפה המומלצים לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  • אפשרות טבעונית: החליפו את הביצים בתחליף ביצה מתאים, כמו ביצי פשתן או רסק תפוחים.

טיפים לשיפור המתכון

  • קירור הבצק: הקפדה על צינון הבצק כראוי לפני רידודו עוזרת לשמור על צורתו ומקלה על הטיפול בו. אם הבצק הופך רך מדי תוך כדי העבודה, מקררים אותו שוב עד להתייצבות.
  • אל תפחד להיות יצירתי עם בחירת המילוי שלך! אפשרויות מסורתיות כמו פרג, שוקולד או תמרים הן טעימות, אבל אל תהסס לנסות מילויים לא שגרתיים כמו ממרח שוקולד לוז, קרמל, או אפילו אפשרויות מלוחות כמו גבינה או תרד לטוויסט ייחודי. 
  • אוטמים את הקצוות: ודא שפינות אוזני המן אטומות היטב כדי למנוע מהמילוי לדלוף במהלך האפייה. צבוט בעדינות את הקצוות יחד כדי להבטיח אטימה הדוקה.
  • אפייה אחידה: סובבו את תבנית האפייה באמצע זמן האפייה כדי להבטיח השחמה אחידה של העוגיות.
  • קירור ואחסון: הניחו לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני האחסון כדי לשמור על המרקם שלהן. אחסן בכלי אטום כדי לשמור על טריות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן