פאד תאי בקר היא מנת אוכל רחוב תאילנדי ידועה ואהובה שצברה פופולריות בינלאומית. מקורה בתאילנד, מנה טעימה וארומטית זו משלבת אטריות אורז מוקפצות עם פרוסות בקר נימוחות, ירקות פריכים ותערובת הרמונית של טעמים מתוקים, חריפים ומלוחים. ניתן לאתר את מקורות המתכון בהשפעות הקולינריות המגוונות בתאילנד, המציגות את איזון הטעמים בו ידוע המטבח התאילנדי. המנה היא ייצוג מושלם של התרבות התאילנדית, המשלבת מרכיבים טריים, תבלינים נועזים ומרקמים ייחודיים.
10 סיבות למה כדאי לכם לנסות פאד תאי בקר
טעמים מורכבים: פאד תאי בקר מציע איזון הרמוני של טעמים מתוקים, חמוצים, מלוחים וחריפים שרוקדים על בלוטות הטעם שלכם.
ניתן להתאמה אישית: אתם יכולים להתאים את רמת החריפות והמרכיבים כך שיתאימו להעדפותיכם.
עשיר בחומרים מזינים: מנה זו עשירה בחלבון מבשר בקר וויטמינים חיוניים מירקות, והיא ארוחה מעוגלת היטב.
מהיר וקל: לאחר הכנת החומרים, המנה מתאחדת תוך דקות ספורות.
חוויה תרבותית: תהנו מנתח של תרבות תאילנדית על ידי התמכרות לאוכל רחוב פופולרי זה.
איכות המסעדה בבית: הרשימו את האורחים שלכם עם גרסה תוצרת בית שמתחרה באיכות המסעדה.
מגוון מרקם: האטריות הרכות, בשר הבקר הרך והירקות הפריכים מציעים ניגודיות מענגת במרקמים.
ארוחה מאוזנת: עם חלבון, פחמימות וירקות, המנה הזו משמשת כארוחה שלמה ומשביעה.
התאמה ללא גלוטן: החליפו את רוטב הסויה בתמרין ללא גלוטן לבעלי רגישות לגלוטן.
שאריות גן עדן: שאריות פאד תאי בקר טעימות ביום למחרת, מה שהופך אותן לאופציה מצוינת להכנת ארוחה.
איך להכין פאד תאי בקר?
·200 גרם אטריות אורז שטוחות
·250 גרם סינטה בקר, פרוסה דק
·2 שיני שום, קצוצות
·2 ביצים, טרופות
·1 כוס נבטי שעועית
·1/2 כוס טופו פרוס
·1/4 כוס בוטנים קצוצים
·3 בצלים, פרוסים
·2 כפות שמן צמחי
·3 כפות רוטב דגים (או רוטב סויה לחלופה כשרה)
·2 כפות משחת תמרהינדי
·2 כפות סוכר דקלים (או סוכר חום)
·1 כפית אבקת צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
·פלחי ליים להגשה
הוראות להכנת פאד תאי בקר
משרים את אטריות האורז במים חמימים למשך כ-20 דקות עד שהן רכות אך עדיין מעט יציבות. מסננים ומניחים בצד.
הכנת הרוטב: בקערה מערבבים יחד רוטב דגים (או רוטב סויה), משחת תמרהינדי, סוכר דקלים ואבקת צ'ילי עד להמסת הסוכר. התאימו את המתיקות והחריפות לפי טעמכם.
מחממים כף שמן בווק או במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שום טחון ומטגנים תוך ערבוב כ-30 שניות עד שיש ריח. מוסיפים את בשר הבקר הפרוס ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מוכן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
באותה מחבת דוחפים את הבשר לצד אחד ומוסיפים את הביצים הטרופות לצד השני. טורפים את הביצים עד שהן מבושלות, ואז מערבבים אותן עם הבקר.
דוחפים את תערובת הבקר והביצים לצד המחבת. מוסיפים את השמן הנותר ומוסיפים את אטריות האורז המושרות. יוצקים מחצית מהרוטב המוכן על האטריות ומטגנים תוך ערבוב לציפוי אחיד.
מערבבים את האטריות עם הבקר והביצים. מוסיפים את הטופו הפרוס ונבטי השעועית. יוצקים את הרוטב שנותר על התערובת וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות עד שהכל מתאחד היטב וחומם.
מפזרים בוטנים קצוצים ובצל אביב פרוס על הפאד תאי. מגישים את המנה חמה, בליווי חתיכות ליים לסחיטה מעל.