מתכון לפשטידת תרד במחבת

פשטידת תרד במחבת
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

פשטידת תרד במחבת היא מנה טעימה ובריאה שמתאימה לכל ארוחה ביום.

בפשטידה שכבה פריכה וחמאתית במילוי תערובת תרד וגבינה מלוחה שמתובלת לשלמות. מתכון לפשטידת תרד במחבת הוא מתכון קל להכנה ובוודאי ירשים את המשפחה והחברים שלך.

הכנת פשטידת תרד במחבת עם מתכון זה, מכילה 8 מנות ולוקח כשעה להכין אותה, רמת קושי: קלה.

איך מכינים פשטידת תרד במחבת, רכיבים:

  • 2 כוסות קמח (250 גרם)
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, צוננת וחתוכה לקוביות (113 גרם)
  • 1/2 כוס מים קרים כקרח (120 מ"ל)
  • 2 כפות שמן זית (30 מ"ל)
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות (100 גרם)
  • 4 שיני שום, טחונות (12 גרם)
  • 8 כוסות תרד טרי, קצוץ (320 גרם)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (1 גרם)
  • 1/4 כפית מלח (1 גרם)
  • 1/4 כפית פלפל שחור (1 גרם)
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת (200 גרם)
  • 4 ביצים טרופות קלות
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (25 גרם)

איך להכין פשטידת תרד במחבת, הוראות:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה וחותכים את החמאה לתערובת הקמח בעזרת חותכן בצק.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים, תוך ערבוב עד שהבצק מתאחד.
  4. מעבירים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כמה דקות עד שנוצר כדור חלק.
  5. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  6. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  7. משמנים תבנית אפייה בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ).
  8. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  9. מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא מתרכך.
  10. מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד דקה.
  11. מוסיפים את התרד הקצוץ למחבת ומבשלים 2-3 דקות עד שהוא רך.
  12. מתבלים במוסקט, מלח ופלפל שחור.
  13. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לה להתקרר מעט.
  14. מוסיפים למחבת את גבינת הפטה המפוררת והביצים הטרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  15. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעיגול שגדול מעט מתבנית האפייה.
  16. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות.
  17. יוצקים את תערובת התרד ומחליקים אותו בעזרת מרית.
  18. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת.
  19. מבשלים את פשטידת התרד במחבת במשך 35-40 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמלית מתייצבת.
  20. מניחים לה להתקרר 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים של פשטידת תרד במחבת

  • תרד הוא ירק ירוק עלים עתיר מרכיבים תזונתיים, דל בקלוריות ועשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
  • תרד הוא מקור מצוין לויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, חומצה פולית, ברזל, סידן ואשלגן. 
  • התרד מכיל גם תרכובות צמחיות מועילות כמו פלבנואידים וקרוטנואידים, בעלי תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון. 
  • הביצים והגבינה במתכון מספקות חלבון, סידן ושומנים בריאים.
  • בצק הפילו מוסיף מעט סיבים ופחמימות מורכבות. 

פשטידת תרד במחבת היא מנה טעימה ומזינה שניתן ליהנות ממנה כמנה עיקרית או כתוספת.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן