מתכון למוס שוקולד פרווה לפסח בטעם מושחת

מוס פרווה לפסח
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

מוס שוקולד הוא קינוח יוקרתי ומפנק שמקורו בצרפת, עוד מהמאה ה-18. משמעות המילה "מוס" עצמה היא "קצף" בצרפתית, והקינוח הזה הוא קינוח מענג ואוורירי שכבש לבבות ברחבי העולם. 

קינוח זה מהווה את הפתרון הכי טעים וקל להכנה עבור מוס שוקולד שמתאים לארוחת ערב חג פסח, עם כשרות שמתאימה לחג כשר עם קינוח פרווה דקדנטי שיענג כל חיך.

  • כמות: 6 מנות 
  • זמן הכנה: 30 דקות 
  • דרגת קושי: בינונית 

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות מוס פרווה לפסח?

  1. תענוג דקדנטי: מוס שוקולד הוא קינוח עשיר וקטיפתי, מושלם לסיפוק התשוקה למתוק.
  2. מורשת צרפתית: חוו טעימה של מסורת קולינרית צרפתית ממש במטבח שלכם.
  3. רב תכליתי: ניתן להגיש מוס שוקולד כקינוח עצמאי, בפרפה, כמלית לעוגה, או אפילו כתוספת לקינוחים אחרים.
  4. Crowd-Pleaser: זהו קינוח שבטוח ירשים את האורחים בארוחות ערב או באירועים מיוחדים.
  5. ללא גלוטן: מוס שוקולד הוא טבעי ללא גלוטן, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה עם הגבלות תזונתיות.
  6. עשיר בחומרים מזינים: שוקולד מריר, מרכיב מפתח, הוא מקור לנוגדי חמצון ויש לו יתרונות פוטנציאליים לבריאות הלב.
  7. מרכיבים פשוטים: תזדקקו לכמה מרכיבים בסיסיים בלבד כדי ליצור את הקינוח המענג הזה.
  8. הכינו מראש: ניתן להכין מוס שוקולד מראש, וכך חוסך לכם זמן ביום האירוע שלכם.
  9. ידידותי לילדים: ילדים ומבוגרים כאחד מעריצים את הטוב הקרמי והשוקולדי של המוס.
  10. בקרת מנות: קל להכין מנות קטנות, מה שהופך אותו מושלם לשמירה על המשקל. 

איך להכין מוס פרווה לפסח?

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (70% קקאו), קצוץ דק
  • 4 ביצים גדולות, מופרדות
  • 50 גרם סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • קורט מלח
  • 240 מ"ל קצפת צמחית
  • פירות יער טריים או שבבי שוקולד (לקישוט)

הוראות הכנת מוס פרווה לפסח

  1. מניחים את השוקולד המריר הקצוץ דק בקערה חסינת חום. אתם יכולים להשתמש במיקרוגל או בדוד כפול כדי להמיס אותו. אם משתמשים במיקרוגל, מחממים במרווחים של 20 שניות, תוך ערבוב בין כל אחד, עד שהשוקולד נמס לחלוטין וחלק.
  2. בקערה נפרדת, טורפים את החלמונים ותמצית הווניל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים וקורט מלח עד שנוצרים פסגות נוקשות.
  5. בקערה אחרת מקציפים את הקצפת עד שהיא מסמיכה ויוצרת פסגות רכות.
  6. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת השוקולד-חלמון. היזהרו לא לרוקן את התערובת.
  7. כעת, מקפלים פנימה את החלבונים הטרופים עד שהתערובת מתאחדת היטב. היו עדינים, כדי לשמור על המרקם האוורירי.
  8. מחלקים את המוס לכלי הגשה (כמו רמקינים או כוסות). מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, או עד להתייצבות.
  9. לפני ההגשה, מקשטים בפירות יער טריים או שבבי שוקולד. תהנה!

יתרונות תזונתיים

  • שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהגנה על התאים מפני נזקים ועלולים להפחית את הסיכון למחלות מסוימות.
  • ביצים מספקות מקור טוב לחלבון וויטמינים חיוניים.
  • הקינוח נטול גלוטן ויכול להתאים לדיאטה נטולת גלוטן.
  • בקרת מנות יכולה לעזור בניהול קלוריות.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש במרכיבים בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור המתכון

  • השתמשו בשוקולד מריר איכותי לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • אפשר להתנסות בטעמים שונים, כמו הוספת תמצית אספרסו או גרידת תפוז.
  • כאשר מקפלים פנימה את החלבונים והשמנת יש להקפיד על עדינות כדי לשמור על המרקם האוורירי של המוס.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

עוגיות תמרים נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגיות תמרים שנמסות בפה

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

דילוג לתוכן