אוכל זה החיים

מתכון לפאי אגוזים פרווה

מתכון לפאי אגוזים פרווה
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

פאי אגוזים פרוה הוא קינוח מענג המשלב את הטעמים העשירים של אגוזים שונים עם קרום חמאתי ומתקלף. לפי ההערכה, מקורו של פינוק מענג זה באירופה של ימי הביניים, שם אגוזים היו בשפע ומוערכים בשל איכויותיהם המזינות. עם הזמן, המתכון התפתח, תוך שילוב של אגוזים וטכניקות שונות ממסורות קולינריות שונות. כיום, פאי אגוזים נאכל ברחבי העולם, עם וריאציות אזוריות המדגישות זני אגוזים מקומיים וגם גרסת פרוה.

סיבות לנסות פאי אגוזים פרוה

  • פאי אגוזים מציע סימפוניה של טעמי אגוזים, מהמתיקות העדינה של השקדים ועד הטעם החזק של אגוזי מלך, היוצרים חווית טעם מענגת באמת.
  • אגוזים עמוסים בשומנים בריאים, חלבון וחומרי תזונה חיוניים, מה שהופך את פאי האגוזים לפינוק בריא יותר.
  • השילוב של מרקמים פריכים וקרמימיים בכל ביס מוסיף קונטרסט משביע שקשה לעמוד בפניו.
  • אפשר להתאים אישית את הפאי על ידי שימוש באגוזים האהובים עליכם  או לנסות שילובים ייחודיים, המאפשרים וריאציות אינסופיות.
  • פאי אגוזים הוא קינוח מדהים מבחינה ויזואלית ומתאים למפגשים ולאירועים מיוחדים, ומרשים את האורחים גם בטעם וגם במצגת.
  • האגוזים מספקים ויטמינים חיוניים, מינרלים ונוגדי חמצון, ותורמים לרווחה הכללית.
  • גרסת הפרוה מאפשרת לכם להינות מקינוח טעים במיוחד גם לאחר ארוחה בשרית או אם אתם רגישים למוצרי חלב.

רכיבים להכנת פאי אגוזים פרווה

  • 250 גרם אגוזים מעורבים (כגון שקדים, אגוזי מלך, אגוזי פקאן ואגוזי לוז), קצוצים גס
  • 1 כפית סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 בצק פאי לא אפוי (קנייה בחנות או תוצרת בית)

פאי אגוזים פרווה – הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את האגוזים הקצוצים והסוכר. מערבבים היטב כדי להבטיח פיזור אחיד.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, תמצית הווניל והמלח עד לאיחוד יסודי.
  4. יוצקים בהדרגה את תערובת הביצים לקערה עם האגוזים והסוכר. מערבבים בעדינות הכל יחד עד שהאגוזים מצופים בצורה אחידה.
  5. מרדדים את בצק הפאי ומניחים אותו בזהירות בתבנית פאי.
  6. יוצקים את מלית האגוזים לתוך בצק הפאי, מפזרים אותו באופן שווה.
  7. מניחים את הפאי על נייר אפייה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שהמילוי מתייצב והקרום מזהיב.
  9. לאחר האפייה, מוציאים את הפשטידה מהתנור ונותנים לה להתקרר לחלוטין על רשת לפני שפורסים.

יתרונות תזונתיים

  • אגוזים מספקים מקור חלבון על בסיס צמחי, חיוני לתיקון השרירים ולבריאות הכללית.
  • אגוזים מכילים שומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים בריאים ללב התומכים בתפקוד המוח ובבריאות הלב וכלי הדם.
  • האגוזים וקרום הפאי השלם תורמים לצריכת סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומקדמים שובע.
  • אגוזים עשירים בויטמינים כמו ויטמין E, ומינרלים כמו מגנזיום ואבץ, המועילים לתפקודים שונים של הגוף.
  • אגוזים מכילים נוגדי חמצון הנלחמים בלחץ חמצוני ומפחיתים דלקת.

דגשים וחלופות למתכון

לאוכלי כשרות: פרוה. יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים.

טיפים לשדרוג המתכון

  • לשיפור הטעם, קולים קלות את האגוזים בתנור לפני שקוצצים.
  • אם קצוות הפאי מתחילים להשחים מהר מדי, כסו אותם בנייר אלומיניום כדי למנוע השחמה יתרה.
  • נסו עם שילובי אגוזים ותוספות שונות כמו שוקולד צ'יפס, פירות יבשים או תבלינים.
  • הגישו את פרוסות הפאי אגוזים בטמפרטורת החדר כדי להרגיש היטב את הטעמים והמרקמים.
  • ניתן להקפיא פאי אגוזים גם עד חודשיים. מפשירים במקרר לפני החימום מחדש.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן