מתכון לפסטה ברוטב סלק ושמנת – טעמים מפנקים אש

פסטה ברוטב סלק
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
3 מנות
כשרות:
חלבי

פסטה עם רוטב סלק היא יצירת מופת קולינרית המפגישה את הצבעים התוססים של הסלק עם הפיתוי המנחם של הפסטה. המנה הזו היא חגיגה גם לעיניים וגם לבלוטות הטעם. הטעם המתוק והאדמתי של הסלק משתלב יפה עם פסטה, ויוצר ארוחה מענגת ומדהימה מבחינה ויזואלית. אז איך להכין פסטה עם רוטב סלק? הנה אנחנו מגיעים לזה.

איך מכינים פסטה ברוטב סלק שמנת – הרכיבים

  • 250 גרם מהפסטה האהובה עליך (כגון לינגוויני, פטוצ'יני או ספגטי)
  • 2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מרק ירקות
  • 1/4 כוס שמנת כבדה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלי בזיליקום טריים, לקישוט

שלבי הכנה – פסטה עם שמנת וסלק

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה עד שהיא אל דנטה. זכרו להמליח את המים בנדיבות לתוספת טעם. מסננים ומניחים בצד.
  2. בסיר מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומאדים כדקה עד שהוא ניחוח.
  3. מוסיפים את קוביות הסלקים לסיר ומאדים 5-7 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ונותנים לסלק להתבשל כ-15-20 דקות או עד שהם מתרככים.
  5. לאחר שהסלק רך, מעבירים את התערובת לבלנדר או מעבד מזון. מערבבים עד לקבלת רוטב סלק חלק.
  6. מחזירים את רוטב הסלק לסיר על אש נמוכה. מערבבים פנימה את השמנת הכבדה וגבינת הפרמזן המגוררת. מבשלים עוד 2-3 דקות, נותנים לרוטב להסמיך ולגבינה להימס.
  7. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. הקפידו לטעום ולהתאים את התיבול לפי הצורך.
  8. זורקים את הפסטה המבושלת ברוטב הסלק, מוודאים שהפסטה מצופה היטב.
  9. הגישו את הפסטה התוססת עם רוטב סלק חמה, מעוטרת בעלי בזיליקום טריים למעט צבע ורעננות.

פסטה עם רוטב סלק היא חגיגה של טעמים וצבעים, מה שהופך אותה למנה מושלמת לאירועים מיוחדים או כשרוצים להרשים את האורחים. פשוט אי אפשר לעמוד בפני השילוב של רוטב סלק שמנת ופסטה מבושלת בצורה מושלמת. תהנו מלא!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מצה בריי מתוק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מצה בריי מתוק: הדבר הכי טעים שאפשר להכין בפסח!

עוגת סברינה עם סולת
0/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת סברינה עם סולת טעימה ברמות קשות

דג מרלוזה מטוגן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

דג מרלוזה מטוגן – מתכון כזה עוד לא ניסיתם!

מתכון מופלטה ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

איך להכין מופלטה ללא גלוטן (עם אפס פשרה על הטעם!)

קרואסון קינמון חלבי מדהים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון קרואסון קינמון מדהים – הכנה מאפס [אבל ממש שווה את ההשקעה!]

מתכון עוגת קינדר
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת קינדר אפויה וטעימה בקטע אחר

דילוג לתוכן