מתכון לריזוטו אפונה

ריזוטו אפונה
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ריזוטו אפונה היא מנה מלאת טעם החוגגת את המתיקות העדינה של האפונה.

הריזוטו הקרמי והמנחם הזה הוא איזון מושלם של מרקמים, המשלב את החלקות של אורז ארבוריו עם פרץ הרעננות מהאפונה.

כל כף מספקת סימפוניה של טעמים, כשהמתיקות הטבעית של האפונה זורחת. ריזוטו אפונה זו חגיגה של האביב ודרך טעימה לשלב את היתרונות התזונתיים של אפונה בארוחה.

איך מכינים ריזוטו אפונה משגע

  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כוס אורז ארבוריו
  • · 4 כוסות מרק ירקות (וודאו שהוא כשר במידת הצורך)
  • · 1 כוס אפונה טרייה או קפואה
  • · 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אם רוצים להחליף בחלופת גבינה כשרה)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · עלי נענע טריים לקישוט (לא חובה)

הוראות להכנת ריזוטו אפונה

  1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם הופכים שקופים וריחניים.
  2. מוסיפים למחבת את אורז הארבוריו, תוך ערבוב של דקה או שתיים עד שהוא מצופה היטב בשמן.
  3. יוצקים פנימה מצקת מרק ירקות ומערבבים עד שהוא נספג באורז.
  4. מוסיפים את האפונה למחבת וממשיכים לערבב.
  5. מוסיפים בהדרגה את ציר הירקות, מצקת אחת בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד עד שכל תוספת נטמעת לפני הוספת השנייה. חזור על התהליך עד שהאורז מבושל אל דנטה, עם נגיסה קלה במרכז. זה אמור לקחת בערך 20-25 דקות.
  6. מתבלים את הריזוטו במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. לאחר שהאורז מבושל, מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן המגוררת. מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה לתוך הריזוטו, ויוצרים מרקם קרמי.
  8. נותנים לריזוטו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  9. מגישים את ריזוטו האפונה חם, מעוטר בעלי נענע טריים אם רוצים.

יתרונות תזונתיים לריזוטו אפונה

  • אפונה היא מעצמה תזונתית, עתירה בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.
  • הם מקור מצוין לוויטמין K, ויטמין C וויטמין A, כמו גם חומצה פולית, ברזל ומנגן.
  • אפונה מספקת גם חלבון מהצומח ודלה בשומן. היא מציעה תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, התומכות בבריאות וברווחה הכללית. על ידי שילוב אפונה בריזוטו שלכם, אתם מוסיפים מרכיב מזין וצבעוני שתורם לתזונה מאוזנת.

חלופות מתכון

  • לחלופות כשרות, יש לוודא שמרק הירקות, הגבינה ושאר המרכיבים המשמשים במתכון הם בעלי תעודת כשרות.
  • ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בגבינה קשה ידידותית לכשרות, כמו תחליף פרמזן בעל אישור כשרות או גבינה כשרה אחרת לבחירתכם.
  • בנוסף, אל תהסס להתנסות עם עשבי תיבול אחרים כגון בזיליקום או פטרוזיליה כדי לשפר את הטעם של הריזוטו.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבת אצטרובלים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

ריבת אצטרובלים – תענוג סתווי מושלם

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

דילוג לתוכן