מתכון לקבב ביתי מושלם על האש

מתכון לקבב ביתי מושלם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

איך מכינים קבב ביתי מושלם? 

קבבים תוצרת בית הם מאכל טעים ומשביע שמביא את הטעם של המזרח התיכון למטבח שלכם. קבבוני הבשר העסיסיים הללו, מכילים תערובת ריחנית של תבלינים וצלויים בגריל לשלמות, מושלמים להתכנסויות, ברביקיו או לארוחת שישי מיוחדת. השילוב של בשר רך, עשבי תיבול ארומטיים ומרינדה טעימה יוצר פרץ טעמים מענג. הגישו אותם עם פיתות, סלט מרענן, וקצת רוטב צזיקי לחווית קבב אותנטית וטעימה.

מנות

מתכון זה מכין כ-4-6 קבבים, תלוי בגודל.

זמן הכנה

זמן ההכנה לקבב תוצרת בית הוא בסביבות 20 דקות, עם זמן נוסף לכבישה (באופן אידיאלי שעתיים או לילה) וצלייה.

רמת קושי

מתכון זה קל עד בינוני, מכיוון שהוא כולל ערבוב ועיצוב של תערובת הבשר, שיפוד וצלייה. זה מתאים לבשלנים מתחילים ובינוניים.

רכיבים להכנת קבב ביתי מושלם:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר, טלה או שילוב)
  • 1 בצל קטן, מגורר
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף נענע קצוצה דק
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 כפות שמן זית

איך להכין קבב ביתי מושלם- הוראות

  1. מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הבצל המגורר, השום הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הנענע הקצוצה, הכמון, הכוסברה, הפפריקה, הפלפל השחור, המלח, מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים היטב עד שכל החומרים נטמעים בצורה אחידה.
  2. מכסים את הקערה ומקררים את תערובת הבשר למשך שעתיים לפחות או למשך הלילה כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולבשר להשרות.
  3. מחממים את הגריל או הברביקיו לחום בינוני-גבוה.
  4. אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך כ-30 דקות כדי למנוע מהם להישרף על הגריל. (ניתן גם ללא שיפודים כלל)
  5. לוקחים חופן מתערובת הבשר ומעצבים ממנו קבב ארוך וגליל מסביב לשיפוד. חזור על התהליך הזה עם שאר תערובת הבשר.
  6. מניחים את הקבבים על הגריל שחומם מראש או ברביקיו ומבשלים כ-8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהם שחומים היטב ומבושלים.
  7. לאחר הבישול, מסירים את הקבבים מהגריל ונותנים להם לנוח כמה דקות.
  8. מגישים את הקבבים הביתיים חמים עם פיתות, סלט בצד ורוטב צזיקי. מקשטים בעשבי תיבול טריים נוספים, אם רוצים.
  9. הערה: ניתן להתאים אישית את הקבבים על ידי הוספת ירקות חתוכים כמו פלפלים, בצל או פטריות בין שכבות הבשר על השיפודים. זה מוסיף המון.

יתרונות תזונתיים לקבב ביתי מושלם:

  • קבבים מספקים מקור טוב לחלבון, ויטמינים (כגון ויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (כגון ברזל ואבץ), בהתאם לסוג הבשר בו משתמשים.
  • עשבי התיבול והתבלינים המשמשים במרינדה מכילים תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.
  • הערכים התזונתיים עשויים להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים ולגודל המנות.

מתכון חלופי לאוכלי כשרות:

  • כדי להפוך את המתכון הזה לכשר, יש לוודא שכל המרכיבים, כולל הבשר, מאושרים כשרות.
  • ניתן להשתמש בבשר בקר או טלה טחון בעל תעודת כשרות.
  • בנוסף, לגרסה נטולת חלב של רוטב צזיקי, החליפו את היוגורט בחלופה נטולת חלב כמו יוגורט קוקוס או תערובת של טופו ומיץ לימון.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן