אוכל זה החיים

מתכון לקציצות בשר פרסיות

קציצות פרסיות - אוכל זה החיים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

איך מכינים קציצות בשר פרסיות?

קציצות בשר פרסיות, הן מנה קלאסית ובעלת טעם מהמטבח הפרסי. קציצות אלו מיוצרות בשילוב של בשר טחון, עשבי תיבול ארומטיים ותבלינים, מה שמביא לארוחה טעימה וריחנית. המטבח הפרסי ידוע בטעמיו העשירים והמגוונים, והקציצות הללו אינן יוצאות דופן. הקציצות הרכות והעסיסיות מוגשות לרוב עם רוטב על בסיס עגבניות בטעם ובליווי אורז זעפרן ריחני או לחם שטוח. המנה הפרסית המסורתית הזו מציעה חוויה קולינרית ייחודית שבטוח תשמח את בלוטות הטעם שלכם.

מצרכים להכנת קציצות בשר פרסיות

  • 500 גרם בשר בקר או טלה טחון
  • 1 בצל, מגורר או קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • 1/4 כוס נענע טרייה, קצוצה דק
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • ביצה 1
  • 1 כפית כמון טחון
  • כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב העגבניות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • פחית אחת עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחוןר
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון טחון,
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

איך להכין קציצות בשר פרסיות

  1. הכן את תערובת הקציצות מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הבצל, השום הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הנענע הקצוצה, פירורי הלחם, הביצה, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון, הקינמון הטחון, המלח והפלפל השחור.
  2. מערבבים את כל החומרים יחד בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להפוך את הקציצות לקשיחות.
  3. לוקחים חלק קטן מתערובת הבשר ומגלגלים אותו בין כפות הידיים ליצירת כדור חלק, בקוטר של כ-4 ס"מ . חוזרים על התהליך עד לשימוש בכל תערובת הבשר.
  4. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מניחים את הקציצות במחבת, משאירים מעט מרווח ביניהן. מבשלים את הקציצות כ-8-10 דקות, הופכים אותן מדי פעם, עד שהן שחומות מכל הצדדים ומבושלות. במידת הצורך, מבשלים אותם בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של המחבת. מוציאים את הקציצות המבושלות מהמחבת ומניחים בצד.
  5. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים אותם כמה דקות עד שהבצל הופך שקוף והשום הופך ריחני.
  6. מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון, הקינמון הטחון, המלח, הפלפל השחור והמים. מערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
  7. הביאו את הרוטב לרתיחה עדינה והניחו לו להתבשל כ-15-20 דקות, תנו לטעמים להתמזג ולרוטב להסמיך מעט.
  8. מחזירים את הקציצות המבושלות למחבת עם רוטב העגבניות. מערבבים בעדינות כדי לצפות את הקציצות ברוטב.
  9. מבשלים את הקציצות ברוטב למשך 5-10 דקות נוספות, ומאפשרים לטעמים להחדיר. מגישים את הקציצות הפרסיות עם אורז זעפרן או לחם שטוח. מקשטים בעשבי תיבול טריים, אם רוצים.

יתרונות תזונתיים:

  • חלבון: בשר טחון המשמש בקציצות הוא מקור טוב לחלבון, החיוני לצמיחת השריר ולשיקום.
  • עשבי תיבול: עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ונענע עשירים בויטמינים A, C ו-K, כמו גם מינרלים כמו סידן וברזל.

מקורות מהעולם:

למטבח הפרסי, המכונה גם המטבח האיראני, יש היסטוריה ארוכה של אלפי שנים. המסורות הקולינריות של איראן הושפעו ממדינות ומאימפריות שכנות, וכתוצאה מכך נוצרה תרבות אוכל עשירה ומגוונת. המטבח הפרסי ידוע בשימוש שלו בעשבי תיבול ארומטיים, תבלינים ומרכיבים מלאי טעם כמו זעפרן, פירות יבשים ואגוזים.

5 סיבות לנסות קציצות פרסיות:

  • טעמים ייחודיים: קציצות פרסיות מושרות בשילוב של עשבי תיבול ותבלינים, היוצרים טעם מובחן וארומטי השונה ממתכוני קציצות אחרים.
  • חוויה תרבותית: נסיון קציצות פרסיות מאפשר לכם לטבול במורשת הקולינרית העשירה של איראן ולחוות את הטעמים והמסורות של המטבח הפרסי.
  • מרכיבים עתירי תזונה: קציצות בשר פרסיות משלבות לעתים קרובות עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ונענע, העשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון, המספקים יתרונות תזונתיים לתזונה שלך.
  • מנה לכל ארוחה: ניתן להגיש קציצות פרסיות כמנה עיקרית לצד אורז או לחם..
  • ידידותי למשפחה: קציצות פרסיות אהובות על אנשים בכל הגילאים, מה שהופך אותה למנה נהדרת לחלוק עם בני משפחה וחברים.

מתכון חלופי לאוכלי כשרות:

לאוכלי הכשרות ניתן להשתמש בבשר טחון כשר כמו בשר בקר או טלה טחון כשר, ולדאוג שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש יהיו בעלי כשרות.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול:

  • קולים את התבלינים: לטעם עשיר יותר, קולים את התבלינים הטחונים במחבת יבשה כמה דקות לפני שמוסיפים אותם לתערובת הקציצות או לרוטב העגבניות. שלב זה עוזר לשחרר את השמנים הארומטיים ולהעצים את הטעמים שלהם.
  • בקרת לחות: אם תערובת הקציצות רטובה מדי, הוסיפו פירורי לחם נוספים כדי לספוג את עודפי הלחות. אם הוא יבש מדי, אפשר להרטיב אותו במעט מים או שמן זית.
  • בדיקת תיבול: לפני עיצוב כל הקציצות מטגנים חלק קטן מהתערובת וטועמים. התאימו את התיבול בהתאם להעדפתכם.
  • הכנה מראש: אפשר להכין את תערובת הקציצות מראש ולקרר אותה לכמה שעות או לילה. זה מאפשר לטעמים להתמזג יחד, וכתוצאה מכך מנה יותר טעימה.
  • אורז זעפרן: מגישים את הקציצות הפרסיות עם אורז זעפרן ריחני להשלמת הטעמים. להכנת אורז זעפרן, יש להשרות כמה חוטי זעפרן במים חמים למשך 10 דקות, ולאחר מכן להוסיף אותם לאורז תוך כדי בישול כדי להחדיר לו צבע זהוב יפה וניחוח פרחוני עדין.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן