מתכון לפבלובה אישית

מתכון לפבלובה אישית
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

פבלובה אישית היא קינוח מענג שמקורו בתחילת המאה ה-20 ונקרא על שם הבלרינה הרוסית המפורסמת, אנה פבלובה.

זהו קינוח על בסיס מרנג עם מראה חיצוני פריך ופנים רך דמוי מרשמלו. הפבלובה מכוסה בדרך כלל עם מנה נדיבה של קצפת ומבחר פירות טריים כגון פירות יער, קיווי ופסיפלורה. 

הקינוח הזה מדהים מבחינה ויזואלית, כשהמרנג הלבן והפריך מנוגד להפליא מול הצבעים התוססים של הפירות. 

פבלובות אישיות הן מנות אישיות, מה שהופך אותן למושלמות למסיבות ערב אלגנטיות, לאירועים מיוחדים, או פשוט להתפנק עם פינוק טעים.

מתכון לפבלובה אישית – כדאי לדעת:

  • כמות: 4 מנות
  • זמן הכנה: כ-30 דקות (לא כולל זמן קירור).
  • דרגת קושי: בינונית

איך להכין פבלובה אישית - רכיבים

  • · 4 חלבוני ביצה (ביצה L)
  • · 1 כוס סוכר דק
  • · 1 כפית עמילן תירס
  • · 1 כפית חומץ לבן
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 1 כוס שמנת מתוקה
  • · 1 כף אבקת סוכר
  • · מגוון פירות טריים (למשל, תותים, אוכמניות, פטל, קיווי, פסיפלורה) לציפוי

הוראות הכנת פבלובה אישית

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים במהירות בינונית עד שנוצרים קצף רך.
  3. מוסיפים בהדרגה את הסוכר הקצוץ, כף אחת בכל פעם, תוך כדי המשך הקצפה. מגבירים את המהירות לגבוהה ומקציפים עד שהתערובת הופכת סמיכה ומבריקה, וכל הסוכר נמס. זה אמור לקחת בערך 5-7 דקות.
  4. מנמיכים את המהירות לנמוכה ומוסיפים את עמילן התירס, החומץ הלבן ותמצית הווניל. מקפלים אותם בעדינות לתוך המרנג עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. גורפים את המרנג על תבנית האפייה המוכנה, ויוצרים קני מרנג אישיים עם גומה במרכז להכיל את התוספות. השתמשו בגב של כף כדי לעצב ולהחליק את הצדדים.
  6. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 1.5 עד 2 שעות עד שהפבלובות פריכות מבחוץ ונשמעות חלולות כאשר מקישים עליהן. מכבים את התנור ונותנים להם להתקרר לגמרי בפנים.
  7. בינתיים מכינים את הקצפת. בקערת מיקסר צוננת, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד שנוצרות גומות רכות.
  8. לאחר שהפבלובות התקררו לחלוטין, מעבירים אותן בזהירות לצלחות הגשה
  9. רגע לפני ההגשה, ממלאים בנדיבות כל פבלובה בקצפת ומעליה מבחר פירות טריים.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות פבלובה אישית

  1. מרקם שמימי: פבלובה אישית מציעה שילוב מענג של מעטפת חיצונית פריכה  ופנים הפבלובה רך מה שיוצר מרקם אלוהי.
  2. פרץ של טעמים: השילוב של מרנג מתוק, קצפת ופירות טריים יוצר תערובת הרמונית של טעמים שמתפוצצים בפה עם כל ביס.
  3. מנה אלגנטית: מנות אישיות של פבלובה אישיות יוצרות מנה מרשימה שתדהים את האורחים שלכם. הצבעים התוססים של הפירות על רקע המרנג הלבן יוצרים חגיגה לעיניים.
  4. ניתן להתאמה אישית: בעוד שהפבלובה הקלאסית מכוסה בפירות,  אתם יכולים התאים אישית את הפבלובה האישית שלכם עם הפירות האהובים עליכם, שבבי שוקולד, או אפילו לטפטף אותה ברוטב קרמל או שוקולד.
  5. אפשרות ללא גלוטן: פבלובה אישית היא נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור אלה עם הגבלות תזונתיות או רגישות לגלוטן.
  6. דל שומן: עם התמקדות בחלבוני ביצה ופירות, פבלובה אישית היא אפשרות קינוח דל שומן יחסית, המאפשרת לכם לאכול אותה בלי רגשות אשמה. 
  7. עשיר בחומרים מזינים: הפירות הטריים המשמשים כתוספות מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים חיוניים, התורמים לבחירת קינוחים מזינים.
  8. אפשרות להכנה מראש: אפשר להכין את בסיסי המרנג מראש, מה שמאפשר להרכיב את הפבלובות ממש לפני ההגשה, מה שהופך אותו לקינוח אידיאלי לאירוח מפגשים.
  9. עדינה וקלילה: פבלובה אישית היא קינוח קליל ועדין, מרענן ומשביע, במיוחד במזג אוויר חם.
  10. חוויה ייחודית וטעימה: ניסיון בהכנה של פבלובה אישית יציג בפניכם חווית קינוח ייחודית המשלבת מגוון מרקמים וטעמים, ויוצרת פינוק בלתי נשכח שישאיר לכם חשק נוסף.

חלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא כי כל המרכיבים במתכון בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול

  • השתמשו בחלבוני ביצה בטמפרטורת החדר למרנג. זה מאפשר נפח ויציבות טובים יותר במהלך ההקצפה.
  • הניקיון הוא מכריע בהכנת מרנג. ודא שקערת המערבל והכלים שלכם נקיים לחלוטין וללא כל שומן או שאריות.
  • הימנעו מהכנת פבלובות בימים לחים או גשומים, שכן לחות באוויר עלולה להשפיע על פריכות המרנג.
  • התנסו בשילובי פירות שונים כדי ליצור וריאציות פבלובה אישיות משלכם. שיקלו לשלב פירות טרופיים כמו מנגו או אננס לטוויסט.
  • כדי לשפר את פרופיל הטעמים, נסו להוסיף לקצפת גרידת הדרים או נגיעה של הליקר האהוב עליכם, כגון גראנד מרנייה או אמרטו.
  • פבלובות אישיות עדיף להרכיב ממש לפני ההגשה כדי לשמור על המרקם שלהן. עם זאת, אפשר להכין את בסיסי המרנג יום מראש ולאחסן אותם בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

יתרונות תזונתיים לפבלובה אישית

  • פבלובה אישית היא מקור טוב לחלבון מהחלבונים.
  • היא מכילה מגוון ויטמינים ומינרלים מהפירות הטריים המשמשים כתוספות.
  • עם תכולת שומן נמוכה יחסית, פבלובה אישית יכולה להיות פינוק נטול רגשות אשם למי שסופר קלוריות. 
  • הקינוח נטול גלוטן, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  • פבלובה אישית היא אופציה קלילה ומרעננת, מושלמת למי שמחפש קינוח משביע מבלי להרגיש כבד מדי.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מוס שוקולד ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון למוס שוקולד ללא ביצים – קינוח מדהים וידידותי לטבעונים

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ללא אפיה - שווה בטירוף!
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
250 דק׳

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ללא אפיה – שווה בטירוף!

מתכון לסופלה שוקולד חם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לסופלה שוקולד חם – הקינוח החורפי האולטימטיבי

מגולגלות פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למגולגלות פיסטוק נימוחות ומדהימות

כיסונים מאודים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכיסונים מאודים רכים וממכרים בטירוף

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

דילוג לתוכן