מתכון לחמניות לפסח מקמח תופח – טעם שמיימי

מתכון לחמניות לפסח מקמח תופח
5/5
זמן הכנה:
140 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

לחמניות פסח אלה מציעות טוויסט מענג לשולחן החג שלך, ומעניקות מרקם רך ונימוח המושלם להנאה לצד ארוחות הפסח שלך. הלחמניות האלה עשויות מקמח מוגבה ומעוצבות בקפידה, ודאי ירשימו את המשפחה והאורחים שלכם.

עם מרכיבים פשוטים והוראות קלות לביצוע, הלחמניות הטעימות האלה מוכנות להגשה תוך זמן קצר.

  • זמן הכנה: שעתיים
  • זמן אפייה: 20 דקות

איך להכין לחמניות לפסח מקמח תופח – הרכיבים

  • 500 גרם קמח תופח כשר לפסח (כן, יש כזה)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 1 חבילת שמרים יבשים (בערך 7 גרם)

איך מכינים לחמניות כשרות לפסח עם קמח תופח – שלב אחר שלב

  1. מערבבים קמח תופח לפסח, סוכר ומלח בקערת ערבוב גדולה.
  2. בקערה נפרדת טורפים יחד ביצים ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. ממיסים שמרים יבשים במים פושרים בקערה קטנה ומניחים להם לשבת 5 דקות עד שהם קצפים.
  4. יוצקים את תערובת השמרים לקערה עם ביצים ושמן זית ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
  6. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  7. מניחים את הבצק בחזרה לקערת המערבל, מכסים במגבת מטבח נקייה, ונותנים לו לתפוח במקום חמים ללא גירוי במשך שעה, או עד להכפלת נפחו.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר בועות אוויר, ואז מחלקים ל-12 חלקים שווים.
  10. מעצבים מכל חלק כדור ומניחים על נייר אפייה מוכן, משאירים מרווח בין כל גליל.
  11. מכסים את הלחמניות במגבת מטבח נקייה ומניחים להן להתפחה שוב למשך 30 דקות.
  12. מברישים את החלק העליון של הלחמניות במעט שמן זית.
  13. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד להזהבה ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
  14. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.

תהנו מהלחמניות לפסח חמימות עם מנות החג האהובות עליכם או כתוספת טעימה לכל ארוחה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

מתכון פילה בס בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פילה דג בס בתנור הכי טעים שיש

דילוג לתוכן