מתכון ניוקי פסטו

מתכון ניוקי פסטו
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ניוקי פסטו הוא מאכל איטלקי טעים המשלב את הפשטות של כופתאות תפוחי אדמה עם הטעמים התוססים של פסטו בזיליקום. 

מאמינים כי מקורו של מתכון זה בצפון איטליה, שם הניוקי היה מצרך מצרך במשך מאות שנים. המילה "ניוקי" עצמה נגזרת מהמילה האיטלקית "נוקיו", כלומר קשר בעץ.

הכופתאות הקטנות והכריות האלה עשויות משילוב של פירה, קמח וביצים, וכתוצאה מכך מרקם מענג שנמס בפה.

מתכון ניוקי פסטו – כדאי לדעת:

  • תפוקת מתכון: המתכון הזה מגיש בדרך כלל 4 אנשים כמנה עיקרית או 6-8 אנשים כתוספת.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה למתכון זה הוא כ-45 דקות, כולל זמן בישול וקירור תפוחי אדמה.
  • רמת קושי: מתכון זה נופל לרמת הקושי הבינונית בשל שלבי ההכנה הכרוכים בהכנת ניוקי. עם זאת, עם תרגול, קל יותר לשלוט בטכניקה

הכנת ניוקי פסטו - רכיבים

  • · 500 גרם תפוחי אדמה (רצוי זן עמילני, כמו רוסט)
  • · 150 גרם קמח לכל מטרה (או קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן)
  • · ביצה 1 גדולה
  • · 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (בתוספת תוספת לקישוט)
  • · 40 גרם עלי בזיליקום טריים
  • · 40 גרם צנוברים
  • · 2 שיני שום
  • · 100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
  • · מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים ניוקי פסטו - הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת הניוקי. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומניחים אותם, עם הקליפה, בסיר גדול עם מי מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים במזלג.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתקרר מעט. קולפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים כדי להקל על תהליך המעיכה.
  3. מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מועך את תפוחי האדמה עד שהם חלקים וללא גושים. תנו להם להתקרר לחלוטין.
  4. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הפירה, הקמח, הביצה וגבינת הפרמזן המגוררת. מתבלים במלח ופלפל. ללוש בעדינות את התערובת עד שנוצר בצק רך.
  5. מחלקים את הבצק למנות קטנות ומרדדים כל חלק לחבלים ארוכים בקוטר של כ-2 ס"מ.
  6. חותכים את החבלים לחתיכות בגודל ביס, באורך של כ-2 ס"מ. אפשר לפדר קלות את הניוקי בקמח כדי למנוע הידבקות.
  7. בסיר גדול מביאים לרתיחה מי מלח. זורקים בזהירות את הניוקי למים הרותחים, מוודאים שלא יגדוש את הסיר. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים לפני השטח, מה שלרוב לוקח כ-2-3 דקות. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
  8. בזמן שהניוקי מתבשלים מכינים את רוטב הפסטו. במעבד מזון או בבלנדר מערבבים את עלי הבזיליקום, הצנוברים, שיני השום וקורט מלח. דופקים עד שהמרכיבים קצוצים גס.
  9. יוצקים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי לערבב את התערובת עד שהיא מגיעה למרקם חלק. מוסיפים עוד שמן זית במידת הצורך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הניוקי המבושלים למחבת ומבשלים עד שהם מזהיבים מעט ופריכים.
  11. מנמיכים את האש לנמוכה ויוצקים את רוטב הפסטו המוכן על הניוקי. מערבבים בעדינות כדי לצפות את הניוקי בצורה אחידה.
  12. מגישים את ניוקי הפסטו חם, מעוטר בגבינת פרמזן מגוררת נוספת. חבר אותו עם סלט טרי או לחם שום לארוחה שלמה.

למה כדאי לנסות ניוקי פסטו

  1. מפוצץ בטעם: ניוקי פסטו מציע תערובת הרמונית של בזיליקום טרי, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית, וכתוצאה מכך מנה תוססת וארומטית.
  2. מנה רב תכליתית: ניוקי פסטו ניתן ליהנות כמנה עיקרית משביעה או להגיש כתוספת לצד בשרים על האש או ירקות צלויים.
  3. מהיר וקל: עם כמה מרכיבים פשוטים והכנה פשוטה, המתכון הזה מושלם ללילות חול עמוסים או כשמתחשק לכם ארוחה טעימה תוך זמן קצר.
  4. אפשרות צמחונית: ניוקי פסטו הוא בחירה נהדרת עבור צמחונים ואלה המעוניינים לשלב יותר ארוחות ללא בשר בתזונה שלהם.
  5. ידידותי למשפחה: המנה הזו פונה לילדים ולמבוגרים כאחד, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת לארוחת ערב משפחתית או לאירוח אורחים.
  6. מרכיבים מזינים: בזיליקום, המרכיב העיקרי בפסטו, עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכונות אנטי דלקתיות. בנוסף, תפוחי אדמה מספקים חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין C ואשלגן.
  7. אלטרנטיבה ללא גלוטן: על ידי שימוש בקמח ללא גלוטן או בקמח תפוחי אדמה, ניתן להתאים מתכון זה בקלות כדי להתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק.
  8. אוכל מנחם: השילוב של ניוקי חמים ונימוח עם פסטו בזיליקום ריחני מנחם להפליא, מה שהופך אותו למושלם ללילות נעימים.
  9. מצגת מרשימה: ניוקי פסטו הוא לא רק טעים אלא גם מושך מבחינה ויזואלית, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחות ערב או לאירועים מיוחדים.
  10. שאריות עושות ארוחה נהדרת: אם יש לך שאריות, אפשר לחמם אותן בקלות וליהנות ממנה לארוחת צהריים למחרת, מה שמאפשר לך להתענג על המנה הטעימה הזו שוב.

ניוקי פסטו חלופות מתכון

לאוכלי כשרות או ליחידים עם הגבלות תזונתיות, ניתן לבצע את התחליפים הבאים:

  • השתמשו בגבינת פרמזן בעלת תעודת כשרות או בחלופת גבינה ידידותית לכשרות.
  • יש לוודא שכל המרכיבים, כולל הפסטו, בעלי כשרות.
  • לאפשרויות ללא גלוטן, השתמש בתערובת קמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה במקום קמח לכל מטרה.
  • התאם אישית את הפסטו על ידי החלפת צנוברים באגוזי מלך או שקדים, אם עדיף.
  • מוזמנים לשלב ירקות נוספים כמו עגבניות שרי צלויות או פטריות מוקפצות כדי להוסיף גיוון למנה.

ניוקי פסטו – טיפים לשיפור

  1. בחרו בתפוחי אדמה עמילניים כמו רוסט, מכיוון שהם מניבים מרקם אוורירי יותר בהכנת ניוקי.
  2. היזהרו לא להגזים בבצק הניוקי, כי זה יכול לגרום למרקם צפוף יותר. ללוש בעדינות את הבצק עד שהוא פשוט מתאחד.
  3. כשמגלגלים את הניוקי מקמחים קלות את הידיים ואת משטח העבודה למניעת הידבקות.
  4. להעצמת טעם הניוקי אפשר להוסיף לבצק קורט אגוז מוסקט או גרידת לימון מגוררת.
  5. התאם את עקביות רוטב הפסטו על ידי הוספת שמן זית פחות או יותר לפי העדפתך.
  6. אתם מוזמנים להתנסות בעשבי תיבול שונים בפסטו, כמו הוספת פטרוזיליה או נגיעת נענע לטוויסט ייחודי.
  7. למגע נוסף של פינוק, מעל את ניוקי הפסטו המצופה טפטוף של זיגוג בלסמי או מפזרים פירורי לחם קלויים לתוספת מרקם.

ניוקי פסטו – יתרונות תזונתיים

ניוקי פסטו מספק מספר יתרונות תזונתיים:

  1. תפוחי אדמה הם מקור טוב לויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים.
  2. בזיליקום עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכונות אנטיבקטריאליות.
  3. שמן זית בריא ללב ומכיל שומנים חד בלתי רוויים.
  4. תוספת של צנוברים תורמת שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים.
  5. עם זאת, הערך התזונתי המדויק עשוי להשתנות בהתאם לגודל המנות ולמרכיבים הספציפיים שבהם נעשה שימוש.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן