מתכון לניוקי תפוחי אדמה

ניוקי תפוחי אדמה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
פרווה

ניוקי תפוחי אדמה הוא מאכל איטלקי קלאסי שנהנו ממנו במשך מאות שנים. הניוקי, שמקורם בצפון איטליה, הם כופתאות רכות וכריות העשויות מתפוחי אדמה, קמח ועוד כמה מרכיבים פשוטים.

ניתן להגיש את המנה המנחמת והרב-תכליתית הזו עם רטבים שונים, מה שהופך אותה לחביבה על חובבי הפסטה. הכנת ניוקי תפוחי אדמה תוצרת בית מאפשרת לחוות את הסיפוק שביצירת מנה איטלקית אותנטית מאפס.

רכיבים למתכון לניוקי תפוחי אדמה

  • 700 גרם תפוחי אדמה עמילניים (כגון רוסט או יוקון גולד)
  • 200 גרם קמח לכל מטרה, בתוספת לפיזור מעל
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה (לא חובה, לעושר נוסף)
  • קמח סולת או קמח תירס

הוראות הכנת ניוקי תפוחי אדמה

  1. התחל בלהרתיח את תפוחי האדמה עם קליפתם עד שהם רכים במזלג. זה בדרך כלל לוקח בערך 30-40 דקות. מסננים את תפוחי האדמה ונותנים להם להתקרר מעט.
  2. לאחר שתפוחי האדמה מתקררים מספיק כדי לטפל בהם, מקלפים אותם ומעבירים אותם דרך מחית תפוחי אדמה או מועכים אותם עד שהם חלקים וללא גושים.
  3. הימנעו משימוש במעבד מזון, מכיוון שהוא עלול להפוך את תפוחי האדמה לדביקים מדי.
  4. מורחים שכבה דקה של קמח על משטח עבודה נקי. מניחים מעל את הפירה ויוצרים תלולית. מפזרים את המלח באופן שווה על תפוחי האדמה.
  5. יוצרים גומה במרכז תלולית תפוחי האדמה. אם משתמשים בביצה, יש לפצח אותה לתוך הבאר. מוסיפים את הקמח בהדרגה, לאט לאט, ומשלבים אותו בעדינות בתפוחי האדמה בעזרת הידיים.
  6. ללוש את התערובת עד שנוצר בצק חלק ורך. שימו לב לא ללוש יתר על המידה, כי זה יכול להפוך את הניוקי לדחוס.
  7. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים יותר ומגלגלים כל חלק לחבל ארוך, בקוטר של כ-2 ס"מ (¾ אינץ'). חותכים את החבל לחתיכות קטנות, כל אחת באורך של כ-2 ס"מ (¾ אינץ').
  8. לעיצוב הניוקי אפשר להשתמש בשיניים של מזלג או קרש ניוקי. מחזיקים את המזלג או הקרש בזווית קלה ומגלגלים בעדינות כל פיסת בצק לאורכו, יוצרים רכסים מצד אחד ושקע קל בצד השני.
  9. מניחים את הניוקי המעוצבים על תבנית עם נייר אפייה מאובקת בקמח סולת או קמח תירס למניעת הידבקות. חוזרים על התהליך עד לשימוש בכל הבצק.
  10. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי בקבוצות, נזהרים לא להעמיס את הסיר. מבשלים את הניוקי עד שהם צפים לפני השטח, מה שלרוב לוקח כ-2-3 דקות.
  11. השתמשו בכף מחוררת או במסננת עכביש כדי להוציא את הניוקי המבושלים מהמים הרותחים ולהעבירם לכלי הגשה או ישירות לרוטב לבחירתכם.
  12. הגישו את ניוקי תפוחי האדמה מיד עם הרוטב האהוב עליכם, כמו מרינרה, פסטו או רוטב מרווה חמה חומה. מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת ועשבי תיבול טריים, אם רוצים.

סיבות לנסות את המתכון לניוקי תפוחי אדמה

  1. תענוג תוצרת בית: הכנת ניוקי תפוחי אדמה מאפס מאפשרת להתענג על הטריות והאיכות של פסטה ביתית.
  2. צדדיות: ניוקי משתלב היטב עם מגוון רחב של רטבים, מרטבים עשירים על בסיס עגבניות ועד לרטבי גבינה שמנת, המציעים אינסוף אפשרויות טעם.
  3. אוכל מנחם: המרקם הרך והרך של ניוקי תפוחי אדמה מספק חווית אכילה מנחמת ומשביעה.
  4. ידידותי לצמחונים: ניוקי תפוחי אדמה הוא אופציה נהדרת לצמחונים המחפשים מנת פסטה ממלאת וטעימה.
  5. ידידותי לתקציב: ניוקי עשוי ממרכיבים פשוטים ובמחיר סביר, מה שהופך אותו לבחירה חסכונית עבור ארוחות ביתיות.
  6. ידידותי למשפחה: ניוקי תפוחי אדמה הוא להיט בקרב ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לאפשרות חביבה על הקהל לארוחות ערב משפחתיות.
  7. הרפתקה קולינרית: ניסיון הכנת ניוקי תוצרת בית מאפשר לך לחקור את המטבח האיטלקי ולהרחיב את כישורי הבישול שלך.
  8. ניתן להתאמה אישית: ניתן להוסיף עשבי תיבול, תבלינים או אפילו ירקות לבצק הניוקי כדי ליצור וריאציות ייחודיות וטעימות.
  9. חלופות ללא גלוטן: באמצעות קמח ללא גלוטן או עמילנים אלטרנטיביים, ניתן להכין ניוקי מתאים לבעלי רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  10. מסורת מנחמת: לניוקי תפוחי אדמה יש מורשת תרבותית עשירה והוא נטוע עמוק במסורות הקולינריות האיטלקיות, מה שמאפשר לך להתחבר להיסטוריה ולמסורות דרך האוכל.

חלופות מתכון לניוקי תפוחי אדמה להגבלות תזונתיות

  • ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן או עמילן תפוחי אדמה להכנת ניוקי ללא גלוטן.
  • כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות ועמידה בחוקי התזונה.
  • טבעוני: השמיט את הביצה מהמתכון. תערובת תפוחי האדמה והקמח עדיין תתחבר בלעדיה.

טיפים לשיפור המתכון לניוקי תפוחי אדמה

  • השתמשו בתפוחי אדמה עמילניים כמו רוסט או יוקון גולד לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר.
  • היזהר לא לערבב יותר מדי את הבצק, כי זה יכול לגרום לניוקי צפופים. מערבבים רק עד לאיחוד.
  • אבק את משטח העבודה ותבנית האפייה בקמח או בסולת/קמח תירס כדי למנוע מהניוקי להידבק.
  • אם בצק הניוקי מרגיש דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח, אך היזהרו לא להוסיף יותר מדי, כי זה יכול להפוך את הניוקי לכבדים.
  • מבשלים ניוקי מבחן לפני הרתיחה של כל המנה כדי להבטיח שהבצק יחזיק בצורתו והמרקם לטעמכם. מתאימים את הבצק במידת הצורך.
  • מבשלים את הניוקי במנות קטנות כדי למנוע מהם להידבק במים הרותחים.
  • אם לא מגישים את הניוקי מיד, מטפטפים עליהם מעט שמן זית כדי למנוע מהם להיצמד כשהם מתקררים.
  • שאריות ניוקי מבושל ניתנות למקרר עד יומיים או להקפיא עד חודש. מחממים אותם מחדש על ידי הקפצה במחבת עם חמאה או שמן זית עד שהם מתחממים.
  • נסה עם רטבים, עשבי תיבול או תוספות גבינה שונות כדי ליצור מגוון טעמים ומצגות.

יתרונות תזונתיים של ניוקי תפוחי אדמה

  1. תפוחי אדמה: מקור טוב לויטמין C, אשלגן וסיבים.
  2. קמח לכל מטרה: מספק פחמימות לאנרגיה וכמות קטנה של חלבון.
  3. תוספות צדדיות: ניתן לשלב את הניוקי עם רטבים מזינים, כולל רטבים על בסיס עגבניות עשירים בנוגדי חמצון או רטבים על בסיס ירקות עמוסים בוויטמינים ומינרלים.
  4. תשואה: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן