אוכל זה החיים

בצק עלים ממולא בשר טחון וצנוברים – פשוט להכנה וטעים לאללה

בצק עלים ממולא בשר טחון וצנוברים
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

בצק עלים במילוי בשר טחון וצנוברים הוא מנה מלוחה ומשביעה שמהווה מתאבן או מנה עיקרית מושלמת. בצק העלים הקראנצ'י משתלב בצורה מושלמת עם המילוי העשיר והטעים של בשר טחון מתובל וצנוברים פריכים. המתכון הזה הוא חביב הקהל והוא בטוח ירשים את האורחים בכל מפגש. בין אם מוגשות חם מחוץ לתנור או בטמפרטורת החדר, אי אפשר לעמוד בפני חבילות בצק עלים אלה וישאירו את כולם חשק לעוד.

מה צריך כדי להכין בצק עלים ממולא בשר טחון וצנוברים

  • דף אחד של בצק עלים (בערך 25 ס"מ על 25 ס"מ)
  • 250 גרם בשר טחון (בקר, כבש או עוף)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ביצה טרופה

איך מכינים בצק עלים ממולא בשר טחון וצנוברים – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד שהם מתרככים ושקופים.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה, תוך כדי הבישול מפרקים אותו בעזרת כף.
  4. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הפפריקה, המלח והפלפל ומבשלים עוד דקה כדי לאפשר לפריחה של התבלינים.
  5. מסירים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הצנוברים עד לפיזור אחיד בכל התערובת. מניחים למילוי להתקרר מעט.
  6. מרדדים את עלה בצק העלים על משטח מקומח קלות לריבוע של כ-25 ס"מ על 25 ס"מ.
  7. חותכים את עלה הבצק לריבועים או מלבנים קטנים יותר, בהתאם לגודל החבילות שרוצים להכין.
  8. יוצקים חלק ממלית הבשר הטחון המצונן על מחצית אחת של כל ריבוע מאפה, ומשאירים גבול סביב השוליים.
  9. מברישים את שולי המאפה בביצה טרופה, ולאחר מכן מקפלים את החצי השני של המאפה מעל המילוי כדי לסגור אותו, מהדקים היטב את הקצוות לאטימה.
  10. מניחים את חבילות המאפים הממולאות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל אחת מהן.
  11. מברישים את החלק העליון של החבילות בביצה טרופה כדי לתת להן גימור זהוב באפייה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות, או עד שהמאפה תופח ומזהיב.
  13. מוציאים מהתנור ומניחים לחבילות להתקרר מעט לפני ההגשה.
  14. מגישים את בצק העלים במילוי בשר טחון וצנוברים חם או בטמפרטורת החדר ונהנים משילוב הטעמים והמרקמים הטעים!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן