מהפכה במטבח: בצק עלים בריא וטעים בלי טיפת מרגרינה

בצק עלים ללא מרגרינה
5/5
זמן הכנה:
151 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

יצירת בצק עלים ללא מרגרינה היא הרפתקה קולינרית נפלאה שמביאה לשכבות מתקלפות וחמאתיות המושלמות לפינוקים מתוקים ומלוחים כאחד. מתכון זה מציע חלופה תוצרת בית לבצק עלים שנרכש בחנות, תוך שימוש במרכיבים פשוטים שסביר להניח שכבר יש לך במזווה.

איך מכינים בצק עלים ללא מרגרינה – המרכיבים

להכנת בצק עלים ללא מרגרינה תצטרך:

  • 250 גרם חמאה לא מלוחה, צוננת
  • 250 גרם קמח לכל מטרה, בתוספת תוספת לניקוי אבק
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 מ"ל מים קרים כקרח

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו חמאה ללא מלח בתחליף חמאה טבעוני.
  • השתמשו בקמח ללא גלוטן כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן.

איך להכין בצק עלים ללא מרגרינה – צעד אחר צעד

  1. חותכים את החמאה המצוננת לקוביות קטנות ומניחים אותן בקערה. מחזירים את הקערה למקרר תוך כדי הכנת הבצק.
  2. בקערת מיקסר גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים כקרח, תוך כדי ערבוב עם מזלג עד שהבצק מתאחד.
  3. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו בעדינות כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  4. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.
  5. מניחים את קוביות החמאה הצוננות במרכז מלבן הבצק.
  6. מקפלים את הבצק על החמאה וסוגרים אותו לגמרי.
  7. מרדדים את הבצק למלבן ארוך, בערך פי 3 מאורך רוחבו.
  8. מקפלים את השליש התחתון של הבצק על השליש האמצעי, ואז מקפלים את השליש העליון כלפי מטה מעל הבצק המקופל.
  9. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות, ואז מרדדים אותו שוב למלבן וחוזרים על תהליך הקיפול.
  10. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר וחוזרים על תהליך הרידוד והקיפול עוד פעמיים תוך קירור של הבצק 30 דקות בין כל סיבוב.
  12. לאחר הסיבוב האחרון, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים אותו לפחות שעה לפני השימוש.

תיהנו מבצק העלים תוצרת בית במגוון מתכונים מתוקים ומלוחים, מקרואסונים מתקלפים ועד למנות מענגות. מתכון זה נועד לשמש כינוס קטן או לשמש כבסיס למאפים ותבשילים שונים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן