מתכון לגבינה ביתית מהירה

גבינה ביתית מהירה
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

גבינה תוצרת בית היא הרפתקה קולינרית מענגת שראשיתה מאות שנים שמקורה מתרבויות שונות ברחבי העולם, וייצור גבינה התפתח למלאכה אהובה על רבים.

הכנת הגבינה הביתית לא רק מאפשרת לכם לשלוט באיכות ובטעם, אלא היא גם מספקת תחושת הישג.

מתכון זה ידריך אותך בתהליך הכנת גבינה ביתית מהירה, ומזינה. בין אם אתם חובבי גבינות ותיקים או מתחילים, המתכון הזה מתאים לכל הרמות.

סיבות לנסות גבינה תוצרת בית

איכות: על ידי הכנת גבינה משלכם, יש לכם שליטה מלאה על המרכיבים, מה שמבטיח את האיכות והטריות הגבוהים ביותר.

טעמים ייחודיים: התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי ליצור גבינה שמתאימה להעדפות הטעם האישיות שלכם.

ניתן להשתמש בגבינה ביתית במגוון מנות, החל מסלטים וכריכים ועד פיצות ופסטות.

רכיבים להכנת גבינה ביתית מהירה

  • · 2 ליטר חלב מלא
  • · 1/4 כוס מיץ לימון או חומץ לבן
  • · 1 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • · אופציונלי: עשבי תיבול, תבלינים או תבלינים לבחירתכם (למשל, אבקת שום, בזיליקום מיובש, פתיתי פלפל אדום כתוש)

גבינה ביתית מהירה - הוראות הכנה

  1. יוצקים את החלב המלא לסיר גדול וכבד ומניחים אותו על אש בינונית. מחממים לאט את החלב, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 85 מעלות. זה עוזר להרוג את כל החיידקים המזיקים הקיימים בחלב.
  2. לאחר שהחלב מגיע לטמפרטורה הרצויה, מסירים אותו מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון או החומץ הלבן. מערבבים בעדינות לאיחוד.
  3. הניחו לחלב לשבת ללא הפרעה במשך 5-10 דקות. במהלך הזמן הזה, החומצה ממיץ הלימון או החומץ תגרום לחלב ליצור את המרקם הרצוי.
  4. מניחים מסננת מעל קערה גדולה או בכיור כדי לאסוף את מי הגבינה.
  5. שופכים באיטיות את החלב לתוך המסננת, ומאפשרים למי גבינה להתנקז.
  6. מעבירים את הגבינה לקערה ומפזרים עליה מלח. בשלב זה אפשר גם להוסיף כל עשבי תיבול או תבלינים לבחירתכם כדי לטעום את הגבינה.
  7. בעזרת הידיים או כף, מערבבים בעדינות ולשים את הגבינה במשך כמה דקות ויוצרים עיסה אחידה.
  8. מעצבים את הגבינה לגוש עגול או מלבני, בהתאם להעדפתכם.
  9. אם אתם רוצים גבינה מוצקה יותר, מניחים את הגבינה היצוקה במכבש גבינה או מתחת לחפץ כבד למשך כשעה. זה עוזר להסיר מי גבינה נוספים.
  10. לאחר הלחיצה מעבירים את הגבינה למקרר. מניחים לה להתקרר ולהתייצב לפחות 2-3 שעות לפני שפורסים ומגישים.

יתרונות תזונתיים

גבינה ביתית מציעה מספר יתרונות תזונתיים.

  • זהו מקור טוב לחלבון, המסייע לצמיחת שרירים ותיקון. בנוסף, גבינה עשירה בסידן, מקדמת עצמות ושיניים חזקות.
  • הוא מכיל ויטמינים חיוניים, כגון ויטמין A, B12 וריבופלבין, התומכים בתפקודי גוף שונים, לרבות ראייה ומטבוליזם.
  • בעוד שגבינה יש לצרוך במתינות בשל תכולת השומן שבה, גבינה ביתית מאפשרת לשלוט בכמות השומן ולבחור אפשרויות למוצרי חלב בריאים יותר, כמו חלב דל שומן.

אוכלי כשרות: כדי לוודא שהמתכון הזה למתאים לאוכלי כשרות, ודא שהמרכיבים שבהם אתה משתמש הם בעלי תעודת כשרות. 

טיפים לשדרוג המתכון

  • השתמשו בחלב טרי ואיכותי לקבלת התוצאות הטובות ביותר. חלב אורגני או ממקור מקומי יכול לשפר את הטעם והאיכות הכללית של הגבינה.
  • אם אתם רוצים מרקם קרמי יותר, אתם יכולים להחליף מחצית מהחלב המלא בשמנת.
  • התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי ליצור טעם ייחודי. כמה אפשרויות פופולריות כוללות טימין, רוזמרין, אורגנו, או אפילו פפריקה מעושנת.
  • כדי להעלות את הערך התזונתי, שקלו להוסיף ירקות קצוצים או עשבי תיבול.
  • לאחר שהגבינה מוכנה מאחסנים אותה בכלי אטום במקרר. ניתן ליהנות ממנה טריה עד שבוע.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן