אוכל זה החיים

מתכון לפשטידת אורז וירקות מפנקת וטעימה פיצוצים

פשטידת אורז וירקות
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

פשטידת אורז וירקות היא מנה מענגת המשלבת את הטוב שבאורז עם תערובת של ירקות צבעוניים ועמוסים בחומרים מזינים, עטופים בקרום מתקלף וזהוב. לפשטידה המלוחה הזו היסטוריה עשירה, עם שורשים במטבחים שונים ברחבי העולם.

ניתן לייחס את מקורותיו לפשטידות אירופיות מסורתיות, כאשר כל אזור מוסיף את הטוויסט הייחודי שלו. הפשטידה מסמלת נוחות והזנה, מה שהופך אותה למרכיב עיקרי בהרבה משקי בית.

5-10 סיבות לנסות פאי אורז וירקות

  • עשיר בחומרים מזינים: עמוס בויטמינים, מינרלים וסיבים ממגוון ירקות.
  • רב תכליתי: אתה יכול להתאים אישית את הירקות לפי העדפותיך וזמינות עונתית.
  • ידידותי לתקציב: משתמש במרכיבים פשוטים ובמחיר סביר שנמצאים בכל מטבח.
  • נהדר עבור שאריות: אידיאלי לשימוש שאריות אורז וירקות, הפחתת בזבוז מזון.
  • ארוחה מאוזנת: משלבת פחמימות, חלבונים וירקות במנה אחת.
  • ידידותי למשפחה: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותה לארוחה משפחתית בריאה.
  • צמחוני וידידותי לטבעוני: ניתן להסתגל בקלות לתזונה צמחונית וטבעונית.
  • מצגת מרשימה: מושלם עבור ארוחות ערב, מסיבות ואירועים מיוחדים בשל המראה המזמין שלה.
  • מתאים למקפיא: ניתן להכין מראש ולהקפיא לארוחות מהירות ונוחות.
  • מגביר את היצירתיות: מעודד התנסות בשילובי ירקות ותבלינים שונים.

רכיבים להכנת פשטידת אורז וירקות

  • 2 כוסות אורז מבושל (חום או לבן)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 זוקיני, חתוך לקוביות
  • 1 כוס פרחי ברוקולי, קצוצים
  • 1 כוס גזר, חתוך לקוביות
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס גבינה מגוררת (צ'דר, מוצרלה או חלופה טבעונית)
  • 1 דף בצק עלים (קנייה בחנות או תוצרת בית)

הוראות להכנת פשטידת אורז וירקות

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום קצוצים, מטגנים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים למחבת פלפל אדום וצהוב, זוקיני, ברוקולי, גזר ואפונה. מבשלים עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים.
  4. מתבלים את הירקות בטימין מיובש, מלח ופלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
  5. מוסיפים את האורז המבושל לתערובת הירקות. מערבבים עד שהכל נטמע היטב. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  6. מרדדים את עלה בצק העלים על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית הפאי שלכם. מניחים אותו בצלחת, לוחצים אותו בעדינות כדי להיצמד לדפנות.
  7. מפזרים מחצית מהגבינה המגוררת על תחתית הבצק.
  8. יוצקים את תערובת האורז והירקות לתוך הכלי המרופד במאפה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  9. מפזרים את שאר הגבינה על מלית הירקות.
  10. מקפלים את כל המאפה העודף על המילוי, ויוצרים קצה כפרי.
  11. אופים את הפאי בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב ופריך.
  12. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני שפורסים.
  13. מגישים את פשטידת האורז והירקות חמימה, מעוטרת בעשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או עירית.

יתרונות תזונתיים

  • סיבים: שפע בסיבים תזונתיים, מעודדים בריאות מערכת העיכול.
  • ויטמינים: עשירים בויטמינים A, C ו-K מירקות שונים, תומכים בתפקוד החיסון ובבריאות העצם.
  • מינרלים: מספק מינרלים חיוניים כמו אשלגן ומנגן, חיוניים לבריאות הלב והמוח.
  • דל קלוריות: דל יחסית בקלוריות, מה שהופך אותו לאופציה מתאימה עבור אנשים מודעים למשקל.
  • חלבון: מכיל חלבון מתון מאורז וגבינה, מסייע בשיקום וגדילת השרירים.
  • רמת קושי: קלה

טיפים לבישול וחלופות מתכון

  • דגנים חלופיים: ניסוי עם דגנים שונים כמו קינואה, שעורה או פארו לטוויסט ייחודי.
  • עשבי תיבול ותבלינים: הוסף עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או אורגנו ותבלינים כמו פפריקה לתוספת עומק טעם.
  • שטיפת ביצים: לגימור מבריק, מברישים את המאפה בביצה טרופה לפני האפייה.
  • הכנה מראש: מכינים את המילוי מראש ומרכיבים את הפאי ממש לפני האפייה ליעילות בזמן.
  • חלופות לקרום: השתמשו בבצק פילו או בקרום מחיטה מלאה לאפשרות בריאה יותר.
  • חלופה כשרה: ודא שכל מרכיבי הגבינה והמאפה יהיו בעלי כשרות. ניתן להשתמש בגבינה ומרגרינה טבעונית לגרסה כשרה וטבעונית.
  • אפשרות ללא גלוטן: בחר מאפה ללא גלוטן או גרסה ללא קרום לחלופה ללא גלוטן.
  • חימום חוזר: מחממים שוב את שאריות הפרוסות בתנור לכמה דקות כדי לשמור על פריכות.

תהנו מפשטידת האורז והירקות הביתית שלכם, מנה מזינה, מנחמת ורב-תכליתית שתשמח את בלוטות הטעם שלכם ותזין את גופכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לריבת פירות יער ותפוחים חמוצים
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

המתכון הסודי שיכניס את השמש הביתה: ריבת פירות יער ותפוחים חמוצים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

דילוג לתוכן