אורז לחג – מתכון לאורז חגיגי

מתכון אורז לחג
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

התכוננו לצאת למסע קולינרי של עונג חושי עם המתכון החגיגי המעולה הזה לאורז עשיר שמתאים במיוחד לחגים, אבל כמובן שתוכלו להפנק בו גם בימים רגילים.

השילוב של תבלינים ארומטיים ומרקמים טעימים ישאיר אתכם עם חשק לעוד. בין אם אתם מארחים לארוחת חג או שפשוט לכם ארוחה עם אורז עשיר וחגיגי, המתכון הזה מבטיח להרשים אתכם וגם את האורחים שלכם.

החומרים להכנת אורז חגיגי לחגים

  • · 2 כוסות אורז בסמטי
  • · 4 כוסות מים
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 4 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • · 1 כפית כורכום טחון
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית הל טחון
  • · 1/2 כפית קינמון טחון
  • · 1 כוס חלב קוקוס מלא
  • · 1/2 כוס קשיו ללא מלח, קצוץ גס
  • · 1/2 כוס צימוקים
  • · 1/2 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים
  • · מלח לפי הטעם

אורז של חג - הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. משרים את האורז במים למשך 20 דקות, ואז מסננים.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות והזהבה קלה, כ-5 דקות. מכניסים פנימה את השום הטחון והג'ינג'ר המגורר, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.
  3. מוסיפים לסיר את האורז הספוג והסחוט יחד עם כורכום, כמון, כוסברה, הל וקינמון. מערבבים היטב כדי לצפות את האורז בצורה אחידה בתבלינים ומבשלים במשך 2 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
  4. יוצקים פנימה את המים וחלב הקוקוס, ומתבלים במלח לפי

יתרונות תזונתיים לאורז לחג

מתכון אורז עשיר וחגיגי זה מציע שפע של יתרונות תזונתיים, המבטיח ארוחה בריאה ומשביעה. הנה כמה יתרונות:

  1. אורז בסמטי: אורז בסמטי, הידוע בגרגיריו הארוכים ובטעמו העדין, הוא מקור טוב לפחמימות ומספק אנרגיה לגוף. הוא דל בשומן וללא גלוטן.
  2. שמן זית: שמן זית מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
  3. תבלינים: כורכום, כמון, כוסברה, הל, קינמון ופלפל לא רק נותנים טעמים מדהימים אלא גם מציעים יתרונות בריאותיים שונים. יש להם תכונות אנטי דלקתיות וכאלה שמסייעות לעיכול.
  4. חלב קוקוס: הוספת קרמיות למנה, חלב קוקוס מציע טעם מענג ומספק ויטמינים חיוניים, מינרלים ושומנים בריאים.
  5. קשיו: אגוזים אלה תורמים לעושר המתכון תוך שהם מספקים חלבון, שומנים בריאים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום ואבץ.
  6. צימוקים: מפוצצים במתיקות טבעית, צימוקים מוסיפים מגע של טעם פירותי תוך מתן סיבים תזונתיים, ברזל ונוגדי חמצון.
  7. כוסברה: עשב זה מוסיף רעננות וחיוניות, יחד עם חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין K ונוגדי חמצון.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן