מתכון לאורז עם פולים ושמיר

אורז עם פול ושמיר
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

התענגו על הטעמים המעודנים של מנת האורז הארומטית והמזינה הזו, בתוספת פולים ומגע מרענן של שמיר. מתכון זה משלב ללא מאמץ פשטות עם תחכום, וכתוצאה מכך תערובת הרמונית של מרקמים וטעמים.

כל מזלג מציע איזון עדין של דגנים בריאים, פולים עשירים בחלבון ועשבי תיבול. בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית או עבור אורחים, המתכון הזה בטוח ירשים.

מתכון לאורז עם פולים ושמיר – כדאי לדעת:

  • תכולה: 4 מנות
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • קושי: בינוני

רכיבים להכנת אורז עם פולים ושמיר

  • · 2 כוסות אורז ארוך
  • · 4 כוסות מרק ירקות
  • · 1 כוס פולים מבושלים
  • · 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כורכום
  • · 1/2 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • · 1/4 כפית פלפל שחור
  • · ענפי שמיר טריים לקישוט

הוראות הכנה לאורז עם פולים ושמיר

  1. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים, ואז מסננים היטב.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם הופכים שקופים וריחניים.
  3. מערבבים פנימה את האורז, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל השחור. מבשלים כ-2 דקות, מוודאים שגרגרי האורז מצופים היטב בתבלינים.
  4. יוצקים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לאורז להתבשל כ-20 דקות או עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
  5. לאחר שהאורז מבושל, מסירים את המחבת מהאש ומניחים לה לשבת, מכוסה, למשך 5 דקות נוספות כדי לאפשר להתנפח.
  6. בינתיים, במחבת נפרדת, מחממים את הפולים המבושלים על אש בינונית עד להתחממות.
  7. מוסיפים בעדינות את הפולים המבושלים והשמיר הטרי לתוך האורז, מבטיחים שהם מפוזרים באופן שווה.
  8. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך, הוסיפו עוד מלח או פלפל לפי העדפתכם.
  9. מגישים את האורז עם פולים ושמיר חם, מעוטר בענפי שמיר טריים.
  10. תיהנו מההרמוניה המענגת של הטעמים והמרקמים במנת האורז המזינה הזו עם פולים ושמיר. זה משתלב היטב עם סלט בצד או ירקות צלויים, ויוצר ארוחה שלמה ומשביעה.

חלופות למתכון

  • אפשרות כשרות: ודא שמרק הירקות והשעועית המשמשים הם בעלי תעודת כשרות, ופעל לפי שאר ההוראות כפי שסופקו.
  • חלופה טבעונית: החליפו את החמאה בשמן זית והשמיטו כל קישוטים על בסיס חלבי.

יתרונות תזונתיים לאורז עם פולים ושמיר

  1. עשיר בסיבים: אורז ופולים מספקים כמות ניכרת של סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול בריא ומסייעים בשמירה על משקל.
  2. חלבון מהצומח: פולים הם מקור מצוין לחלבון, מה שהופך את המנה הזו למתאימה לצמחונים וטבעונים.
  3. עשיר בוויטמינים ומינרלים: שמיר מוסיף פרץ של טעם ומהווה מקור טוב לויטמין C וברזל.
  4. ללא גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו מתאים לאנשים עם רגישות לגלוטן או צליאק.
  5. בריא ללב: השילוב של אורז והפולים תורם לארוחה בריאה ללב, הודות לתכולת השומן הנמוכה ותכונותיהם להורדת הכולסטרול.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן