מתכון לאורז עם עדשים (מג'דרה)

מתכון לאורז עם עדשים (מג'דרה):
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

איך להכין אורז עם עדשים (מג'דרה)?

מג'דרה, הידועה גם בשם מג'דרה, היא מאכל מזרח תיכוני מנחם ומלא טעם המשלב אורז, עדשים ותבלינים ארומטיים. המאכל המסורתי הזה זכה להערכה במשך מאות שנים בזכות הפשטות, הטעמים העשירים והיתרונות התזונתיים שלו. השילוב של עדשים רכות, אורז אוורירי ובצל מקורמל יוצר הרמוניה של מרקמים וטעמים בבלוטות הטעם שלכם. תתכוננו להתפנק עם המתכון הלבבי והבריא הזה!

רכיבים להכנת אורז עם עדשים (מג'דרה):

  • · 1 כוס עדשים ירוקות או חומות, שטופות
  • · 1 כוס אורז בסמטי
  • · 3 כפות שמן זית
  • · 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/2 כפית כורכום טחון
  • · 1/4 כפית קינמון טחון
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · פטרוזיליה טרייה או כוסברה, לקישוט

איך מכינים אורז עם עדשים?

  1. מניחים את העדשים השטיפות בסיר ומכסים אותן במים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ונותנים להם להתבשל במשך 15-20 דקות עד שהם רכים אך לא עיסתיים. מסננים את כל עודפי המים ומניחים את העדשים בצד.
  2. שוטפים את האורז הבסמטי במים קרים עד שהמים מתבהרים. זה עוזר להסיר עודפי עמילן. בסיר נפרד מערבבים את האורז השטוף עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לאורז להתבשל 15-20 דקות או עד שהוא רך וכל המים נספגים. לאחר בישול, מורחים את האורז במזלג ומניחים אותו בצד.
  3. בזמן שהעדשים והאורז מתבשלים, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד שהם מקבלים גוון זהוב ומקורמלים, תוך ערבוב מדי פעם. תהליך זה עשוי להימשך כ-15-20 דקות. מוציאים מחצית מהבצלים המקורמלים מהמחבת ומניחים אותם בצד לקישוט.
  4. למחבת עם שאר הבצלים המקורמלים, מוסיפים את השום הטחון, הכמון הטחון, הכוסברה הטחונה, הכורכום הטחון, הקינמון הטחון, המלח והפלפל. מטגנים עוד 2-3 דקות עד שהתבלינים הופכים לריחניים.
  5. מוסיפים למחבת את העדשים המבושלות ומערבבים היטב עם תערובת הבצל והתבלינים. מבשלים עוד 5 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  6. בצלחת הגשה גדולה, מערבבים בעדינות את תערובת האורז והעדשים המבושלים, ומבטיחים שהם מעורבבים באופן אחיד.
  7. מקשטים את המג'דרה בבצל המקורמל השמורים ובפטרוזיליה טרייה או כוסברה.
  8. מגישים את המג'דרה חמימה כמנה עיקרית או כתוספת לצד יוגורט, סלט טרי או ירקות כבושים. זה משתלב נפלא עם פיתות או נאן.

חלופות כשרות

לאוכלי כשרות, וודאו כי כל הרכיבים בהם אתם משתמשים בעלי תעודת כשרות 

יתרונות תזונתיים לאורז עם עדשים:

  • מג'דרה היא מאכל מזין המעניק מגוון יתרונות בריאותיים. עדשים הן מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל וחומצה חומצה. הם גם דלים בשומן וללא כולסטרול.
  • אורז, לעומת זאת, הוא מקור טוב לפחמימות ומספק אנרגיה.
  • בנוסף, לתבלינים הארומטיים המשמשים במג'דרה, כמו כמון וכוסברה, עשויים להיות יתרונות אנטי דלקתיים ועיכולים.

תיהנו מהטעמים הטעימים ומהמרקמים המנחמים של מג'דרה, והתענגו על המורשת התרבותית העשירה שמגיעה עם הקלאסיקה המזרח תיכונית הזו. בין אם אתם מחפשים ארוחת שבוע מזינה או מנה שתרשים את האורחים שלכם, מג'דרה בטוח תשביע ותשאיר לכם חשק נוסף.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן