אוכל זה החיים

מתכון מטורף לצלי בקר ברוסטר צלוי איטי

צלי בקר ברוסטר צלוי איטי
5/5
זמן הכנה:
300 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

צלי בקר בצלייה איטית הוא יצירת מופת קולינרית שהוקירה על פני דורות ותרבויות. מקורו בשיטות מסורתיות לבישול נתחי בשר קשים, מה שהופך אותם לעסיסיים, רכים ומתפקעים מטעמים. טכניקת הבישול הזו, שהשתכללה עם הזמן, מביאה למנה שהיא לא רק ארוחה אלא חוויה.

תהליך הצלייה האיטית מאפשר לבשר להיספג בסימפוניה של תבלינים ועשבי תיבול, ויוצרים מנה מנחמת ומפנקת כאחד. מהרגע שמתחילים להשרות את הבשר ועד לשנייה שחתכים בצלי המבושל בצורה מושלמת, כל צעד הוא חגיגה של טעם ומסורת.

סיבות לנסות צלי בקר צלוי איטי

  • שלמות עדינה: צלייה איטית מבטיחה עדינות נמסה בפה שאין כמותה.
  • טעם עשיר: השילוב של תבלינים ועשבי תיבול מחדיר לבשר טעמים עמוקים ומלוחים.
  • עשיר בחומרים מזינים: בשר בקר הוא מקור פנטסטי לחלבון, ברזל, אבץ וויטמיני B שונים, מה שהופך את המנה הזו למועילה מבחינה תזונתית.
  • מרשים להתכנסויות: מושלם לאירועים חגיגיים ומפגשים משפחתיים, המנה הזו היא נקודת שואו.
  • צדדיות: ניתן להשתמש בשאריות בכריכים, סלטים או פסטה, מה שהופך אותן לתוספת רב-תכליתית לרפרטואר הבישול שלך.
  • אוכל מנחם: ארוחה דשנה ומנחמת שמכניסה חמימות לכל שולחן.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאים את התבלינים ועשבי התיבול בהתאם להעדפות הטעם שלך.
  • ארומה ומצגת: צלייה איטית ממלאת את המטבח שלך בניחוח מענג, והמנה המוגמרת מדהימה מבחינה ויזואלית.
  • חסכוני: נתחי בשר קשים יותר בבישול איטי נוטים להיות סבירים יותר, מה שהופך אותו ידידותי לתקציב.
  • מיומנות קולינרית: זוהי מנה המאפשרת לך לחדד את כישוריך הקולינריים, ומספקת תחושה של הישג.

רכיבים להכנת צלי בקר ברוסטר

  • 1.5 ק"ג צלי בקר (כגון צ'אק, חזה או עגול)
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לחריפות)
  • 1 כוס מרק בקר
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

הוראות להכנת צלי בקר ברוסטר

  1. מרימים את הבשר: בקערה מערבבים שום טחון, שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, טימין, רוזמרין, אורגנו, אבקת בצל ופלפל קאיין. משפשפים את תערובת התבלינים על כל צלי הבקר. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, רצוי למשך הלילה, כדי לתת לטעמים להתמזג.
  2. מכינים את הירקות: מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. מניחים את הבצל, הגזר ותפוחי האדמה הפרוסים בתחתית תבנית צלייה. מתבלים קלות במלח ופלפל.
  3. צורבים את הבשר: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הבשר הכבוש מכל הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים את בשר הבקר על מצע הירקות בתבנית הצלייה.
  4. צלייה: יוצקים את מרק הבקר למחבת ליצירת בסיס טעים לצלי. מכסים היטב את תבנית הצלייה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש. צולים כ-3 עד 3.5 שעות או עד שהבשר רך, ומדי פעם מבסוטים במיצי המחבת.
  5. מנוחה: לאחר שצלי הבקר מבושל לשלמות, מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לקרש חיתוך. מכסים אותו ברפיון בנייר כסף ונותנים לו לנוח 15-20 דקות. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח צלי עסיסי ועסיסי.
  6. הגשה: פורסים את הבקר כנגד הדגן לפרוסות עבות ועסיסיות. מגישים עם הירקות הקלויים ומיצי המחבתות.

יתרונות תזונתיים

  • צלי בקר בצלייה איטית מספק כמות משמעותית של חלבון, החיוני לשיקום וגדילת השרירים.
  • עשיר בברזל, חיוני להובלת חמצן בגוף, ובאבץ, התומך במערכת החיסון.
  • הירקות במנה זו מציעים מגוון של ויטמינים ומינרלים, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • לחלופות כשרות, ניתן להשתמש בבשר בקר בעל תעודת כשרות ולוודא שכל המרכיבים בהם נעשה שימוש, כולל תבלינים ומרק, עומדים בחוקי הכשרות.

טיפים לשיפור המתכון

  • איכות הבשר: השקיעו בנתח בקר איכותי לתוצאות הטובות ביותר. דבר עם הקצב המקומי שלך לקבלת המלצות.
  • סבלנות היא המפתח: אל תמהר את תהליך הצלייה. נמוך ואיטי הוא הסוד לצלי רך.
  • התאמה אישית של תבלינים: אל תהסס להתאים את תערובת התבלינים לפי העדפות הטעם שלך. התנסו עם עשבי תיבול שונים לקבלת פרופיל טעמים ייחודי.
  • השתמשו במדחום בשר: ליתר דיוק, השתמשו במדחום בשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הצלי. זה אמור להגיע ל- 63°C עבור מדיום-ריר, 68°C עבור בינוני ו- 73°C עבור עשוי היטב.
  • טיסה: מכסים את הצלי כל שעה כדי להבטיח שהוא יישאר לח וטעים.
  • הוסף יין: לשכבה נוספת של טעם, שקול להוסיף שפריץ של יין אדום למיצי המחבת לפני הצלייה.
  • שאריות: השתמשו בשאריות רוסטביף בכריכים, סלטים או מוקפצים לארוחות מהירות וטעימות.

תיהנו מצלי הבקר שלכם בצלייה איטית, מנה שמגלמת את אומנות הבישול והשמחה להתענג על ארוחה מוכנה היטב עם אנשים אהובים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן