מתכון למגולגלות תמרים (טעם פיגוזי שקשה לא להתמכר אליו!)

מגולגלות תמרים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
חלבי

מגולגלות תמרים הן פינוק מענג המשלב את המתיקות הטבעית של תמרים עם מראה חיצוני פריך וחמאתי. למתכון זה שורשיו במטבח המזרח תיכוני, שבו תמרים הם מרכיב עיקרי, המשמש לעתים קרובות במנות מלוחות ומתוקות כאחד. עם הזמן, הפופולריות של העוגיות הללו התפשטה ברחבי העולם, מוערכת בזכות הטעם והמרקם הייחודיים שלהן.

סיבות לנסות עוגיות תמרים מגולגלות

  • מתיקות טבעית: תמרים מספקים מתיקות עשירה דמוית קרמל, ומפחיתה את הצורך בתוספת סוכרים.
  • ערך תזונתי: תמרים הם מקור מצוין לסיבים, ויטמינים ומינרלים כמו אשלגן ומגנזיום.
  • צדדיות: ניתן ליהנות מעוגיות אלו כחטיף, קינוח או אפילו פינוק לארוחת בוקר.
  • חוויה תרבותית: הם מציעים טעימה מהמטבח המזרח תיכוני.
  • מושלם לאירועים מיוחדים: המראה האלגנטי שלהם הופך אותם לאידיאליים למפגשים חגיגיים.
  • ידידותי לילדים: ילדים אוהבים את הטעם המתוק שלהם ואת הצורה המהנה והגלולה.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן לשנות בקלות את המתכון כך שיתאים לצרכים תזונתיים שונים.
  • קל לאחסון: הם נשמרים היטב במיכל אטום, שומר על טריות.
  • זיווג מושלם: הם משתלבים נפלא עם תה או קפה.
  • מרקם משביע: השילוב של מילוי תמרים רך ושכבה חיצונית פריכה הוא באמת משביע.

רכיבים להכנת מגולגלות תמרים

  • – לבצק – 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 50 גרם סוכר
  • ביצה 1 גדולה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • – למילוי – 200 גרם תמרים, מגולענים וקצוצים דק
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • – עבור הגלייז (לא חובה) – 1 חלמון ביצה, טרופה
  • 2 כפות חלב

איך מכינים מגולגלות תמרים?

  1. הכנת בצק: בקערה גדולה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. טורפים פנימה את הביצה.
  3. מערבבים פנימה בהדרגה קמח, אבקת אפייה ומלח ליצירת בצק חלק.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים 30 דקות.
  5. מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים תמרים קצוצים, קינמון ומיץ תפוזים.
  6. הרכבת העוגיות: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס).
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ.
  8. מפזרים את תערובת התמרים באופן שווה על הבצק.
  9. מגלגלים בזהירות את הבצק לתוך בול עץ.
  10. פורסים את הבול לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
  11. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. אֲפִיָה: מברישים כל עוגייה בחלמון הביצה ובזיגוג החלב לגימור זהוב.
  13. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד להזהבה.
  14. מניחים להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בסיבים: מקדם בריאות מערכת העיכול.
  • דל בנתרן: ידידותי ללב.
  • מכיל מינרלים חיוניים: כמו אשלגן, המסייע בשמירה על רמות לחץ דם בריאות.
  • עשיר בוויטמין: במיוחד בוויטמינים מקבוצת B ובוויטמין K.

חלופות וטיפים

  • לתזונה כשרה: השתמשו במרכיבים בעלי תעודת כשרות ותחליף חמאה פרווה.
  • חלופה טבעונית: החליפו את החמאה בחלופה על בסיס צמחי והשתמשו בביצת פשתן (1 כף ארוחת זרעי פשתן מעורבבת עם 2.5 כפות מים).
  • אפשרות ללא גלוטן: השתמש בקמח ללא גלוטן.
  • טיפ לאחסון: יש לאחסן בכלי אטום כדי לשמור על הטריות.
  • גיוון בטעם: הוסף אגוזים או זרעים לתאריך המילוי לתוספת מרקם.

תהנו מעוגיות התמרים המגולגלות שלכם כפינוק מענג שלא רק מעורר את בלוטות הטעם אלא גם מציע מגוון יתרונות תזונתיים!

 

אהבתם? שתפו!
תגיות: תמרים
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן