אוכל זה החיים

מתכון לריבת ורדים – תוצרת בית

מתכון לריבת ורדים
5/5
זמן הכנה:
350 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

ריבת ורדים היא שימור עדין וארומטי שתופס את תמצית הוורדים הטריים בממרח מתוק ופרחוני.

מושלם למריחה על טוסט, או שימוש כמילוי למאפים.

ריבת ורדים תוצרת בית זו תעלה את ארוחת הבוקר או זמן התה שלכם לרמה חדשה לגמרי.

עם הניחוח היפה והמתיקות העדינה שלו, זה הוא תענוג לחושים.

איך להכין ריבת ורדים?

  • 500 גרם עלי כותרת של ורדים טריים (וודאו שהם נטולי חומרי הדברה ואכילה)
  • 500 גרם סוכר מגורען
  • מיץ מלימון אחד
  • 500 מ"ל מים

איך מכינים ריבת ורדים?

  1. התחל בשטיפה בעדינות את עלי הוורדים מתחת למים קרים כדי להסיר לכלוך או פסולת. יבש אותם עם מגבת מטבח נקייה.
  2. בקערה גדולה מערבבים את עלי הוורדים עם הסוכר הגרגיר. מערבבים אותם בעדינות עד שעלי הכותרת מצופים בסוכר. הניחו להם לשבת כ-2-3 שעות, תנו לסוכר לשאוב את הלחות מעלי הכותרת.
  3. לאחר שעלי הכותרת נמחקו, מעבירים אותם לסיר גדול.
  4. מוסיפים לסיר עם עלי הוורדים את מיץ הלימון והמים.
  5. מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה.
  6. נותנים לתערובת להתבשל כ-30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שעלי הכותרת של הוורדים נעשים רכים ושקופים והתערובת מסמיכה למרקם דמוי ריבה.
  7. יש לעקוב מקרוב אחר התערובת כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר ולהישרף.
  8. לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לריבה להתקרר מעט.
  9. מעבירים את ריבת הוורדים לצנצנות נקיות ומעוקרות, משאירים מעט מקום בחלק העליון.
  10. אוטמים היטב את הצנצנות ומניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמאחסנים אותן במקום קריר וחשוך.
  11. ריבת הוורדים הביתית שלך מוכנה עכשיו!

השתמש בו כדי להוסיף מגע פרחוני לקינוחים האהובים עליך.

הניחוח העדין והמתיקות של הריבה הזו יעבירו אתכם לגן ורדים פורח.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן