אוכל זה החיים

מתכון לעוגת שיפון

Screenshot 2023-11-06 at 18.14.48
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה
דורג על ידי 1 בשלנים

עוגת שיפון היא קינוח מענג ואוורירי עם מקורות שמקורם בארצות הברית בשנות ה-20. הוא נוצר על ידי הארי בייקר, קייטרינג קליפורני, ששמר על המתכון בסוד שמור במשך למעלה מ-20 שנה. עוגת שיפון ידועה במרקם הקליל והאוורירי שלה, והיא מייצרת את האיזון המושלם בין עוגת ספוג לעוגת אנג'ל פוד. העוגה הזו היא בחירה מצוינת למגוון אירועים, מימי הולדת ועד מסיבות תה, 

כמות: 1

זמן הכנה: כ-30 דקות

רמת קושי: בינונית

והנה 10 סיבות מדוע כדאי לכם לנסות אותה:

  1. קלילה ואוורירית: עוגת שיפון היא קלילה ואוורירית להפליא, מה שהופך אותה לפינוק נטול רגשות אשם.
  2. רב תכליתי: ניתן להתאים אותו עם טעמים שונים כמו וניל, שוקולד, לימון, או אפילו מאצ'ה.
  3. שימור לחות: תכולת הביצים הגבוהה שלה מבטיחה עוגה לחה שנשארת טרייה במשך ימים.
  4. פחות שומן: בהשוואה לעוגות חמאה מסורתיות, עוגת שיפון משתמשת בשמן, וכתוצאה מכך תכולת שומן נמוכה יותר.
  5. אפשרויות תזונתיות: ניתן להתאים את עוגת שיפון לצרכים תזונתיים שונים, לרבות חלופות כשרות וללא חלב.
  6. פרופיל תזונתי: הוא מספק מקור לחלבון, שומנים בריאים ופחמימות.
  7. קל לפרוס: הפירור הרך מאפשר לחתוך אותו בקלות לפרוסות יפות.
  8. מצגת מרשימה: המראה הגבוה והאלגנטי שלו מושלם לאירועים מיוחדים.
  9. קופאת היטב: עוגת שיפון קופאת יפה להנאה עתידית.
  10. מועדף לכל הגילאים: אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, זה חביב הקהל.

הכנת מתכון לעוגת שיפון – רכיבים:

  • לעוגת שיפון: 6 ביצים גדולות, מופרדות
  • 220 גרם (1 3/4 כוסות) קמח עוגה
  • 300 גרם (1 1/2 כוסות) סוכר מגורען
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה
  • עבור הציפוי (אופציונלי): 250 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
  • 1 כפית תמצית וניל

איך מכינים עוגת שיפון – הוראות:

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס. ממקמו קם את מתלה התנור בשליש התחתון של התנור.
  2. מנפים מרכיבים יבשים: בקערת ערבוב גדולה, מנפים יחד את קמח העוגה, 150 גרם (3/4 כוס) סוכר, אבקת אפייה ומלח.
  3. מערבבים מרכיבים רטובים: בקערה אחרת, טורפים יחד את החלמונים, השמן הצמחי, המים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים חלבונים: בקערת ערבוב נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את 150 גרם הסוכר הנותרים (3/4 כוס) תוך כדי המשך הקצפה עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  5. שלבו מרכיבים רטובים ויבשים: מקפלים בעדינות את תערובת החלמונים לתוך החומרים היבשים עד לאיחוד.
  6. מקפלים פנימה חלבוני ביצה: מקפלים בזהירות את החלבונים המוקצפים לשלושה חלקים עד להטמעה מלאה. היו עדינים כדי לשמור על האווריריות של העוגה.
  7. אופים: יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת בגודל 25 ס"מ או לתבנית עוגת שיפון. מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אופים 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מגניב הפוך: הופכים מיד את תבנית העוגה על בקבוק או רשת צינון להתקררות מלאה. זה מונע מהעוגה להתמוטט.
  9. הכן ציפוי (אופציונלי): בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את הציפוי על ידי הקצפה של אבקת הסוכר, החמאה המרוככת, החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  10. פרוסט (אופציונלי): לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מקפיאים אותה בציפוי המוכן או בציפוי לבחירתכם.

עוגת שיפון מציעה מספר יתרונות תזונתיים:

  • דל שומן רווי: השימוש בשמן במקום בחמאה מפחית את תכולת השומן הרווי.
  • חלבון: ביצים מספקות מקור טוב לחלבון.
  • ויטמינים ומינרלים: ביצים מכילות גם ויטמינים חיוניים כמו B12 ומינרלים כמו סלניום.
  • כולסטרול נמוך: חלבוני ביצה נטולי כולסטרול.
  • דל נתרן: עוגת שיפון דלה יחסית בנתרן.

טיפים:

  • לחלופות כשרות, השתמשו במרכיבים בעלי תעודת כשרות והקפידו על הפרדה בין מוצרי חלב ובשר.
  • התנסו עם תמציות שונות וקליפת הדרים לטעמים ייחודיים.
  • השתמשו בתבנית עוגת שיפון עם בסיס נשלף להסרה קלה.
  • לא להקציף את החלבונים; הם צריכים ליצור פסגות נוקשות אך לא יבשות.
  • אחסנו עוגת שיפון בטמפרטורת החדר בכלי אטום עד שלושה ימים.
  • תהנו מעוגת השיפון הביתית, קינוח מענג שהוא יפה כמו שהוא טעים!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן