מתכון לחלה מקמח שיפון מלא

חלה מקמח שיפון מלא
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
180 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

חלה מקמח שיפון מקמח מלא היא טוויסט מענג לחלה המסורתית לשבת. מתכון זה משלב את הטעם העשיר והאגוזי של קמח שיפון מלא עם המרקם הרך והאוורירי של החלה, ומביא לטעם ייחודי וטעים.

מקורות חלה מקמח שיפון

שורשיה של החלה במטבח היהודי ומהווה חלק בלתי נפרד מהמסורות היהודיות. מקובל לשייך אותה לשבת, שמתחילה עם השקיעה ביום שישי ומסתיימת עם רדת הלילה בשבת. צורתה הקלועה של החלה מסמלת אחדות. בעוד שהחלה המסורתית עשויה מקמח לבן, מתכון זה משלב קמח שיפון מלא לתוספת יתרונות תזונתיים וטעם ייחודי.

סיבות לנסות חלה מקמח שיפון מלא

יתרונות תזונתיים: קמח שיפון מלא הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המעודדים עיכול בריא ועוזרים לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.

טעם ייחודי: תוספת קמח שיפון מעניקה לחלה טעם אגוזי ומשפרת את טעמה הכללי.

וריאציה במרקם: קמח שיפון מלא מוסיף לחלה מרקם מעט צפוף יותר, מה שהופך אותה למשביעה יותר.

יתרונות בריאותיים: קמח שיפון ידוע בפוטנציאל שלו להוריד את רמות הכולסטרול ולהפחית את 

הסיכון למחלות לב וכלי דם.

רכיבים לחלה מקמח שיפון מלא

  • · 500 גרם קמח שיפון מלא
  • · 500 גרם קמח
  • · 1 כף שמרים יבשים
  • · 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל
  • · 1/4 כוס שמן צמחי
  • · 2 כפיות מלח
  • · 4 ביצים גדולות
  • · 350-400 מיליליטר מים חמימים
  • · שומשום או פרג (לא חובה, לקישוט)

חלה מקמח שיפון מלא - הוראות להכנת המתכון

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח השיפון המלא, הקמח והמלח. יוצרים חור במרכז.
  2. ממיסים בקערה נפרדת את השמרים והדבש (או סירופ מייפל) במים חמימים. נותנים לזה לשבת כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לקצף.
  3. מוסיפים את תערובת השמרים, השמן הצמחי והביצים (לשמור אחת לשטיפת הביצים) לבאר של תערובת הקמח. מערבבים יחד עד שנוצר בצק דביק.
  4. מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים כ-10 דקות, מוסיפים עוד קמח במידת הצורך, עד שהבצק הופך חלק ואלסטי.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לתפוח במקום חמים כ-1.5 עד 2 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר את האוויר. מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לחבלים ארוכים, בקוטר של כ-2.5 ס"מ (1 אינץ').
  7. מניחים את שלושת החבלים זה לצד זה וצובטים את החלק העליון יחד. מתחילים לקלוע את החבלים, לוקחים את החבל החיצוני בצד אחד וחוצים אותו על החבל האמצעי, צדדים מתחלפים עד שמגיעים לקצה. צובטים את הקצוות יחד כדי לאטום.
  8. מעבירים את הבצק הקלוע על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים אותו במגבת נקייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30-45 דקות.
  9. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  10. טורפים את הביצה הנותרת בקערה קטנה ומברישים את החלק העליון של החלה בבלילת הביצים. מפזרים מלמעלה שומשום או פרג אם רוצים.
  11. אופים את החלה בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שהיא הופכת לחום זהוב ונשמעת חלולה כאשר דופקים בתחתיתה.
  12. מוציאים את החלה מהתנור ונותנים לה להתקרר על רשת לפני החיתוך וההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • קמח שיפון מלא הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המעודדים עיכול בריא ועוזרים לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.

כשרות

  • כדי שהחלה תהיה כשרה, יש לוודא שהופרשה חלה כהלכה ולוודא שכל המרכיבים המשמשים הם בעלי תעודת כשרות.

טיפים לשיפור המתכון

  • אם אתם מעדיפים מרקם קליל יותר, אפשר להחליף חלק מקמח השיפון המלא בקמח רגיל.
  • לחלה מתוקה יותר, הגדילו את כמות הדבש או סירופ המייפל בבצק.
  • מוסיפים לבצק צימוקים או אגוזים קצוצים לתוספת מרקם וטעם.
  • אם הבצק דביק מכדי לטפל בו, משמנים קלות את הידיים או מפזרים קמח על משטח העבודה.
  • מניחים לחלה להתקרר לחלוטין לפני ששומרים אותה בכלי אטום לשמירה על טריותה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לסופלה שוקולד חם
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לסופלה שוקולד חם – הקינוח החורפי האולטימטיבי

מגולגלות פיסטוק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למגולגלות פיסטוק נימוחות ומדהימות

כיסונים מאודים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכיסונים מאודים רכים וממכרים בטירוף

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

ריבת צימוקים ואגוזים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לריבת צימוקים ואגוזים בטעם גן עדן

חלה ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחלה ללא ביצים אוורירית ומתוקה לכבוד שבת מלכה

דילוג לתוכן