מתכון לסופלה טבעוני מלוח

סופלה טבעוני מלוח
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

סופלה כבר מזמן סמל לאלגנטיות קולינרית צרפתית, בדרך כלל מעורבים ביצים וגבינות.

עם זאת, הסופלה הטבעונית מציעה טוויסט מענג על המנה הקלאסית הזו, מה שמנגיש אותה לקהל רחב יותר כולל מי שמקפיד על תזונה טבעונית או כשרה. הפיכתם של מרכיבים פשוטים למנה קלילה, אוורירית וטעימה היא לא פחות מקסם קולינרי.

זמן הכנה: 30 דקות| זמן בישול: 25 דקות| קושי: בינוני| מנות: 4

למה לנסות סופלה טבעוני מלוח?

  • בחירה בריאה יותר: זה נמוך יותר בכולסטרול ובשומן רווי בהשוואה לגרסאות המסורתיות.
  • תענוג ללא חלב: מושלם עבור אנשים רגישים ללקטוז.
  • ידידותית לסביבה: למרכיבים טבעוניים יש לרוב טביעת רגל סביבתית נמוכה יותר.
  • עשיר בחומרים מזינים: עמוס בחלבונים וויטמינים על בסיס צמחי.
  • צדדיות: ניתן להתאמה בקלות עם טעמים ומרכיבים שונים.
  • ידידותי לאלרגנים: נהדר עבור אלה הנמנעים מביצים או מוצרי חלב.
  • פיתוח מיומנות קולינרית: משפר את טכניקות הבישול הטבעוני שלך.
  • הרפתקה טעימה: גלו פרופילי טעם חדשים ומלהיבים.
  • מושלם לאירועים מיוחדים: מרשים את האורחים עם המראה המתוחכם שלו.
  • אכילה מודעת: מתיישרת עם אורח חיים מודע, אתי.

רכיבים להכנת סופלה טבעוני מלוח

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות קמח לכל מטרה
  • 240 מ"ל חלב שקדים לא ממותק
  • 1/2 כפית כורכום (לצבע)
  • קורט מלח שחור (Kala Namak, לטעם ביצה)
  • 1/2 כפית קרם טרטר
  • 150 גרם טופו משי מעורבב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: שמרים תזונתיים לטעם גבינתי
  • עשבי תיבול טריים (כמו עירית או פטרוזיליה) לקישוט

איך מכינים סופלה טבעוני מלוח

  1. מחממים את התנור: כוונו ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבסיס: בסיר מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים במשך דקה. טורפים בהדרגה חלב שקדים, כורכום, מלח שחור וקורט מלח רגיל. מבשלים עד להסמכה.
  3. מערבבים טופו: בבלנדר טוחנים את הטופו המשי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים אותו לסיר, מערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
  4. הקצפה: בקערה נקייה מקציפים את קרם הטרטר במיקסר חשמלי עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  5. מקפלים בעדינות: מקפלים בזהירות את התערובת המוקצפת לתוך בסיס הטופו.
  6. אופים: יוצקים את התערובת לרמקינים משומנים. אופים 25 דקות עד לתפיחה והזהבה.
  7. מגישים מיד: מקשטים בעשבי תיבול טריים.

יתרונות תזונתיים

  • דל בכולסטרול: מצוין לבריאות הלב.
  • עשיר בחלבון: הודות לטופו וחלב שקדים.
  • סידן וויטמין D: נמצא בחלב שקדים מועשר.
  • נוגדי חמצון: כורכום מוסיף תכונות אנטי דלקתיות.

אלטרנטיבות וכשרות

  • כשרות: המתכון ידידותי לכשרות באופן טבעי.
  • ללא גלוטן: החלף קמח לכל מטרה עם אפשרות ללא גלוטן.

טיפים לשלמות

  • הטמפרטורה חשובה: המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
  • ללא הצצה: הימנעו מפתיחת התנור בזמן האפייה כדי למנוע קריסה.
  • וריאציות טעם: ניסוי עם עשבי תיבול או תבלינים שונים.

צאו למסע הקולינרי הזה עם הסופלה הטבעוני המלוח. זוהי עדות לרבגוניות של בישול טבעוני, המוכיחה שבעזרת יצירתיות, ניתן להמציא מחדש אפילו את המנות הקלאסיות ביותר כדי שיתאימו לכל צורך תזונתי. תהנו מהתערובת של תזונה, טעם ואומנות קולינרית!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן