מאפינס קישואים

מאפינס זוקיני מלוח
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה
דורג על ידי 1 בשלנים

מאפינס קישואים, יצירה מענגת המושרשת לעתים קרובות במטבחים ביתיים, מפגישים את הטוב שבקישואים רכים ואת החמימות המנחמת של מאפים תוצרת בית. המתכון הזה הוא לא רק משמח את הקהל אלא גם דרך יצירתית לשלב ירקות בתזונה שלך. בעוד שמקורו המדויק אינו ברור, השילוב של טעמים מתוקים ומלוחים אהוב על רבים. בין אם אתה אופה ותיק או טירון במטבח, המאפינס האלה הם תוספת מצוינת לרפרטואר שלך.

כמות: כ-12 מאפינס

זמן הכנה: כ-45-50 דקות

רמת קושי: קל

כמה סיבות לנסות מאפינס קישואים:

  1. ירקות נסתרים: מאפינס קישואים הם דרך חכמה להגניב ירקות לתזונה שלך, במיוחד עבור אכלנים בררנים.
  2. עשיר בחומרים מזינים: קישואים הם מקור מצוין לויטמינים, מינרלים וסיבים.
  3. ארומה מענגת: תהליך האפייה ממלא את המטבח שלכם בניחוח מזמין ומעורר תיאבון.
  4. חטיף רב תכליתי: תהנו מהם כחטיף, ארוחת בוקר מהירה או כתוספת למרקים וסלטים.
  5. ניתן להקפאה: להכין אצווה ולהקפיא להנאה עתידית.
  6. מרקם לח: קישואים מוסיפים לחות למאפינס, שומרים עליהם רכים ונימוחים.
  7. ידידותי לילדים: אפילו ילדים שלא אוהבים ירקות לרוב אוהבים את המאפינס האלה.
  8. נצל עודפי קישואים מהגינה שלך או מהמשלוח בשוק האיכרים.
  9. מתכון ניתן להתאמה: התאם אישית על ידי הוספת אגוזים או התבלינים האהובים עליך.

מאפינס זוקיני – רכיבים:

  • 2 כוסות קישואים מגוררים (בערך 2 קישואים בינוניים)
  • 3 כפות קמח
  • כף סוכר
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה למאפינס זוקיני:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. שוטפים את הקישואים ומגררים אותם בעזרת פומפיה גסה.
  3. מניחים את הקישואים המגוררים במגבת מטבח נקייה או נייר סופג וסוחטים כדי להסיר עודפי לחות.
  4. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה. מערבבים היטב.
  5. בקערה נפרדת, טורפים יחד את השמן הצמחי, הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים.
  7. מקפלים פנימה בעדינות את הקישואים המגוררים וכל תוספת אופציונלית שתבחרו
  8. מרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר.
  9. ממלאים כל כוס מאפינס כשני שליש בבלילה.
  10. מכניסים את תבנית המאפינס לתנור שחומם מראש ואופים 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
  11. מניחים למאפינס הקישואים להתקרר בתבנית המאפינס למספר דקות, ולאחר מכן מעבירים אותם לרשת להתקררות מלאה.

יתרונות תזונתיים:

  • קישואים דלים בקלוריות ועמוסים בויטמינים כמו A ו-C, כמו גם מינרלים כמו אשלגן.
  • מתכון זה מספק סיבים תזונתיים, התומכים בבריאות מערכת העיכול ועוזרים בשמירה על תחושת שובע.
  • שימוש בפחות סוכר ממתכוני מאפינס מסורתיים הופך אותו לאופציה בריאה יותר.
  • עם שליטה נכונה במנה, מאפינס קישואים יכולים להיות חלק מתזונה מאוזנת.

טיפים לשיפור:

  • נסה עם תוספות שונות כדי להתאים אישית את המאפינס שלך לטעמך.
  • שקול להשתמש בקמח מלא לתוספת סיבים וחומרים מזינים.
  • מפזרים מלמעלה מעט קינמון וסוכר לפני האפייה לקבלת ציפוי מתוק ופריך.
  • יש לאחסן מאפינס בכלי אטום כדי לשמור על טריותם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות חמאה נמסות בפה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון עוגיות חמאה נמסות בפה שיהפכו לכם את הבוקר למושלם!

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

דילוג לתוכן