מתכון לחמניות שייטל

מתכון לחמניות שייטל
5/5
זמן הכנה:
210 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

לחמניות שייטל או ביסוני שייטל הן פינוק קולינרי שמאזן את הטעם הלבבי והמלא של נתחי שייטל בבישול איטי עם פריכותם של ירקות טריים, הכל עטוף בלחמנייה רכה וחמה. המנה הזו היא פיוז'ן מענג של מרקמים וטעמים שמתחברים יחד ליצירת חווית אוכל ייחודית.

לפני הכל – מה זה שייטל?

שייטל (המכונה גם נתח 13, כנף העוקף וראמפ סטייק) הוא נתח דל שומן אך עם זאת בשרני ועסיסי שמעולה להמון סוגים של בישולים וצלייה. הנתח ממוקם בחלק האחורי של הפרה, איפשהו בין הסינטה לזנב. הנתח נחשב לרך, ולכן פחות מתאים לבישול ארוך. 

יחד עם זאת, כאשר מכינים שייטל עם ציר (רוטב) עם ירקות, עשבי תיבול ומרכיבים נוספים – יוצר מעדן, רך טעים ומפנק במיוחד.

מה כדאי לדעת על מתכון זה?

  • מתכון זה משרת 6 אנשים
  • לוקח כ-3 שעות ו-30 דקות להכנה ולבישול, בעיקר בשל זמן הבישול האיטי הדרוש כדי להפוך את הצלייה לרכה
  • בסולם קושי הוא מדורג כבינוני; בעוד שההכנה פשוטה, היא דורשת קצת סבלנות ותזמון.

איך להכין לחמניות שייטל – הרכיבים

  • 1 ק"ג נתח שייטל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 ליטר ציר בקר
  • 6 לחמניות דגנים מלאים (אורך כ-10 ס"מ)
  • מגוון ירקות טריים (חסה, עגבנייה, מלפפון וכו')
  • רוטב או תבלינים לבחירתכם (מיונז, חרדל וכו')

הוראות – איך מכינים לחמניות שייטל

  1. מתבלים את הנתח במלח ופלפל.
  2. מחממים את התנור ל-135 מעלות צלזיוס.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר גדול חסין תנור על אש בינונית. מוסיפים את צלי התחתית ומשחימים אותו מכל הצדדים, ואז מוציאים אותו מהסיר ומניחים אותו בצד.
  4. לאותו סיר מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהבצל נעשה שקוף.
  5. מחזירים את הרוטב לסיר, מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש. מבשלים את הצלי כ-3 שעות, או עד שהוא רך מספיק כדי להתפרק בקלות בעזרת מזלג.
  7. לאחר שהצלי מבושל, מוציאים אותו מהסיר ונותנים לו לנוח כמה דקות. לאחר מכן, לגרוס את הבשר באמצעות שני מזלגות.
  8. כדי להרכיב את הלחמניות, פורסים את הלחמניות לשניים, שכבות על הירקות הטריים לבחירתכם, הוסיפו כמות נדיבה מהצלייה המגוררת, והוסיפו את הרוטב או התבלינים המועדפים עליכם.

חלופות למתכון

  • לגרסה כשרה, יש לוודא שציר צלי התחת וציר הבקר הם בעלי כשרות, ולהשתמש בלחמניות עם תעודת כשרות.
  • לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בלחמניות ללא גלוטן.
  • אם אתה צמחוני או רוצה אופציה על בסיס צמחי, אתה יכול להחליף את השייטל בפטריות פורטובלו או תחליף בשר, ולהשתמש בציר ירקות במקום ציר בקר.

יתרונות תזונתיים של לחמניות שייטל

  • נתח השייטל, בהיותו נתח רזה, מציע מקור טוב לחלבון, ברזל וויטמין B12, חיוני לשמירה על בריאות דם ותאי עצב. 
  • הירקות הטריים מספקים סיבים תזונתיים ומגוון של ויטמינים ומינרלים, התורמים לרווחה הכללית.
  • הלחמנייה, רצוי דגנים מלאים, מוסיפה סיבים ופחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון דאבו לחם אתיופי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחם דאבו אתיופי מדהים [חובה לנסות!]

מתכון אינג'רה אתיופית
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון אינג'רה ביתית: איך להכין אינג'רה כמו באתיופיה?

מתכון טף לחם אתיופי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחם טף אתיופי מסורתי, טבעוני וגם טעים במיוחד

מתכון סלט כרוב עם רוטב חמאת בוטנים מדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט כרוב עם רוטב חמאת בוטנים מדהים

קציצות ברוטב עגבניות 10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לקציצות ברוטב עגבניות 10 דקות – כיף כמה שזה מהיר וקל

מתכון לעוגה בחושה עם קמח שקדים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לעוגה בחושה עם קמח שקדים

דילוג לתוכן