אוכל זה החיים

מתכון לפאי רועים קלאסי

פאי רועים קלאסי - לא כשר
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
לא כשר

פאי רועים (Shepherd's Pie) הוא מאכל מסורתי שמקורו בבריטניה.

המאכל נוצר בתחילה כאמצעי להשתמש בשאריות בשר צלוי. זוהי מנה דשנה ומנחמת שמצאה מאז פופולריות ברחבי העולם.

המתכון כולל בדרך כלל שכבה תחתונה של בשר טחון מבושל (באופן מסורתי כבש, ומכאן השם "רועים"), אשר לאחר מכן מכוסה בקרום של פירה שמנת ונאפה עד להזהבה.

כמה סיבות להכין פאי רועים קלאסי

  • אוכל מנחם: אופיו הלבבי והמחמם הופך אותו למזון מנחם מושלם לימים קרים.
  • עמוס בחומרים מזינים: המנה הזו עמוסה בחלבונים ופחמימות, וירקות מוסיפים דחיפה של ויטמינים.
  • צדדיות: ניתן להתאים את המתכון כדי להתאים להעדפות אישיות או הגבלות תזונתיות.
  • נהדר עבור שאריות: זוהי דרך מבריקה להשתמש בשאריות בשר או ירקות.
  • מנה מקדימה: ניתן להכין אותה מראש ולאפות אותה ממש לפני ההגשה, מה שהופך אותה לאופציה נוחה לאירוח.
  • ידידותי למשפחה: עם הטעמים המתונים והניתנים להתאמה, זה בדרך כלל להיט אצל ילדים ומבוגרים כאחד.
  • חסכוני: פאי רועים היא מנה חסכונית ואידיאלית להאכלת קהל.
  • מסורת קולינרית: זו הזדמנות מצוינת לחוות מסורת קולינרית בריטית קלאסית.
  • ארוחה מלאה: בשילוב חלבון, פחמימות וירקות, פאי רועים היא ארוחה מאוזנת בפני עצמה.

מתכון זה של פאי רועים קלאסי

  • משרת 6-8 אנשים
  • זמן ההכנה והבישול הכולל הוא כ-1.5 שעות.
  • בסולם קושי, ניתן לדרג אותו כבינוני בשל רכיבי הבישול המרובים.
  • לא כשר! אנו נותנים כבוד למתכון המסורתי שיש בו שילוב של בשר, חלב וחמאה. עם זאת, תוכלו למצוא באתר גם גרסאות צמחוניות וכשרות!

איך להכין פאי רועים קלאסי – הרכיבים הנדרשים

  • 1 ק"ג טלה טחון (גם בשר בקר טחון יעשה את העבודה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 גזרים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 גרם אפונה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 500 מ"ל מרק בקר
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 100 מ"ל חלב
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים פאי רועים אנגלי קלאסי – שלבי הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה על אש בינונית, מבשלים את הבשר הטחון עד שהוא אינו ורוד יותר. מסננים את עודפי השומן.
  3. מוסיפים למחבת את הבצל, הגזר והשום ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
  4. מערבבים פנימה את האפונה, רסק העגבניות ומרק הבקר. נותנים לתערובת להתבשל עד שהמרק מצטמצם, ואז מתבלים במלח ופלפל.
  5. בזמן שתערובת הבשר מתבשלת, מקלפים וקוצצים את תפוחי האדמה. מרתיחים אותם בסיר גדול עם מי מלח עד שהם רכים.
  6. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם עם החלב והחמאה עד לקבלת קרם. מתבלים במלח ופלפל.
  7. מזלפים את תערובת הבשר לתבנית אפייה (בערך 22 ס"מ על 22 ס"מ). למעלה עם פירה, לפזר אותם באופן שווה על הבשר.
  8. אופים את פאי הרועים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שציפוי תפוחי האדמה מזהיב.

יתרונות תזונתיים של פאי רועים

  • עשיר בחלבון: הבשר הטחון משמש כמקור מצוין לחלבון.
  • ירקות: האפונה והגזר מספקים ויטמינים וסיבים.
  • תפוחי אדמה: הם מקור טוב לויטמינים C ו-B6, אשלגן ומנגן.

רוצים פאי רועים משודרג? כמה טיפים לשדרוג / שינוי המתכון

  • כדי להגיע לציפוי תפוחי אדמה פריך יותר, אפשר להשתמש במזלג כדי ליצור רכסים על פני השטח לפני האפייה.
  • אפשר להוסיף ירקות אחרים כמו תירס או סלרי לתערובת הבשר.
  • לקבלת פירה קרמי יותר, הוסיפו מעט שמנת או גבינת שמנת.
  • לגרסה צמחונית השתמשו בתחליף בשר מהצומח (סייטן למשל) ובמרק ירקות.

בתאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן